Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Petrs01
« kdy: Leden 06, 2015, 21:02:47 »

tss, Bardovi se na bedně vždycky líbilo  ;D

Jo, ještě k pravidlu o pozdních startech - ti pomalí, kterým je MČR jedno, si pozdější start nemůžou dovolit, nestihli by to. Těm rychlým, kteří by to bez problémů dali od sobotního rána a nemuseli den čekat v táboře na ostatní, jde většinou i o MČR... Takže sice jsme to nezakázali, ale vymysleli jsme to tak aby se to stejně nedalo použít.
Poslal: bonec
« kdy: Leden 06, 2015, 10:25:14 »

"proč jsou bíglové mimo MČR?"

Bígl je plemeno silně anarchistické... proto bude lepší, když se bude držet od MČR co nejdál :)
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Leden 04, 2015, 07:26:28 »

Kdyby fungovalo pravidlo zdravého rozumu, nemusela by už být žádná jiná.
Poslal: Petrs01
« kdy: Leden 03, 2015, 22:26:54 »

njn, když pravidlo zdravého rozumu se aplikuje strašně blbě. Nechci aby mi pořadatel dělal pes-servis (Keltové budiž třikrát až do nebes pochváleni) a rozhodně bych to nechtěla u smečky. Ale zas kemp je určité zázemí právě pro ten doprovod co se o odložené kousky stará a když vím, že dědkovi stačí 4x denně 100m procházka (to není týrání, to je aktuální situace a nařízení veta), tak mu zajistím vodu a stín a klidně jdu na výlet.
Zase obráceně - přítul by teoreticky mohl fungovat jako pes-servis pro všechny (návod k použití nutný) a v tom případě opravdu "furt" v kempu (no oni se ti psi musí taky venčit, že jo...). Ale fakt si netroufne na rvačky a podobné srandy, takže ten teoretický "furtdozor" by byl stejně houby platný.

Jo vidíš - proč jsou bíglové mimo MČR?
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Leden 03, 2015, 22:04:55 »

No zrovna u těch volně se po kempu poflakujících psů by stačilo dodržet to, co se říká na meetingu. Každej za to vyhrožuje diskvalifikací a skutek utek. Jasně, pořadatel si nemusí všimnout všeho, ale když chytá psa po kempu, tak toho už si asi všiml, ne?
Poslal: Boudicka
« kdy: Leden 03, 2015, 21:29:46 »

Petro, chápu, že pro Bardu a partnera je to vopruz pravidlo, ale navrhni tedy řešení, když se vyskytly tyto průšvihy, které museli pořadatelé nějak řešit. Pes zanechany v kempu prekousal vodítko a lítal navolno po kempu - pořadatel jej nahanel. Pes zanechany na stake outu se uvařil a porval se se sousedem téhož majitelé, taktéž zanechanym bez dozoru. Pořadatel mazal na veterinu. Pak tu byl pes uvarenY v kufru auta, kterého pořadatelé rozdychavali... Mozna si tím podrezavam vlastní větev, alepokud píšeme globální pravidla, musi to být globálně pouzitelne.Nasi milackoe mají buď zajištěné hlídání nebo tam s nimi jeden jsme a další trek se vystridame. Každopádně hodit psy na krk pořadateli je dost na h..... - Když to vztahnu na sve, anicka byla úžasná, že je na biglovi pohlidala (což nic zlého netuše nabídla), ale myslím, že když visela na stake outu plném haskanu a pokoušela se jim ho přemístit do stínu, běželo ji hlavou asi něco o tom, jakým způsobem mě zlikviduje i s celou smeckou.
Každé pravidlo bude vzdycky pro někoho zbytečně, protoze ten Barda je už fakt neskodnej. Ale když dovolíme Bardovi, aby se hlídal sám, nechá tam Lojza Azora a Betka Míčku...a....atd... A budeme tam kde jsme byli a opět budeme honit psy po kempu, či je vozit zasivat.
 
