Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: andy
« kdy: Duben 29, 2008, 21:56:54 »

byl to asi opravdu jen příspěvek proto aby řeč nestála.
třeba jo, ale, že to tu hned zajiskřilo  ;) jiná bouřlivá diskuze umlkla, vlastně byl vyhlášen  klid zbraní do Krušek :-) tak je po a máme nové téma  ;)
Poslal: S.G.
« kdy: Duben 29, 2008, 21:47:10 »

A je zajímavé,že si Roman ani v této diskuzi nic neobhajuje,byl to asi opravdu jen
příspěvek proto aby řeč nestála.
Poslal: honza khp
« kdy: Duben 29, 2008, 10:08:55 »

To Peppo: Díky moc za Tvůj dlouhý příspěvek k Balážově akci, vystihl jsi přesně mé pocity. Využívání toho, co někdo vytvoří ke tvorbě vlastního plagiátu je bohužel příliš časté v současné společnosti. Jako běžci jsme si dělali kolečka vysypaná pilinami nebo v lese 500 m okruh z nahrabaného jehličí - nebude tedy po "nejlepším čase"  následovat zlepšení "nejlepšího času" za ještě výhodnějších podmínek na podobném okruhu? A proč 80 a ne 100 km, vždyť by to líp znělo. Zkrátka, pane Baláž, běžte se s Vaším zneužíváním názvu dogtreking vycpat! 
Poslal: j+
« kdy: Duben 29, 2008, 09:39:32 »

Taky mě ještě napadlo, kdyby se oficiální delegace dokktrekingu dostavila na ten pokus do Tatier a seznámila pány od guenesse s pravidly a po domluvě posadila Romanovy na záda bágl s plnou výbavo včetně kastrolů, které nosí Bahulice. To by pak mohla být dobrá šou na Silvestra místo MR. Beana.
Poslal: jirkalabraus
« kdy: Duben 29, 2008, 09:34:12 »

A nemyslíte, že by to místo  nekonečných řečí o neférovosti bylo dobré řešit přes oficiální svaz dogtrekkingu, přes jeho jasné stanovy, definice a pravidla? Pokud takový svaz při ČSTV není tak je možné jej založit, mělo by to i spoustu dalších výhod a možnosti. Já určitě nechci nikoho nutit k nějaké oficiálnosti /jako skalní anarchista/, ale kdo chvíli s.al už opodál, nebo jak to je. Můžem to brát dál v pohodě, ale pak se asi nebudeme moct divit, že nám někdo DOKTREKKing ukradne. Dneska se kradou i jiní králové.
Poslal: peppo
« kdy: Duben 29, 2008, 01:55:31 »

