Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: honza khp
« kdy: Leden 31, 2008, 19:25:13 »

Co se týká té kvality stažitelných OB map, je to taky jiné kus od kusu - samozřejmě tam není dána kvalita pro ofsetový tisk, ale co jsem potřeboval, tak jsem si stáhnul v použitelné kvalitě. Občas jde taky o stáří map i tiskovou kvalitu skenovaného originálu - oni některé tisky byly samy o sobě hrozné, teď se to flikuje na laserovkách kvůli tratím a je to někdy pěknej humus.
GPS je kapitola sama pro sebe, třeba někdy někde popovídáme. Je to legrace, když se chceš vejít s přesností do 5m, taháš ještě barometrický výškoměr a přijdeš po dvou hodinách na stejné místo a on se změnil tlak a poloha satelitů (to vadí hlavně, když je pro GPS viditelná jen část oblohy).  :'(
Poslal: Petr a Claissy
« kdy: Leden 21, 2008, 13:52:13 »

Jo jo, orienťácký mapy jsou fajn, vysoce použitelné při bloudění složitým terénem :) Jenom je škoda, že ty obrázky nejsou v lepší kvalitě, pro tisk to není zrovna ideální ... Když už jsou dány takto k dispozici, tak bych čekal trochu lepší kvalitu, aby se s nimi dalo rozumně pracovat  ::)
BTE nedávno jsem zkoušel jednu použít v PDA pro GPS navigaci, ale po zkalibrování (podle mapy.cz) mi to místy nesedělo o desítky metrů. Tak dál přemýšlím, kde je chyba, a jestli bude možné je nějak použít ...
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Leden 18, 2008, 12:10:20 »

Už jsem na to koukala - bezva. A nikomu nekřivdím!!! Ten nejstarší totiž "sedí u zdroje". >:D
Poslal: honza khp
« kdy: Leden 18, 2008, 11:33:14 »

Nekřivdi jim  :D , je to novinka a zprovoznění dalo několik let práce. Ale teď je to dost dobrý. Poznámka: stejný prostor má někdy víc verzí, protože se předělával. Někdy ale ta novější mapa nezabírá celý prostor zmapovaný dřív.
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Leden 18, 2008, 11:12:31 »

No prosím, tohle mi orienťákem posedlý zbytek rodiny zatajil!!! Já když potřebuju, abych prohrabávala stohy krabic s mapama.Díky!
Poslal: honza khp
« kdy: Leden 18, 2008, 10:42:55 »

Odkaz na orienťácký mapy (skutečně bez www) http://csob.tmapserver.cz - je tam více než 4000 naskenovaných map, které lze vytisknout v použitelné podobě - vždy si najít prostor, vybrat mapu (v pravém panelu) a u ní máte ikonku náhledu - tenhle sken si uložit. Počítejte s tím, že mapy jsou tzv. slepé s minimem textových údajů (ale ta lokalizace Vám umožní si to vecpat do prostoru běžné turistické 50), ale na toulačku nemají konkurenci - ti mapaři se s tím v lese dost ser... protože by jim lidi jinak vynadali ;D. Základní rozdíl v klíči - bílé je průchodný les, čím je to zelenější, tím je to hůř průchodnější (houštiny), šrafy značí podrost. Světle žlutá v lese jsou paseky, tmavší žlutá louky, pole tedy otevřený prostor.
Poslal: ježura
« kdy: Leden 18, 2008, 08:57:08 »

Honzo sem s tím...ženský prej neumí číst v mapách, ale budu se o to aspoň pokoušet ;D
a ještě jednou dík za ty mapy cos mi poslal, to je prostě bomba ;D
Poslal: vencan+3
« kdy: Leden 18, 2008, 08:50:20 »

Ahoj, jen to sem dej.... a díky
Poslal: honza khp
« kdy: Leden 18, 2008, 08:30:41 »

