Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Šárka
« kdy: Únor 04, 2014, 23:50:37 »

Neměj strach, moje tempo je 3 km v hod, Jednou jsem se dala vyhecovat, protože podlý(á) pořadatelk(a) , dal časový limit ve čtyři hodiny v nějaký blbý hospodě v Bílym labi. Druhy den jsem si to ovšem vynahradila. Co se chystas jit za trek? Mě přijde že třeba na Vysočině je dostatek malých obchudku, takze se dá psovi koupit něco i cestou.  Takže já pro 6+1 psu beru cca 2 KG  granuli, a dokupuji cestou, treba i ty piskoty, pro dobrou naladu na palubě.
Poslal: Petrs01
« kdy: Únor 04, 2014, 21:45:15 »

BARFistů je tady hodně, ale na treku prostě pes žere co má a nekecá (ti moji teda žerou kdykoliv cokoliv). Fakt psovi neponesu na zádech vepřovou kýtu. Pár granulí vem, nebo jestli se ti s tím chce tahat, tak nějaký ten psí salám. + to co píšeš.

Na házení aportů cestou zapomeň minimálně dokud si jeden trek neujdete - on toho možná bude mít plné drápky i tak. Stejně jako bych se vykašlala na osmimetrovku - fakt nepotřebuju aby pes lítal na osmičce tam a zpátky.  A aby tě s tím taháním nepřevezl - bez ohledu na to co si myslíš ty, pro psa je to ZÁVOD.
Poslal: Aanka
« kdy: Únor 04, 2014, 14:56:31 »

Moc děkuju za odpověď! Nějak se těšíme čím dál víc :-)
Poslal: ježura
« kdy: Únor 04, 2014, 13:06:18 »

To je eleborát, ale dočetla jsem až do konce ;D

Vodítko: Pes k tobě musí být celou dobu připoután a je jedno jak, takže vodítko s amortizérem, špagát bez amortizéru, couračka, flexina... všechno je OK, nikde není psáno, že musí mít postroj, netahaví psi klidně na obojku. Prostě jenom nesmí lítat na volno. Rybník atd. se tiše toleruje.

Stan: někdo ho tahá, někdo spolíhá na to že jde nonstop a nebo na krmelce, zastávky apod, někdo nosí celtu, igelit... záleží na tobě co ti vyhovuje...

Průběh závodu: Ve čtvrtek přijedeš, zahlásíš se u pořadatele dostaneš itinerář, někdy mapu a instrukce kdy, kde jak co... ubytuješ se,  večer bývá nějaké povídání o trati atd. Pak se slušný dogtrekař druží s ostatními slušnými dogtrekaři v místním restauračním zařízení (z tohoto jsou omluveny pouze těhotné ženy, na smrt nemocní, abstinenti a odporní sportovci). V pátek ráno je v nějakou hodinu (od- do) start, takže vypadneš, již navázané vztahy utužuješ cestou (nejlépe opět v restauračním zařízení). No a dorazíš do cíle až tě nohy donesou. Nahlásíš se v cíli (klidně v noci, stráž pořád někdo drží). Pokud dodržíš časový limit (cca 50 hod) nikdo na tebe nebude pohlížet skrz prsty že zdržuješ, naopak můžeš získat hodnotné ceny pro největší šneky. Takže v neděli nejsi kůl v plotě, protože už ses seznámila. V neděli je většinou kolem poledne vyhlášení, dostaneš diplom, pokud pohneš kostrou tak i třeba placku na krk, ostatní ti zaplácají a hurá domů.

Strava pro psa: je jedno co krmíš, ale měla by to být odpovídající denní krmná dávka pro psa dané velikosti. Nikdo ti to vážit nebude, přiměřeně, přiměřeně... (prostě ne pro dogu 2 piškoty na 3 dny)

Chlapa si s sebou vzít můžeš (pokud chceš tahat dříví do lesa), jde mimo soutěž a nesmí ti poponášet povinnou výbavu, několik párů takhle chodí.

Rozhledny atd. pokud máš sil a není to pořadatelem zakázaná lokalita (třeba kvůli ochranářům) tak OK, nesmíš si kvůli tomu zkrátit trať, měla by ses na trať vrátit v místě, kde jsi z ní uhnula.
Poslal: Aanka
« kdy: Únor 04, 2014, 12:21:29 »

Ahoj, 
     plánujem letos začít chodit na treky. Máme pejska BOC, v září měl rok, tak si říkám, že už bychom se do toho mohli pustit :-) Chodíme spíš po "normálních" turistikách, co se pohybují někde mezi 20 - 40 km. Jsme spíš pomalejší turisti, nasávači přírody a atmosféry :-) Největší výzva u dogtrekingu pro mně bude, dokázat jít hodně kilometrů dva dny po sobě, to jsem ještě moc nezkoušela a vzhledem k tomu, že po čtyřicítce občas druhý den pajdám, tak to bude zajímavá výzva. Pro Karlíka, našeho psa, bude výzva vydržet tak dlouho pořád se mnou ;-) Náš pes je pohodář, trošku strašpytel. V noci v lese to bude rozhodně legrace. Miluje pejsky - až moc - je poslušný, jen když je nevidí, pokud je vidí, pak za nimi chce jít a panička je mu někde u ocasu. Miluje je tak moc, že plácal ocasem a byl šťasten i v okamžiku, kdy se mu k nepříčetnosti rozzuřená čivava houpala zakousnutá na krku (spíš jen na chlupech, mají vážně malou pusinku). Zvěř nepronásleduje, doma máme potkany, ptáky, želvy a obecně různé hlodavce, tak je zvyklý takřka na cokoliv. Jen koňům nevěří a když je vidí, tak dělá, že je nevidí. Miluje vodu a rozhodně se mně na vodítku bude snažit hodit do každé větší kalužiny, kterou potkáme. Kupodivu ochotně a bez rozmyslu skáče i do nádrží, ze kterých se sám nedostane. Obyvkle projevuje vyšší míru inteligence...

