Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Lavjek
« kdy: Únor 21, 2016, 20:01:30 »

Děkuju za odpověď.
Poslal: ježura
« kdy: Únor 18, 2016, 16:34:05 »

Jde to bez postroje, psovi který vůbec netáhne spíš postroj může zavazet, různě se bloncá, může dřít. Spíš bych řešila uchycení vodítka k sobě (batoh, opasek), držet špagát celej den v ruce je opruz.
Ale dá se i střídat postroj, obojek... takovýhle hovádko bych se asi snažila naučit na povel  krátkodobě pár desítek metrů do nějakýho škubáku zabrat, je hodně příjemný kopec "vyjet na vleku". A v civilizaci nebo na startu či v nějaké jiné skrumáži psů a lidí (třeba v hospodě) přepneš na obojek.
Poslal: Lavjek
« kdy: Únor 17, 2016, 22:17:37 »

Děkuju za odpověď. Chodí hodně psů bez postrojů, jen na obojku? Pes je kříženec berňáka a asiata, bojím se, že na postroji bude hůř ovladatelný, ale jak říkám, ještě jsem to nezkusila.
Poslal: Petrs01
« kdy: Únor 17, 2016, 22:10:43 »

Výhodou postroje je hlavně to, že tě pes může táhnout. Naopak na obojku by táhnout neměl vůbec. Na postroji se volné vodítko neplete psu pod nohy. V postroji je pes přes vodítko hůře ovladatelný.

Lze jít téměř na čemkoliv, pravidla zakazují pouze chůzi na volno. U ovladatelného netahacího psa jsem nakonec jako nejlepší kombinaci měla postroj guard a flexinu pověšenou na batohu.
Poslal: Lavjek
« kdy: Únor 17, 2016, 21:50:09 »

Chtěla bych poprosit o radu... mám 6-letého psa, který ještě nebyl v postroji, ale na obojku ušel i 30 km za den. Chtěla bych s ním zkusit MID. Pes je chlupatý, na vodítku chodí v pohodě. Je třeba shánět postroj? Jaké výhody mně a psovi přinese? Děkuji za odpovědi.