Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Petrs01
« kdy: Květen 04, 2008, 17:30:39 »

kupírování ocasů je zákonem povolené, tudíž může
Poslal: Michal+Kessy
« kdy: Květen 02, 2008, 19:23:23 »

Zdravím chtěl jsem se jen zeptat jestly může na dogtrekking dobrman který nemá kupírované uši...ale má kupírovaný ocas...díky za odpověd..
Poslal: andy
« kdy: Únor 13, 2008, 18:46:51 »

"Milý" Andy nemělo by se kupírovat cca min13 let(možná míň možná víc - nesleduju to )a kdyby vetům (někerejm) nešlo jen o prachy za výkon, tak by jsi kupírovanýho psa NEPOTKAL, je to jen lidská ZHOVADILOST a AROGANCE veškeré "kosmetické" úpravy na zdravém zvířeti....(i když mnoho lidí tvrdí "že je to ze zdravotních důvodů") je to jen MůJ názor , že je to stejná pakárna(i když to asi míň bolí) jako "preventivní " kastrace  (což je jen pohodlné pro "páníčka") teď jsem zvědavej co s tím "zlej " admin udělá... :D  už to jednou zamknul.... :D ;D ;)
"skvělý"  ;)vencan+2  :)
vždycky jde o prachy  :D
mě je jen líto, že některé zákony se dodržovat dají, a jiné ne anebo tady prostě chybí  :o asi jsem už taky prostě deformovaná svou prací  O:-)
zdraví Andy a :2 nekupírovaní a nekastrovaní psi, 2 potkani, 1 králík, 1 andulák a 2 děti a jeden taky nekupírovaný  a zatím nekastrovaný manžel  ;D O:-) ;)
Poslal: tombru
« kdy: Únor 13, 2008, 12:45:59 »


ZÁKON JE ZÁKON! Kdo jiný, než pořadatelé veřejných akcí by se jím měli řídit, když se nechtějí dostat do maléru?


A o to v případě pořádání oficiálních dogtrekkingových akcí jde, protože pořádání dogtrekkingu je dle úřadů veřejný svod zvířat a tím pádem je nutné se řídit jejich požadavky.

Tak to zkrátka je, ať už si o tom myslíme cokoli a zdůvodňujeme smysl-nesmysl nařízení jakkoli.


P.S.:
Tento zákaz je klasickou ukázkou aplikace "kolektivní viny" jako důsledek neustálého obcházení a balancování na hranách zákazů, nařízení a pravidel. Zákaz totiž původně nebyl tak radikální, šlo jen o zákaz kupírování z kosmetických důvodů, ale jelikož se našlo dost "chytráků" kteří jej nerespektovali a obcházeli jak se dalo (jak na straně majitelů psů, tak veterinářů), tak se po několika letech zákaz rozšířil do dnešní podoby.
Takže za dnešní stav můžeme "poděkovat" některým našim spoluobčanům - pořadatelé s tím nemají nic společného, jen se prostě nechovají jako oni a nehodlají "kličkovat" v nařízeních, pravidlech a zákonech. To by opět mohlo způsobit zase jiný podobný zákaz.
Některé problémy se holt neřeší individuálním zkoumáním a postihem, ale plošnou prevencí. 

 
Poslal: Honza_a_Grini
« kdy: Únor 13, 2008, 08:14:36 »

Myslím, že tady Lenka už psala, že kupíráci na závody nesmí, protože to ZAKAZUJE ZÁKON, který na toto "veřejné vystupování" nahlíží jako na propagaci týrání zvířat. Opravdu to není výmyls ani diskriminace psů ze strany pořdatelů dogtrekkingu!

Zákaz "kosmetických úprav" (uši) = týrání zvířat, když ocasy se krátit smějí (důvod se najde třeba v lámavosti) a kastrace bez umrtvení je také povolená (operace zaživa? zvíře si užívá? Nejedná se o psy, ale o dobytek!), člověku asi moc smyslu nedává (já už v tom přestal hledat logiku). Ale je to tak a je třeba akce Dogtrekkingu pořádat v souladu se zákony.

ZÁKON JE ZÁKON! Kdo jiný, než pořadatelé veřejných akcí by se jím měli řídit, když se nechtějí dostat do maléru?

Co z toho pro každého z nás plyne? S "celým psem" na veřejnou psí akci a s kupírákem málem ani do tramvaje! :-(

Honza a "celá" Grini

PS: Myslím, že další debaty na téma "Proč kupírák nesmí?" a "Je to spravedlivé?" nemají smysl a nevedeou ke konstruktivnímu dialogu.
Poslal: burak
« kdy: Únor 12, 2008, 11:25:18 »