Vzhľadom na to, že pravidlá dogtrekkingu na Slovensku sú práve v štádiu prípravy, aspoň pokiaľ viem, a naozaj, ako bolo písané, vychádzajú z českých, keďže tie už majú nejakú históriu a prešli aj určitými zmenami, to, čo chce Roman uskutočniť na Slovensku rozhodne nie je žiaden dogtrekking. Výkon je to určite závidenia a obdivu hodný, avšak je mi ľúto, že chce na nadháňanie vlastného ega (pretože nič iné za tým nevidím) zneužiť dobré meno dogtrekkingu. Rovnako mám pocit, že v Čechách by ho poslali kade ľahšie, keďže dogtrekking je verejnosti dosť známy a relatívne dosť propagovaný, a tak okrem zneužitia už spomínaného zneužije ešte aj Slovensko, Tatry a sponzorov, keďže na Slovensku sa moc o dogtrekkingu stále nehovorí a ľudia nevedia, čo si majú za týmto slovom (či športom) predstaviť. Ale čo tam po nejakom dogtrekkingu, po ľuďoch, nech si tu píšu a reptajú, veď aj zlá reklama je reklama, hlavne, že bude tých 5 minút slávy, potlesku, článku v novinách či šotu v telke...
Takže ešte raz, čo za tým všetkým vidím ja? Skrytý pod hlavičkou dogtrekkingu si urobí výlet do Tatier za peniaze sponzorov. Aby nezostal jediný a mal za sebou nejakú podporu, ošklbe sponzorov ešte viac a dá si zaplatiť aj ubytovanie pre svojich nosičov (ktorí mu budú nosiť tekutiny, a tým taktiež porušia pravidlá DT), ale čo, veď aj oni budú mať zdarma pobyt v Tatrách a tú česť byť pri guinessovom rekorde... Sponzori? Tí, ako nazasvätení do pravidiel dogtrekkingu a pod vidinou vlastnej reklamy popri výkone športovca - onedlho veľmi slávneho, veď bude v telke - prispejú a zaplatia tento výlet, honosne označený ako „oficiálny pokus o zápis do Guinessovej knihy“. Otázkou ostáva, ako budú prezentované pred sponzormi pravidlá, ba čo viac, aké pravidlá budú predložené ľuďom z Guinessovej knihy? Ďalšou vecou je, že zápis do knihy stojí nemalé peniaze, čas a organizáciu, ale o tom mnohí nevedia, takže...
Dobrá reklama pre dogtrekking na Slovensku? Podľa mňa len hlúpe zavádzanie ľudí a opäť, ako už bolo písané, môže to potencionálnych záujemcov o tento šport len a len odradiť, príp. poriadne zaviesť.
Dogtrekking je prioritne o vzťahu ľudí a psov, o prinavrátení sa k pôvodným hodnotám, o prírode, samostatnosti, orientácii, prežití... Beh po vytýčenom okruhu, bez základnej výbavy na prežitie (ako u dogtrekára, mushera, trampa či obyčajného turistu), s nosičmi, alibisticky sa oháňať výkonom, ba až guinessovým (v štáte tohto športu ľuďom neznalým a ešte aj v akej neskutočnej nadmorskej výške!)..., bez urážky, ale toto smrdí populizmom a narcizmom. Keďže to mám „za kopcom“, veľmi rád prídem na tlačovku. Aspoň predpokladám, že keďže pôjde o zápis do Guinessovej knihy, tak tam nepochybne nebudú chýbať médiá. A úprimne, som zvedavý ako bude prezentovaný dogtrekking na tlačovke, až sa budú novinári pýtať čo je to vlastne dogtrekking a aké má pravidlá, aká je povinná výbava a podobne. Len tak na margo, podľa čoho ľudia z Guinessovej knihy odobria či zamietnu platnosť a hlavne regulérnosť nielen rekordu, ale už aj pokusu oň?
Na záver, myslím, že nie je človeka navštevujúceho tieto stránky, ktorý by neocenil výkony Romana (mňa nevynímajúc), avšak prispôsobovať si pravidlá, každý rok sa snažiť o ich zmenu pre vlastný prospech a hovoriť, že nie som jediný, že nás je tu viac, a pritom sa nik v diskusii neozve, či manipulovať s ľuďmi (sponzormi), to všetko na vlastné zviditeľnenie sa, to už je príliš silná káva na to, aby som si neodpustil pár (aj ironických) poznámok už len preto, že som s dogtrekkingom niečo prežil.
Roman, ak si chcel vyvolať diskusiu, podarilo sa ti. Ak si chcel opäť upútať na seba pozornosť, máš ju mať. Ak sa na tom všetkom bavíš, som rád, že si spokojný. No zamysli sa, či funguješ na správnych stránkach s názvom dogtrekking. Ak si si to stále neuvedomil, viacero ľudí tu irituje len jediné, že si pletieš pojmy s dojmami a nazývaš veci nepravým menom.
Držím palce aby sa ti BEH SO PSOM vydaril k tvojej plnej spokojnosti.
P.S. ak by ti to nevyšlo, mám v troch slovenských televíziách známosti, môžem sa prihovoriť aby ti nejaký šot venovali
Poslal: Milena
« kdy: Duben 28, 2008, 22:10:15 »

Spíš mám pocit, že Roman zkrátka nazve dogtrekkingem všechno, co nemá s dogtrekkingem společného vůbec nic kromě účasti psa. Tím pochopitelně spoustu lidí zbytečně naštve. Běhat ale sedm a půl hodiny kolem jezera s doprovodnou pojízdnou občerstvovací stanicí a nazývat to dogtrekkingem mně přijde k smíchu, bez ohledu na nesporný sportovní výkon. Romanův, samozřejmě, pro psa to dle mého náhledu bude pěkný vopruz obíhat celou dobu to samé kolečko. ???
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Duben 28, 2008, 18:10:49 »

Roman je bezesporu jednička, co se časů na dogtrekku týká, ale měl by se držet pravidel českého dogtrekku i na Slovensku...
Nemluvě o tom, že slovenská pravidla tak jako tak vycházejí z českých, viz nedávno probírané kupírování.
Navíc prezentovat dogtrekking jako běh se psem není zrovna nejšťastnější, odrazuje to nováčky, už jsem se několikrát setkala s tím, že mi lidé říkali, že by ten dogtrekking i zkusili, kdyby se to nemuselo běžet.
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Duben 28, 2008, 17:25:41 »

tak to nás bude asi víc, co loni dělali jiný sport...já jsem pořád žila v domění, že dogtrekking je hlavně taková delší procházka pro psa...nedovedu si představit znechucení svých psů, kdyby běželi stejnou trasu byť jen 5x po sobě...
Roman je bezesporu jednička, co se časů na dogtrekku týká, ale měl by se držet pravidel českého dogtrekku i na Slovensku...
Poslal: Milena
« kdy: Duben 28, 2008, 16:51:51 »

   Nediv se, má oprávněné obavy, že by se na něj virtuálně vrhli všichni ti netrénovaní a nemotivovaní, kteří se plouží konstantním šnečím tempem a namlouvají si, že je to baví, místo aby soustavně pracovali na své i psí fyzičce a dělali tak čest dogtrekkingu  :D
Poslal: ježura
« kdy: Duben 28, 2008, 16:35:58 »