A možná pro zájemce - je spuštěn server s datábází map pro OB - měřítka 1:10000 nebo 1:15000, zkrátka nic podrobnějšího neexistuje, je tam možné vyhledat zmapované prostory a stáhnout si naskenované mapy - někde to opravdu stojí za to (těch prostorů jsou tisíce s různým obdobím zpracování). Musíte si zvyknout pouze na to, že bílé je les a čím je to zelenější, tak tím je horší průchodnost. Pokud se někdo ozve, dám sem link a pár informací. Např. Jednooký vlk se půjde prostory, které jsou těmito mapami kryty z 30-40%.
Poslal: honza khp
« kdy: Leden 18, 2008, 08:25:45 »

Ahoj, představ si, že opravdický  ;D, dokonce to jelo celý týden v televizi. A letos je s centrem u Olomouce Mistrovství světa v klasickém orientačním běhu - pro Skandinávii je tohle po lyžování 2-3 nejsledovanější sport - v každém případě více než fotbal. Ale orieňťák na kolech je spíš populárnější jinde v Evropě než na severu. Jen tak pro srandu - taky vládnou spory, co je a co není druh orienťáku - např. horský má svou vlastní organizaci, i když je to vlastně totéž, jenom ve dvojicích a docela dlouhé.
Poslal: vencan+3
« kdy: Leden 17, 2008, 07:33:02 »

to jako opravdický MS  :D  (nebo jen "balážovský") ?  :-X :P 8) ;)
Poslal: honza khp
« kdy: Leden 16, 2008, 22:48:04 »

Víš, ono se tam u N.Města konalo skoro současně Mistrovství světa v MTBO - takže to se fakt splácalo s tím. Na klasických orienťákách se letos k různým tiskům map vedly diskuse, protože tisky z laserovek byly často mázlé a největší průšvih byl, když se to olaminovalo jen z jedné strany. Nejlevnějším řešením je mapa v igeliťáku odpovídající velikosti. Ceny tisku na Tyvek jsou např. na www.zaket.cz což je forma, která se na tisky map pro OB a tratí specializuje.
Poslal: Pavca
« kdy: Leden 16, 2008, 10:56:08 »

Jo, to mas pravdu. Na pravem orientaku je pocet lidicek omezen (by pry moc rozjezdili les ackoliv kazdy jede jinudy), ale je to pravdu vetsi pocet, to je pravda. Mam pocit, ze tentokrat to vzali jako takovy pruzkum trhu. Na druhou stranu, spousta kamaradu co hodne chodi si mapu laminuji jen do do folie z Baumaxu ci podobnych obchodu a fungje to taky pekne a neni to tak drahe a pak se na tu mapu da pekne kreslit a mazat.
Ale priznam se, ze ja osobne mam rada takove ty specialne vydane mapy na ruzne akcicky. Pro me pekna trofej. Bohuzel poradatel nejsem, ale libilo by se mi to (stejne vetsinou musim koupit mapu, tak je jedno kde).

btw. bojim se, ze poradatele na moc chyb v mapach nenarazi, protoze to tam paradne znaji, ale bloudici DT v neznamem terenu jsou mnohem vsimavejsi:-D
Poslal: honza khp
« kdy: Leden 15, 2008, 22:52:16 »

Ty vodoodolný materiály se v orienťáku používají už dlouho, je to fajn ale problém je v tom, že je to drahé (je to v podstatě plast) a používá se to tam, kde je na to buď sponzor, hodně lidí nebo vyšší startovné, nebo se dbá na fajnovosti - vem si kolik je na těhle špičkovejch bikách lidí - když jich není 1000, tak jsou pořadatelé už pomalu nervózní. Pak už se to se stoupajícím počtem stává cenově přijatelnější . Taky to nejde strčit do každé barevné kopírky.
Poslal: Pavca
« kdy: Leden 15, 2008, 16:29:40 »

Ahojky,
  zaujala me debata ohledne mapy. Krome DT, ktery zatim absolvuji v kratsi verzi, zkousim i jine veci. Napr. na lonskem orientaku na kole www.bike-adventure.cz jsme meli mapy na novem vodeodolnem materialu. Podle me ta mapa byla celkem neznicitelna, dala se ruzne prehybat i psat se na ni dalo. Jo, nazyvaji to Tyvek. Podle me je to vyrazne lepsi nez to laminovat (ci obvykly postup, zakreslit kontroly a preizolepovat), ovsem nevim, jestli je to v tom pripade mozne.
  Pa, pa Pavca