Nevím, jak je to tady se zakládáním nových témat, protože tuším, že plno věcí, co sem budu psát už tady někde je, ale přece jen...pokud vznikne nová diskuze, budou se začátečníci moct vyptávat a ono to člověka uklidní, když vůbec neví, do čeho jde :-) A je tak nějak před začátkem sezóny:-) Tak se na mně nezlobte, zavalím Vás hromadou různých divných otázek a budu moc ráda, když mi na některé odpovíte :-)

Zajímalo by mně, jestli si hodně z vás bere na treky stan, nebo nějaký přístřešek, nebo jestli razíte spíš jen s karimatkou a spacákem. Já jsem trochu (hodně) zmrzlík, obzvlášť, když jsem unavená, tak mám trochu hrůzu, že v noci umačkám psa...Potom by mně zajímalo, co všechno lze pokládat za jídlo pro psa, když je v povinné výbavě, abychom neměli průšvih. Do toho našeho granule nedostanu, to mně radši zakousne, je zvyklý na barf. Takže na túry berem piškoty, kousky sušenýho masa, různý pamlsky, sýr, nějaký sportovní pasty a tak - projde to?

Potom postroj máme guar od Zero DC, ale používáme klasický vodítko s dvěma karabinama, připínám si ho jen tak k bederáku, nebo k opasku - nebude to problém, když nám to vyhovuje? Náš pes dopředu tahat rozhodně nebude (ještě aby se kvůli mně milostpán dřel), zásadně táhne jen do stran a bez varování, ideálně, když zrovna nemám vychytanou rovnováhu. A taky...jsme zvyklý mimo civilizaci, na delší túry, mít psa na volno. Naprosto chápu, proč to tady nejde, ale říkala jsem si, jestli je možné, abych aspoň na začátek, když bude mít moc energie, ho připla třeba na kratší couračku, aby měl těch asi 8 metrů. Jak moc se v praxi dodržuje zákaz pouštění - nemyslím přímo na trati, ale když se psem třeba sejdu k rybníku, můžu ho pustit, ať si zaplave? Protože když to neudělám, bude chtít vykoupat i toho, kdo bude držet vodítko a jaksi tuším, že to bude moje maličkost. Nebo když s ním z cesty sejdu na louku, můžem chvilku házet aport (jinak to pes převede na předchozí případ), nebo to bude na diskvalifikaci, když nás někdo načapá? :-)

Potom mně děsí, že budem strašně zoufale poslední, aby na nás nebylo koukáno jako na zdržovače :-D Já jsem trochu pomalejší turista s cestovní rychlostí čtyř km v hodině zhruba. Takový ten věčný kochač, co se pořád zastavuje a do kopců lapá po dechu a tak. Takže bych to viděla, že budem docházet v sobotu v noci, kdo ví jestli ne až v neděli ráno...dochází tak občas někdo, nebo je valná většina v sobotu po poledni v cíli? :-)

Potom mně ještě zajímá, jestli mám zhruba správnou představu - ve čtvrtek odpoledne dojedu na místo, ubytujem se, zakousnu psa, co už bude chtít jít, kamkoliv a pak půjdem najít nějakého organizátora? Nahlásím příchod, ukážu očkovák a dozvím se v kolik a kam mám jít na schůzku? A ráno prostě dojdu někam ke startu a někdy mi řeknou mazej a já odbrzdím psa a  vyrazíme? :-D A co po návratu, komu a jak nahlásím, že jsme došli, když dojdem třeba v sobotu v jedenáct v noci? Bude někdo někde vzhůru? V neděli se děje co? Bude si nás někdo všímat, když nás nikdo nebude znát, nebo budem taký pověstný kůl v plotě? Já jsem ráda extrovertní, ale povahově jsem introvert, co neumí moc oslovovat lidi první:-)

Potom se ještě chci zeptat, je dovoleno, aby šel můj muž s náma, ač máme jen jednoho psa? Nejsem zvyklá chodit bez něj a spát v lese už vůbec ne, já, taký strašpytel ;-)

Smí se uhnout z trasy, když se pak vrátím na stejné místo? Třeba kdybych se zbláznila totálně, a věděla, že je kilometr stranou nějaká rozhledna, můžu si tam zajít, nebo nee? Ačkoliv, kdo by to dělal dobrovolně...:-D

Moc děkuji za přečtení mé ságy a za jakoukoliv odpověď, stejně popravdě zakládám nové téma i proto, abych se tak trochu představila a pokusila o začlenění před prvním trekem, že bychom už potom třeba byli napůl seznámení a moje introverce to měla snazší :-)
Anna