Poslal: Petrs01
« kdy: Leden 03, 2015, 18:52:21 »

no nazdar, po návratu z dovolené takové... převraty...

Souhlas s Ježurou, chodila jsem s půlkiláčem a bivaky jsem sice často proklepala, ale svozu z důvodu kosy jsem se fakt nikdy nedožadovala.
K návrhu Bonec se připojuji, jen zpřesnění: pes neschopný pokračovat (kulhá, apod., ne ohrožení zdraví) prostě zabivakuje a počká do rána. Stejně jako puchýře apod. Vážný zdravotní problém kteréhokoliv člena týmu by měl být řešen odvozem pokud možno vždy - zlomená noha fakt není k bivaku ideální.

K vodě - musím táhnout vodu pro psa i když leje, každý druhý krok je kaluž a nalít psovi vodu do misky, bude si čtvernožec ťukat packou na čelo?

Zanechávání psů v táboře - takže když budu mít v kempu přítula s Bardou, nesmí přítul vystrčit čumák z kempu? (Barda už skoro nechodí). Ne jej tam nechat na celý den, ale zajet si na trať nadělat fotky nebo prostě někam kouknout? Z extrému do extrému...

A s tím souvisí - diplomů mám doma dvě krabice, tak se nedivte že se na ně vykašlu a raději pojedu domů za Bardou. A věřím tomu, že tohle pravidlo lidi spíš naštve než přinutí zůstat.

Platí pravidlo o osobní přítomnosti i na vyhlášení MČR? Takže máš-li být na bedně, MUSÍŠ na Osoblahu, jinak máš smůlu?
Poslal: Gejza
« kdy: Prosinec 31, 2014, 15:36:44 »

Samozřejmě, že jakákoliv úprava pravidel je vždycky reakcí na něco.
Např. záležitost týkající se vyhlašování je reakcí na to mnoho právem oceněných se z různých důvodů vyhlašování nezúčastňuje (je pravda, že většina z nich dorazí do cíle v pátek večer nebo v průběhu noci na sobotu a vyhlašování je až v neděli) a pak ceny přebírají dokola stále ti samí (za holky, za kluky, to je přece jedno) - má takové vyhlašování smysl?
Např.záležitost kolem vody je reakcí na to, že dorazí do cíle např.účastník s 30-ti kilovým psem na vodítku a v cíli vytáhne flaštičku na 2 dcl (neb pro sebe si přece nesu ionťák v bagu) a bohužel, Vojto, na tom nejsou všichni tak, že pohledem do mapy zjistí, kde je čeká první pramen (potok) a podle toho si nabalí množství vody pro psa. Člověk se sám rozhodne, ale pes se nerozhodne, jestli mu psovod vodu vezme (i když pochopitelně nikdo nezajistí, aby mu ji taky dal).
Např.záležitost kolem spacáků je věc tady na fóru mockrát profláknutá.
Např.záležitost týkající se sjednocení kontroly povinné výbavy je reakcí na to, že povinná výbava je na určitou akci nutná a jejím nekontrolováním postupně logicky dojde k tomu, že její funkčnost se bude stále snižovat ...

Samozřejmě, že jakákoliv úprava pravidel je vždycky reakcí na něco a dokud si budeme hrát na sport, tak tyhle úpravy holt budou dopadat na všechny. Bohužel i na ty, kteří chodí od začátku, kdy se ještě až tak moc nesportovalo, ale hlavně chodilo se psem. Jenže DGT se taky pořád posouvá - třeba i k tomu, že si půjčím psa v závodní kondici, v cíli ho předám majiteli, aby ho napojil a nakrmil a tím pro mě "psí" aktivita končí - tohle se samozřejmě netýká všech, kteří si psa půjčují (koho se to týká, ten ví a koho se to netýká, ten taky ví).

