Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: ježura
« kdy: Listopad 13, 2014, 10:20:11 »

Petro, přesně tak... a navíc pokud by se příští rok počítalo vše, tak ti stejní (páč si zlomí třeba haxnu nebo je manželka nepustí z vodítka a na dva poslední závody vypadnou) budou znovu plakat a chtít změnu, že je to nespravedlný, protože jsou nejrychlejší ze všech a kvůli blbé smůle na ně bedna v MČR nezbyla. ;D
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 13, 2014, 08:01:27 »

Jestli to nebude tím, že tento bodovací systém tu už byl, běžcům nevyhovoval a na jejich žádost se vymyslel systém jiný, později ještě vyladěný na konečné číslo 6. Připomínky, které tu proti němu padají, nejsou vycucané z prstu, ale potvrzené praxí.
Poslal: MartinD
« kdy: Listopad 12, 2014, 23:22:32 »

Jasan, mě jen přišlo, že to závodění je v DT bráno celkem vážně (vyhlášení, ceny, body...)  ;) ale to je samozřejmě subjektivní pocit. Myslím, že nějaká velká masovost tady zatím nehrozí - hlavním důvodem je stop stav, který je buďto dán vnějšími okolnostmi, nebo si ho pořadatel určí sám podle svých sil a pokud pořadatel udělá závod třeba pro 500 účastníků, tak tam holt nepojedu, páč to je na mě moc... Jinak,  mám taky pocit, že cca pro 80% účastníků není důležité závodit, ale úžít si to, ale byl jsem vyveden z omylu...závodí i ti, co jdou na limit...nebo ti tu aspoň svižně diskutují...  ale toto není téma bodování a odečtů bodů.
  Asi víc se sem hodí poznámka Honzy, že v orienťáku se z několika stovek závodů hodnotí 12 nejlepších. Oki, takže zkušenost s odečty je i z jiných sportovních odvětví. Jen nevím, jestli je srovnatelných několik stovek závodů a výběr 12 bodovaných v orienťáku a 9 závodů v DT s výběrem 6 závodů včetně několik stovek, možná tisícovek účastníků v orienťáku s několika desítkami účastníků v DT. 
  Tombru, ten důvod, proč to vrátit zpět, napsal Patrik - odečet bodů za ujítí více než šesti treků se týká malého procenta účastníků. Na jedné straně tu je pravidlo, které se týká méně jak 10 lidí ze 100, ale na druhé se argumentuje, že přeci kvůli 20 lidem ze 100 nebudeme měnit pravidla...

Honza píše, že se můžeme soustředit jen na vybrané závody. Vybrat si závody mám možnost i když budou bodovány všechny. 

Vadí, že bude lépe hodnocen v MČR ten, který ujde více treků, i když je pomalejší? Oki, je to na mě (a mém zaměstnavateli), jestli jsem schopen absolvovat stejný počet treků, jako soupeř. Stejně tak je totiž "nespravedlivé", když se můj soupeř nezúčastní závodu, já získám lepší bodové hodnocení, i když nejsem rychlejší a v konečném součtu (odečtu) je započítán právě tento můj lepší výsledek bez účasti "konkurence".

 A ještě si dovolím poznámku, proč hymbajs se tu musíme zaobírat nějakými pitomými náměty někoho, kdo tu je nováčkem... jednak to zásadní napsal Patrik - máte připomínky? dejte je na fórum k diskusi před schůzkou pořadatelů (asi by snad měl být i  zlinčován ten, který vypustil tento nesmysl do éteru, nebo aspoň vyloučen :) ) a nebo například ten kdo je nový, má ještě chuť něco měnit, něco ve smyslu "nové koště dobře mete...", nebo třeba pro to, že když před časem s něčím podobným přišel někdo kdo běhá, tak měl smůlu, byl udolán většinou ale sakra práce, se objevil zas někdo jiný, kdo běhá a má zas ty samé připomínky... Oni snad někde musí mít hnízdo!   >:D
Prostě, i když se to už holt řešilo v roce 2007, 2009, 200... a zase letos, tak to asi není vyřešeno nějak tak úplně... Už třeba jen návštěvnost těchto diskusí hovoří o tom, že toto jsou ožehavá témata.
Poslal: Charles
« kdy: Listopad 10, 2014, 13:55:22 »

