Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Annie
« kdy: Květen 01, 2014, 16:20:18 »

Annie, délka trasy není o pravidlech, šlo se i 120 na Šeráku, 113 keltských,... u MIDu pravidla nejsou, tedy se neřeší. Problém je ale když se délka trasy výrazně liší od trasy avizované v propozicích, tedy jako zde 40 x 54.

To já chápu, ovšem nemyslím si, že je to důvod zkritizovat celou akci. Zvlášť, když se jí tímpádem ani nezúčastnili. A proto píšu, ať si pro MID zavedou pravidla a bude vyřešeno. Někteří to vzali jako výzvu a šli - a jsou rádi. Jiným to vadilo a nešli - ale nadávat komplet na vše je kvůli tomu zbytečné.
Poslal: samurajtt
« kdy: Květen 01, 2014, 15:40:17 »

Ahoj všem.
Dovolím si ještě přidat za nás dva (mne a mého čtyřnohého kamaráda) malý příklad.
Pokud jedu autem na návštěvu do města vzdáleného sto kilometrů, přijde mi jako velká hloupost natankovat benzín jen na dvě stě kilometrů ;-) :-) (Tedy přesně na cestu tam a zpět)
No a s trekkem bychom to viděli podobně..... ;-) :-)   Zdraví T&T.
Poslal: tombru
« kdy: Květen 01, 2014, 12:08:52 »

No nic, tak to shrneme...

Tato kauza nevznikla asi chybou měření, ale tím, že se pořadateli, nebo někomu u něj kdo dělá trasování, nezdála změna délky trati o 15km na doprovodné akci tak zásadní, aby se na to muselo výrazně dopředu upozorňovat a i zde na to nakonec nebyl zcela jednotný názor.

Takže z tohoto bych bral jako závěr doporučení, že by se mělo na změnu upozornit (upozornění v propozicích) pokud se délka trasy změní o více jak 5km.
Ale to je opravdu pouze doporučení, protože k výrazným změnám v délce trati může dojít i těsně před akcí z důvodů, které pořadatel nemůže nijak předjímat a ovlivnit. U tohoto typu akcí je to zkrátka riziko s kterým musí nejen pořadatelé, ale i účastníci holt počítat. (nikoho z nich to netěší)

Co se týče minimální vzdálenosti pro trasu zařazenou do seriálu MČR v dogtrekkingu, tak tam musí být zachována minimální vzdálenost podle pravidel. Pokud bude tato vzdálenost kratší z jakéhokoliv důvodu(i o těch pět kilometrů), nebudou výsledky z této akce do MČR zařazeny.

Pořadatelé by se měli snažit včas upozornit na změnu délky trasy větší jak 5km a to i u doprovodných akcí, nebo by měli v propozicích uvádět rozmezí v kterých se délka trati může maximálně pohybovat (například 30-50km, definitivní délka bude uvedena při zahájení akce).

Tím bych viděl tuto záležitost ohledně udávání délky tras v propozicích jako uzavřenou...

zlej admin
 
Poslal: MartinD
« kdy: Květen 01, 2014, 11:03:09 »

Ahojte, jsem úplný nováček a nemám žádné zkušenosti z minulých let, nicméně si myslím že:
1) trasa se plus/mínus dá změřit (ideální je projet na kole, to ale samozřejmě není možné všude (ochrana přírody, skály a pod), ale dá se vypočítat průměr z dat z online mapy, údajů GPS a údajů na rozcestnících) a každý, kdo se trochu pohybuje v terénu, tak s odchylkou od naměřeného počítá
2) ve 4. třídě ZŠ se děti učí zaokrouhlovat - 35 až 44 se zaokrouhluje na 40, trasa cca 40km by měla být tedy v tomto rozsahu...
3) když např. týden před akcí zjistím, že kvůli těžbě musím prodloužit trať o 10km, tak to okamžitě dám na web a když se mi někdo ozve, že to je pro něho moc, že to už nedá, tak by bylo dobré se domluvit - vzajemně
4) asfaltu se na tratích nad 80km tady ve střední Evropě asi nevyhneme, ale asi opravdu nemá cenu přidávat 10km asfaltu pro to, aby byl trek delší...