Někdy na podzim tady přišel, myslím, Petr Juča s myšlenkou, že DGT se bude muset rozhodnout, jestli se vydat směrem závodním nebo turistickým (řekl bych tuláckým). Sklidil značnou kritiku, ale s tím určitě musel počítat.
Nicméně alespoň za sebe si myslím, že měl do jisté míry pravdu. I tahle debata (v níž se vzácně shodli "běžci" i "chodci" o tom svědčí.

P.S. Úprava pravidel opravdu není dílem Tomáše (Tom jednak nehlasuje a jednak pouze shrnuje témata z fóra) - vyplynula z několikahodinové debaty. Není to ani tak, že by autorem všech změn byla jedna osoba a některé body ani neměl nikdo dopředu připraveny.

PF do roku 15.

Gejza
Poslal: BadBoyTeam
« kdy: Prosinec 31, 2014, 12:48:23 »

Nová pravidla jsou buzerací běžců, akorát pořadatelé přestřelili a zasáhlo to tentokrát i chodce, což je dobře, protože jinak by se o tom vůbec nediskutovalo. Je vidět, že se najde stále hodně lidí, co věří nesmyslům o rozmazlenosti běhajících závodníků, o tom, že za jejich výkony není poctivá  příprava, ale podvod, a že to nedělají pro radost z pohybu v přírodě, ale jen čistě z egoistické touhy po vítězství.

Jedná se o několik mýtů kolujících léta zázemím jednotlivých akcí. Pravidlo se spacáky vyplývá z mýtu, dle kterého běžci ukončují často závod kvůli počasí nebo strachu ocitnout se v noci v lese. Pojďme ten mýtus rozbít.

Mýtus:
Běžci jsou namyšlené fifleny, co se při slabším mrholení  krčí v lese pod stromkem a s hrůzou očekávají příjezd organizátora, mezitím co se na nich v kapkách deště pomalu rozpouští jejich ultra-tenké větrovky.

Realita:
V sezóně 2014 byla silná bouřka na Krušnohorském dogtrekkingu, několik vylejváků na Fryštáckém dogtrekkingu, celodenní déšť na Krkonošské tlapce. Nikdo z běžců se nerozpustil, nikdo nevolal odvoz kvůli tomu, že mu závod ubíhal pomalu a čekala ho celá noc v lese. V kategorii DTM1 se v roce 2014 jeden běžec nechal odvézt kvůli kolenu, jeden kvůli zraněnému kotníku, dva potkali auto organizátorů náhodou, když se vraceli předčasně pěšky po vlastní ose na základnu a byl jim nabídnut odvoz. V kategorii DTM2 to bylo tuším úplně bez problémů. U žen si to přesně nevybavuji, ale stačí nahlédnout do výsledovky a záplavu DNF u běžkyň nenajdete. Naopak ve výsledovce je vidět, že u těžších akcí se běžci vrací často až po půlnoci. Někteří tito závodníci během roku absolvují těžší akce, než je MČR v DT, za všechny jmenuji Kysuckou stovku (125 km s převýšením 5 550 m), Malofatranskou stovku (115 km s převýšením 6 680 m) nebo Pražskou stovku (130 km s převýšením 4 400 m v prosinci), dvě z těchto akcí jsou i kvalifikačními závody na UTMB, nejprestižnější evropský ultratrail na Mt. Blancu, musí mít tedy určitou obtížnost. Je pak trapně úsměvné pročítat si zdejší komentáře zesměšňující běžce, mnohé si v tom vyloženě libují.

P.S. 1 – Mýty kolující zázemím MČR v DT jsou tak živé a je jim tak snadné uvěřit, že jsem je na začátku svého ježdění bral také vážně.

P.S. 2 – Nechci, aby to vypadalo, že tyhle akce jen kritizuji, pozitiva převyšují negativa, jen o těch negativech se prostě mluví vždycky víc.