Citace
krácení ocasů ... je příšernost
S ocasama to neni tak jednoduchy... Puvodnim duvodem kraceni ocasu bylo to, ze se psum ty ocasy lamaly. Nekteri psi si dokonce vrcenim dokazou ocas rozmlatit do krve. Tim, ze se ocasy zacly kratit se sice predeslo zlomeninam, ale do chovu se dostali jedinci, kteri nesli lamavost ocasu v genech. Ty pak nebylo mozne poznat, protoze ocasy nemeli. Dnes se od kraceni ustupuje, ale nelze to udelat najednou, protoze by spusta psu mela ocasy zlamane.
Pokud vim, tak konkretne u madarskych oharu jsou nektere linie uz ponechavany s ocasy, nekterym se krati. Krati se porad i u nemeckych oharu, ale zvysuje se pocet obratlu, ktere se nechavaji. Pripadne se prikrizuje pointer, ktery s lamavosti problemy nema, protoze pointrum se ocasy nikdy nekratily.
Poslal: Přítel
« kdy: Únor 12, 2008, 10:58:04 »

Já všechny argumenty chápu, kupírování mi přijde stejně nesmyslný jako všem kolem, ale dokuď tu kupírovaní psi jsou (ať už z pitomosti majitelů, nebo chovatelů), tak je třeba je brát na vědomí.
Tchýni před pěti lety umřel knírač, hrozně to prožívala, a když jí po týdnu přivezli malý štěně, umuckala ho štěstím, a neřešila jestli má nebo nemá kupírovaný ouška.
A tohle psisko se teď nesmí jet ani podívat na dogtrekking, protože mu někdo kdo ani nevíme kdo před pěti lety nakupíroval uši
Tak mi to přijde jako takový kladivo na čarodějnice.
Asi jako kdyby olympijskej výbor zakázal obřezanejm sportovcům nejenom soutěžit, ale i sedět na tribuně
Poslal: tombru
« kdy: Únor 11, 2008, 21:12:59 »

Zlej admin nebude dělat nic, dokud se bude jednat o konstruktivní debatu a nesklouzne to k osobním invektivám. V případě kastrování nešlo o zamčení z důvodu probírání kastrování, ale proto, že už se některým zatmělo před očima a šlo jen o dokazovaní si kdo má tu nejpravdivější pravdu.

Osobně si myslím, že kupírování uší, či krácení ocasů, nebo jiné "módní kosmetické" úpravy zvířat, včetně povinného propichování uší hospodářských zvířat kvůli evidenci a vypalování čísel koním je prostě příšernost. Kastrace za určitých okolností také.

A z toho co jsem vyjmenoval je smutné to, že něco z těch invazivních věcí je zakázáno a něco za naopak přikázáno zákonem (a vůbec se neřeší už existující méně invazivní alternatívy) - a pak v tom hledej spravedlnost.

Takže dokud se budeme bavit o tom, co je a není v pořádku a nesklouzne to k tomu že ten kdo má jiný názor než druhý je blbec (náhražka za mnohem horší výrazy...), tak diskutujme klidně o nesmrtelnosti chrousta...




Poslal: vencan+3
« kdy: Únor 11, 2008, 20:12:56 »

"Milý" Andy nemělo by se kupírovat cca min13 let(možná míň možná víc - nesleduju to )a kdyby vetům (někerejm) nešlo jen o prachy za výkon, tak by jsi kupírovanýho psa NEPOTKAL, je to jen lidská ZHOVADILOST a AROGANCE veškeré "kosmetické" úpravy na zdravém zvířeti....(i když mnoho lidí tvrdí "že je to ze zdravotních důvodů") je to jen MůJ názor , že je to stejná pakárna(i když to asi míň bolí) jako "preventivní " kastrace  (což je jen pohodlné pro "páníčka") teď jsem zvědavej co s tím "zlej " admin udělá... :D  už to jednou zamknul.... :D ;D ;)
Poslal: andy
« kdy: Únor 11, 2008, 18:34:26 »

vzhledem k tomu co vidím v práci, je ten zákon směšný, ale je tady a musí se dodržovat, jen škoda, že se tak striktně nedodržují jiné zákony anebo tu nejsou takové, které by chránili oběti opravdového týrání a to nemyslím jen na zvířatech :-X
Poslal: ježura
« kdy: Únor 11, 2008, 18:15:08 »

Bohužel kupírovaný pes z útulku pyká za toho co ho nechal okupírovat...
Pořadatelé oficiálních akcí se musí řídit podle zákona, jsou tam docela mastné pokuty :o
Už se to tady jednou řešilo, hledej šmudlo ;)
Poslal: indian
« kdy: Únor 11, 2008, 18:03:26 »

Honzo, ta hysterie spíš už ted zanikla, lidi si už na nekupírované psiska začínají zvykat i když někteří neradi (i já), když teda musí.
smůlu mají především ti psi kteří už kupírováni jsou a v útulku mají asi méně šancí na nový domov. stejně tak bylo hodně psů dovezených, na chov apod. a po zákazu už mnoho možností na nějaké aktivity nemají, pokud se s nimi nevyjíždí do zahraničí
Poslal: Přítel
« kdy: Únor 11, 2008, 17:13:33 »

Ahoj,

asi tady píchnu do vosího hnízda, ale proč je vlastně taková hysterie kolem kupírovaných pejsků?
Sám mám foxteriera, kupírování považuju za hloupou a nesmyslnou kosmetiku, na druhou stranu když si někdo třebe vezme kupírovanýho psíka z útulku, už s tím moc nenadělá...

Honza