A určitě je lepší se domluvit a najít cestu, jak to udělat příště lépe, než na fóru mluvit o nekompetentnosti pořadatelů...
Poslal: brzda Rity
« kdy: Květen 01, 2014, 09:07:46 »

jo ještě bych chtěl pořadatelům vytknout že hospod bylo na trase moc a přestávky v nich byly moc dlouhý :D >:D :D
Poslal: brzda Rity
« kdy: Květen 01, 2014, 09:02:52 »

Předně moc děkuju za parádní trek,trasa byla parádní a moc jsem si to užil. Na rozdíl od loňského kempu v Jirkově tady všechno fungovalo. Napít mi dávali dokud jsem měl žízeň a v cíli jsem se měl kde umejt. Musím ale souhlasit s tím že takle podstatnej rozdíl v délce tratě měl být zveřejněnej dopředu. 
Poslal: Petrs01
« kdy: Duben 30, 2014, 12:29:11 »

Annie, délka trasy není o pravidlech, šlo se i 120 na Šeráku, 113 keltských,... u MIDu pravidla nejsou, tedy se neřeší. Problém je ale když se délka trasy výrazně liší od trasy avizované v propozicích, tedy jako zde 40 x 54.
Poslal: Annie
« kdy: Duben 30, 2014, 11:02:56 »

ad asfalt, šotolina a jiné připomínky k povrchu cesty - cestou domů jsme se stavovala za mými kamarády lesáky. Loňská voda v Krušných horách výrazně poškodila některé cesty - viz třeba 3 km nově sypaného štěrku na 80 km... cesty se v průběhu roku opravovaly, dosypávaly - jinak bychom se taky mohli brodit bahnem po kolena. Stejně tak se tam hodně těží, takže jiné úseky byly zase rozblácené... S tímhle ani pořadatelé, ani nikdo jiný nic nenadělá.

Za sebe a LONG mohu pořadatelům jen poděkovat. Asfalt byl, ale krom dlouhého stoupání z Dubí nikde v extra dlouhých úsecích, hospody hezky po celé trase, počasí taky klaplo.... A kemp? Ano, byl drahý. Holt je to lokalita, kam jezdí němci, holanďani a pod... psy nám nepočítali, dostali jsme slevu a na kvalitu kempu byla cena vysoká, ale přijatelná.

A délka trasy - LONG má v pravidlech 80+, maximum žádné - tzn jakých 15 km víc, než vyžadují pravidla?  MID žádná pravidla nemá, teda žádná jsem nenašla... tak si udělejte pravidla a seriál, dejte si maximální délku trasy a bude vyřešeno.
Poslal: littlecake
« kdy: Duben 29, 2014, 16:13:21 »

... a pak si máme rozumět, co je asfalt...

Směrem od východu na západ kvalita asfaltu roste. Ruský asfalt je přece zmrzlé bahno, ne?

Poslal: Petrs01
« kdy: Duben 29, 2014, 16:04:28 »

i to už jsme na Kruškách zažili, že jsme se bořili do sněhu až po pozadí...
Poslal: littlecake
« kdy: Duben 29, 2014, 16:02:27 »

buďme rádi, že nebylo -10°C. To by byl "ruský asfalt" všude  :)
Poslal: Zlatka
« kdy: Duben 29, 2014, 15:25:52 »

Dobrá, prý tam byl asfalt, co měl dobrý mimikry :o a já tedy patřím k těm, kteří si ho nevšimli. Někdo to potvrdí, někdo možná bude vyvracet, no ale Anče nemám důvod nevěřit, že to vyzkoumala dobře. Takže sorry :-[ tvrzení o 10km asfaltu mě prostě překvapilo, když já jsem v těch samých místech šla vědomě jen po 5ti, a při pohledu na mapu... Z toho je jen vidět, že nikdo nejsme neomylnej.
Poslal: bonec
« kdy: Duben 29, 2014, 13:09:03 »

Sečetla jsem si teď na mapách všechny úseky starého asfaltu, nového asfaltu, staré šotoliny, nové šotoliny, průchody městy - 40km. A já si celou dobu drbu hlavu jak to, že si pes rozdrbal jak superhyper botičky tak nohy... Jo, druhej pes to dal s tlapou v nose, ale bígl už halt do Krušek nepojede.. další společnej trek o kterej přijdem :(
Poslal: Zlatka
« kdy: Duben 29, 2014, 11:15:06 »

Já tam šla. Vím, jak to tam vypadalo a jak to bylo dlouhé. To je všechno. Šotolina na 80.km byla zlo, ale cesta do Dubí měla k asfaltu daleko.
Poslal: Witko Sapa Ha
« kdy: Duben 29, 2014, 11:01:29 »

Zlatko, prosimtě, Petr není člověk, co by se snažil někde podvádět. Tak nechápu, o co se to tady snažíš ty.