Dogtreking není typický masový sport, nebo závod; cílem není (u 80% ucastníků) být první, nebo nejrychlejší.
Cílem je projít si se psem trasu, poznat něco nového, pěkně si to užít; a v cíli si pokecat, dobře se najíst a popít.
Je to spíš společenská akce (turistická); ano a soutěž.

Nechci DT směřovat blíže sportu, neb to přinese příliv - běžce a závodníky, sponzory, média a atraktivitu.

NECHCi další MASOVÝ SPORT!
Poslal: Boudicka
« kdy: Listopad 07, 2014, 18:18:36 »

Jenom malý poznatek k termínovce pro Jirku - termínovka byal sestavená tak, jak dovolili majitelé areálů, úřasdů... atd... Bylo velice těžké dohodnout nějaké přesuny pro např. Toulovce, když už většinap ořadatelů měla vyjednané místo. A navíc - již jednou se tu řešilo, že letní treky jsou fajn jen někde - třeba i na Šeráku se pečeš, ale taková představa brna... :P takže to prostě tak vyšlo. Kdyby bylo o akci méně - brblete, že jej ich málo...atd atd
Poslal: tombru
« kdy: Listopad 07, 2014, 15:48:51 »

No problém je, že tenhle námět nepřináší nic nového co by se už nezkoušelo a nějak se mi nedaří najít slušný důvod proč to zrovna teď zase měnit.
Jak už tu bylo psáno, způsob bodování nebude nikdy vyhovovat všem a tedy nějaký kompromis je velmi obtížný.

Také se mi nezdá fér naznačovat, že pochod se psem na není sport, ale běh už ano. To je asi o pohledu na věc co je sport a co spíš soutěž.

A když už se snažíte něco změnit, musíte počítat s tím že se to ne vždy podaří a hned si stěžovat, že někdo nechce můj nápad akceptovat a má to to jiný názor, k tomuto prostě patří.

Téměř každý rok se řeší a dělají nějaké změny a korekce které se někomu líbí a jinému zase ne.

Je fakt že charakter dogtrekkingu formují zejména pořadatelé, kteří se do organizování pustí a obětují tomu hromadu svého času a nervů. I oni se často velmi neradi musí sklonit před pravidly, které jim nevyhovují (každému obvykle něco jiného). Samozřejmě je důležitá i interakce s účastníky, která je jak přímo na akci samé, tak na diskuzních fórech, tak ve finále na schůzce pořadatelů. Proto také většina pořadatelů na konci sezóny jede i přes celou republiku, aby mohli strávit sobotní odpoledne dohadováním co je a co není potřeba změnit a řešit.

Ale zpět k tomuto tématu změny bodování. Já osobně nevidím moc velký přínos v tom měnit pravidla bodování každý rok podle zrovna aktuální skladby startovního pole. Byly doby, kdy se měnilo téměř každý rok a i tento model už tu v podobné formě byl.

Námět přednesu, ale i z pročítání diskuze v tom nevidím nějakou větší podporu od veřejnosti...
 
 
Poslal: BadBoyTeam
« kdy: Listopad 07, 2014, 14:51:31 »

Nový nápad nemám, v tomto cituji Petra:

tak si to pročti, má to pouhých 42 stran... http://dogtrekking.info/forum/index.php?topic=92.0

Tak pokud se smíříme s tím, že nějaké usnesení padne po diskuzi v roce 2007 a tím pádem už je to na věky věků uzavřená kapitola, tak k tomu už opravdu není co dodat.
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 07, 2014, 14:47:10 »

Možná má ta většina lepší věci na práci... ne každého baví řešit totéž každý druhý rok. Po pročtení té diskuze - máš nějaký NOVÝ nápad?
Poslal: BadBoyTeam
« kdy: Listopad 07, 2014, 14:38:15 »

Před schůzí pořadatelů bývá na diskusním fóru dán prostor k připomínkám, ale jakmile člověk s nějakými přijde, je na něj koukáno jako na „toho zlého, co chce měnit ten náš krásný, roky pěstovaný dogtrekking.“ Vždyť to tak není. My ten sport máme také rádi, prostě jen využíváme prostoru k připomínkám a bez ohledu na to, jestli budou vyslyšeny, budeme pravidla DT pro rok 2015 respektovat stejně jako vy.