Užijte si dnešní silvestrovskou oslavu a ať to všem v roce 2015 chodí či běhá.
Poslal: Vojta s Bertou
« kdy: Prosinec 31, 2014, 08:31:39 »

Povinná voda pro psy: zavádíme další nesmyslnou povinnost. Představte si dogtrek v horách po dešti, podél cesty všude voda, na cestě kaluže. A já pro své dva psy táhnu 2 litry vody v báglu. Samozřejmě, že ji za startem vyleju, moji psi ji obvykle nechtějí, obslouží se v přírodě. Vodu pro psy nabírám až k večeru, aby měli co pít na bivaku - po cestě ji obvykle nepotřebují. Samozřejmě, když se půjde do bezvodých vápencových hor, tak vezmu dostatek vody pro psy z vlastního uvážení, ne kvůli paragrafu v pravidlech. Toto nové pravidlo je obdobného kalibru, jako zákaz chůze ve tří a vícečlenné skupině. Historicky ho v pravidlech uchováváme, ale nikdo ho nedodržuje. Prosím nezavádějme další regulace, pokud to není nutné.
Poslal: Ufo
« kdy: Prosinec 30, 2014, 21:45:15 »

Jo jo Venco to by ani ve snu tenkrát ve ve Veclově nenapadlo jak se všechno vyvine... nebo posere... Nějaky divny obdobi, nedrib se posral Šediváškův long, ted sere celej trek, kdybysmi to tenkrát celý vymluvil, možná by tp bylo lepší...
Poslal: vencan+3
« kdy: Prosinec 30, 2014, 21:30:17 »

pak se tři hodiny diskutuje např. o "přepočtu náročnosti koeficientu trati přes výšku, teplotu a rosný bod pro účely bodování MČR"


nezbývá než konstatovat :

"Při pečlivě regulovaných hodnotách tlaku, teploty, objemu, vlhkosti, a dalších proměnných veličin se každý živý organismus chová tak, jak se mu právě zachce."  :D
Poslal: marian
« kdy: Prosinec 30, 2014, 16:59:20 »

Samozrejme ze dam usporiadatelovi vediet. A bud ma kto za mna diplom prebrat alebo mam smolu. Na vecne ceny osobne kaslem, ked nieco chcem tak si to kupim.
Ale "zapis zo schodze" hovori *iba osobne*, ziadna dohoda, prebranie niekym inym ani nic podobne tam nie je.
Poslal: zlá pencilka
« kdy: Prosinec 30, 2014, 16:34:50 »

a vy dva odjíždíte z treku bez rozloučení a bez omluvy pořadateli, že to máte domů daleko? ať to klidně má nějakej řád. z dřívějších let nepamatuju, že by trek co na trek byli na bedně skoro vždycky jen zástupci. úplně postačí, pokud pořadatel při vyhlášení požádá, aby za chybějící vítěze zapózoval někdo odpovídajícího věku a pohlaví, a pokud v propozicích uvede, že účast na vyhlášení je povinná a na ceny je nárok jen v případě předchozí omluvy a domluvy, jak dojde k jejich předání, tak si myslím, že na tom neni vůbec nic špatnýho. vůbec nechápu, proč by měl pořadatel po treku řešit, přes koho nebo jak někomu poslat ceny, nebo stát přede všema a jak blbec vyhlašovat jméno někoho, kdo tam není a ani se neobtěžoval na to pořadatele upozornit.
Poslal: marian
« kdy: Prosinec 30, 2014, 15:44:53 »

Je pekne pisat tu ake je to neuctive nezucastnit sa vyhlasenia ale nie kazdy to ma domov kusok...
(Aj vdaka "super" cestam v Cechach) Cesta domov mi casto trva >5 hodin a sediet niekedy aj do poobedia v tabore, potom soferovat 5-6h domov, vybalit, postarat sa o psy a o seba a este sa stihnut pripravit na narocne pondelkove rano v praci je proste nerealne.