Trojtečka je evidentně statečný muž bez podpisu ;)
Dogtrekking neni jenom o rychlosti, ale také o orientaci v terénu a o tom, že si nesu celé živobytí na zádech (což obojí v tom běhu pochopitelně zdržuje).
Příkladem je Renda Nykš v Kruškách, kterej je sice rychlej jako sračky, ale proto že ho práce s mapou evidentně nebaví, tak se šel podívat na svítící očička do voj. prostoru a byla mu ta rychlost k prdu...byl až třetí.
Takže Roman může vytvořit rekord maximálně v běhu se psem na 80 km, ale ne v dogtrekkingu.
Poslal: Milena
« kdy: Duben 28, 2008, 16:00:50 »

  Asi jsem ten úplný idiot a nepochopila jsem to-cílem je běhat na tom rajském okruhu 2,5 km dlouhém 32 x dokolečka a má se tomu říkat reklama na dogtrekking? Tak právě zjišťuji, že jsem minulou sezonu asi se psem dělala úplně jiný sport.  ;D >:D
Poslal: ...
« kdy: Duben 28, 2008, 13:31:10 »

Nemyslim si, ze zrovna timhle pocinem dogtrek nejak resp. jakkoli ztrati. Kazdy, kdo neni uplny idiot, pochopi, ze 80km za takovy cas zabehne jen clovek a pes dobre a dlouho trenovani, kteri sbirali zkusenosti prave v dogtreku, protoze nevim o zadnem jinem sportu, ke kteremu by se beh v horskem terenu na takovou vzdalenost dal prirovnat, caniscross nevyjimaje.

Pro me jsou jeho vykony motivace se neplouzit konstantne stejnzm tempem, ale pracovat na sobe a sve a psi fyzicce, abysme se tomu dokazali priblizit (aspon zdaleka, kdyz ne zblizka).

Citace
Ano, odehraje se to na Slovensku, to by mohla být taková bezva "klička" jak obejít to co je respektované v ČR, ale to určitě nezabrání prezentace tohoto sportovního výkonu i u nás jako rekord v dogtrekkingu - zkrátka kozy se nažerou a vlček zůstane celý  

ten cesky dogtrekovy vlcek urcite cely zustane   O0
Poslal: tombru
« kdy: Duben 28, 2008, 11:12:23 »

Co se týče sportovního výkonu, tak mu fandím taky. Je to bezesporu něco vyjímečného.

Jen se ohrazuji proti přirovnávání k dogtrekkingu. Vytrhnout si z toho jen co se mi líbí a hodí a vzít si jako "křoví" hromadu lidí, kteří dohodnutá pravidla respektují v plném rozsahu je podle mě prostě nefér.

A s tou reklamou to není až tak jisté, ono pokud si někdo v novinách přečte že dogtrekking je hlavně o tom překonat 80km za 10 a méně hodin, tak si to podle mě hromada lidí rozmyslí, protože pro drtivou většinu je to zkrátka nereálná věc v závratných výšinách, i když určitě obdivuhodná. Takže už ani dál nebudou pátrat o tom co všechno dogtrekking nabízí, protože tohle bude už dost odrazující - kdo by chtěl být totálním outsiderem s několikanásobným zpožděním, zvlášť pokud se přihlašuje poprvé a neví o co jde.

Takže je potřeba zvážit co si kdo od této případné reklamy slibuje....

Takže buď se tento pokus odehraje podle respektovaných pravidel dogtrekkingu a pak si zaslouží pravé a plnohodnotné uznání v tomto sportu, nebo se nazve tak aby srovnání podmínek a tedy následných výkonů bylo opravdu objektivní.

Ano, odehraje se to na Slovensku, to by mohla být taková bezva "klička" jak obejít to co je respektované v ČR, ale to určitě nezabrání prezentace tohoto sportovního výkonu i u nás jako rekord v dogtrekkingu - zkrátka kozy se nažerou a vlček zůstane celý  >:D

Nakonec bychom měli "mistrů" víc, podle toho co by se komu hodilo. Třeba ten co ujde vzdálenost na hranici časového limitu ale s zátěží třeba 20 a více kilo, to by také někteří nezvládli ani dojít, natož v časovém limitu. A tak by se dalo pokračovat...

Věřím tomu a držím palce, aby se to Romanovi povedlo - tedy ten sportovní výkon. Dává tomu všechno a je v tom dobrý. Ale je škoda, že to možná bude mít i pachuť ne zrovna fér hry vůči ostatním...
 
Poslal: vencan+3
« kdy: Duben 28, 2008, 10:05:14 »


No pokud vim bezi se to na slovensku, takze ceske pravidla dogtreku jsou az za hranicemi a tam se Roman rozhodne nedostane. Ja Romanovi fandim, i kdyz vzhledem k pracovnim a skolnim povinnostem zrejme nebudu moc nejak prispet k jeho vykonu. Pro slovensky dogtrek to bude jedine obrovska reklama, pokud by se mu to podarilo  O:-)
[/quote]

takže v poho bez pravidel a může běžet i KUPÍROVANEJ  :-X :D ;)
(bez minifólie)  >:D  ;)