P.S. – Používám „my“, protože druhá skupina se zde označuje za „většinu“. Ano, většině současná pravidla asi opravdu vyhovují, ale kolik lidí z většiny by zvedlo ruku pro změnu, která by se jich vůbec nebo nijak výrazně nedotkla? Z většiny zde diskutuje pouze pár lidí.

P.S. 2 – Staré diskuze mám přečtené, i tu se 42 stranami.
Poslal: ježura
« kdy: Listopad 07, 2014, 14:06:16 »

Změna pravidel = noví běžci, masovost dogtrekkingu, sponzoři...
Tímhle už argumentoval v boji o změnu Roman před cca 5-6 lety. Pak začal pořádat svoje závody a přes veškerou snahu a propagaci a sponzory, tak s nastavenými pravidly pouze pro běžce měl účast cca 20 osob (ke konci už ze zoufalství otvíral i kategorii bez psa).
Takže se ptám, kolik lidí se psem je schopno a ochotno uběhnout 100 km a přijet navíc, kdyby se upravily pravidla pro běžce?  Pět?
Navíc masovost v dogtrekkingu není až tak žádoucí, většina akcí má stopstav na nějakých 80-ti až 100 lidech. Víc většinou ochranáři nepovolí (vadí jim tam ten pes, který se na hromadných akcích typu různých "výzev" nevyskytuje a nebo v omezeném počtu a předpokládám, že ho organizátoři nikde nehlásí, nemají zpracovaný řád ochrany zvířat a jiné lejstra, které pořadatel DT jako primárně psí akce musí mít).
A mezi náma, akce, kdy 5000 lidí valí Krkonošema, Beskydama atd. popíjí iontové nápoje a vesele odhazuje plechovky (protože oni jsou sportovci a na maratonu je to běžné) je pro přírodu mor!¨

PS: Mě se taky třeba líbí fotbal, ale nerada bych si okopala lakýrky... myslíte že by kvůli mě změnili pravidla a mohla jsem ten balon brát do ruky?

Nikdo nikoho nevyhazuje, ale přece pokud se mi nějaká aktivita nelíbí, nevyhovuje mi... tak nechci aby se to změnilo mně osobně na míru (a přizpůsobovalo se mi dalších 100-200 lidí, kterým to naopak pasuje), ale najdu si něco jinýho, co mi bude vyhovovat líp, případně si to vymyslím, uspořádám a zorganizuju.
Poslal: zlá_tužka
« kdy: Listopad 07, 2014, 12:56:39 »

Já furt nějak nechápu, co se to poslední dobou zase děje. Lidi, kteří byli na prvním DT letos nebo loni vehementně vymýšlejí změny pravidel..aniž by si důkladně prošli diskuze, kde se dané téma už někdy dřív řešilo. Kolik lidí běhá pravidelně DT? Kolik z nich běhá DT roky? Kolika z těch, kteří běhají DT roky nevyhovují pravidla? Nechápu, proč je problém přizpůsobit se systému, který vyhovuje většině. Proč máme přivádět do dogtrekkingu nové běžce? Dogtrekking - "trek" lze přeložit jako "túra", nikdo způsob pohybu nenakazuje, kdo chce, může běžet, kdo chce, může se plazit a kdo nedá jinak, tak ať si třeba táhne jednu nohu za sebou, ale moc nechápu proč nutně přivádět nové běžce, když trek=túra a ta se asi primárně neběhá. Možná mám mylnej dojem, ale vždycky jsem si myslela, že myšlenka dogtrekkingu asi nebyla tolik o sportu ve smyslu "výkon" nebo "soupeření", ale spíš o těch ostatních věcech, o které jde, jako parťáctví se psem, vůle vytrvat, schopnost poradit si, ale i kamarádství a někdy i nutná spolupráce - ale asi těžko definujeme dogtrekking jako vytrvalostní kynologickou "aktivitu".. navíc si nejsem jistá, kolik sponzorů by se hrnulo do akce bez vítězů, bez vyhlášení.
 
Právě proto, že je nyní dogtrekking někde mezi sportem a trampingem, tak bychom se měli rozhodnout.
Kdo "my"? Kolik dogtrekařů, kteří tvoří dogtrekking roky, chce dogtrekking měnit? Měla jsem za to, že snaha je spíš zachovat tvář dogtrekkingu.  Nesouhlasím s názorem, že dogtrekking je v současné době mezi turistickou akcí a běžeckým závodem. To by se dalo tvrdit, pokud by počty běžců a "turistů" byly vyrovnané, a to ani z daleka nejsou.
Poslal: BadBoyTeam
« kdy: Listopad 07, 2014, 11:42:38 »

To už je pak otázka toho, kdo do toho chce kolik dát. Já běhám i chodím hlavně pro radost (tím nechci říct, že nesoutěžím), nejen na trecích, ale i v týdnu po práci atd. a vím, jaké to je, když se toho člověk musí na několik týdnů vzdát kvůli únavovému zranění. Hrozný absťák :-) Letos se započítávalo každému šest nejlepších výsledků a šest závodů z devíti už šlo poskládat s rozumnými mezerami – na jaře a na podzim prostě něco vynechat. Při takovéto termínovce jsou tedy odečty ok.

Jinak odečty jsou i v seriálu dálkových pochodů Československá tisícovka, kam patří např. Krakonošova stovka, Beskydská sedmička nebo Pražská stovka. Z celkového počtu 23 závodů se letos započítává každému 8 nejlepších výsledků. Ve výpočtu se projeví časové rozestupy jednotlivých závodníků za vítězem závodu. A mám takový dojem, že se zohledňuje i počet účastníků, ale to si nejsem jistý.  Fakt je ale ten, že 23 závodů proti 9 je mazec :-)
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 07, 2014, 11:09:10 »

no, poslední dělení na běžce a neběžce tam máš z července 2009 (str. 40). A proč diskuze z historie? protože všechno co tady teď píšete už tu bylo, pokud to chcete otvírat znovu, nebylo by na škodu si tu historii přečíst, protože na spoustu svých připomínek tam ty odpovědi máte.
BadBoy, pamatuji i treky týden po sobě, 3 treky za 5 týdnů,... pak je to o tom nevyplivnout se na každém až na dno...
Poslal: BadBoyTeam
« kdy: Listopad 07, 2014, 11:01:30 »

Letošní termínovka byla sestavená tak, že se z hlediska regenerace dala celá zvládnou jedině „na dluh“. Na jaře byla mezi čtyřmi akcemi mezera dva týdny, na podzim to samé mezi třemi akcemi. Pokud má být podobná termínovka příští rok, budu rád za možnost odečtů.
Poslal: littlecake
« kdy: Listopad 07, 2014, 10:24:27 »

běžci si body vyběhají, chodci vychodí a pokud chodí více jak 6, tak se jim škrtnou. Opravdu se tato výhoda/nevýhoda týká jen minima lidí - viz výsledky na stránkách, ..., "statistiky" na začátku tohoto tématu.

Navíc historicky to tady již bylo. Zdůvodnění tady i na FC "proč ne" mi připadají stejně účelové jako "proč jo".

Téma jsem nahodil, ať to dopadne jakkoli, tak budu jezdit na to, co budu moci dát s ohledem na další priority a vrchnosti nastavené pravidla budu respektovat.

Se zájmem si přečtu případné další příspěvky na toto téma, ale už nebudu komentovat 8-)