Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Gejza
« kdy: Únor 23, 2014, 18:25:19 »

Debata o tom, jestli je pes na šňůře nutností nebo výmyslem pořadatelů necitlivých k volnomyšlenkářské psí duši se vede od prvopočátku. Cituji např. z loňského vyjádření Krajského ředitelství lesů ČR:
" Souhlas vlastníka je jedním z podkladů pro zajištění povolení ke konání hromadné sportovní akce. Při pořádání akce dodržte ustanovení § 20, zákona č.289/1995 Sb., v platném znění, zajistěte organizaci závodů tak, aby nedocházelo především k poškozování lesních porostů, vstupování do oplocených míst, nocování v mysliveckých zařízeních a volnému pobíhání psů. Při oprávněných stížnostech nájemců honiteb na chování účastníků nebude další ročník závodu doporučen k povolení státní správou."
Tedy bude-li si myslivec stěžovat na psy na volno (do honiteb nepatří jenom lesy), další ročník prostě nebude. A myslím si, že tento směr (pokud tomu už teď tak není) postupně zvolí všechna krajská ředitelství.
Jo a k té diskvalifikaci - minimálně u nás k ní z tohoto důvodu došlo (v kategorii DTM 2).

Gejza
Poslal: Šárka
« kdy: Únor 04, 2014, 10:58:16 »

Protože je to veřená organizovaná akce. To je ten hlavní důvod. jinak by to neprošlo povolením.
Poslal: Alena
« kdy: Únor 04, 2014, 09:15:47 »

Ahoj, my se taky chystáme na první trek a tahle podmínka jako jediná nás štve, ač ji zcela chápeme z hlediska pořadatelů a tak velké akce :-) Náš čoklík taky chodí mimo civilizaci bez vodítka. Myslivců se trochu bojíme, protože se mezi nima prostě najdou blázni, co nedodržují svůj vlastní zákon. Mám jednoho spolužáka, který dělá lesní stráž a ten mi potvrdil, že zastřelit psa smí jen myslivecká stráž, nikoliv každý myslivec a že ty důvody musí být extrémní. Nesmí střílet po určitých plemenech, rozhodně nestačí, že pes není na vodítku a tak. Zažila jsem cestu po poli se psem sice na volno, ale u nohy (zrovna jsme cvičili :-)), kdy k nám došel myslivec, namířil! mi na něj a řekl, ať ho připnu nebo střílí...hnus, absolutně proti jejich vlastním zákonům - máme BOC, nic nehonila, ode mne byla dvacet centimetrů a od rodinných domků tak 50 m...až mi to vtipný přišlo...Náš pes by žádnou zvěř nehonil - srn se bojí, zajíci jsou mu ukradený. My nechodíme na volno do lesů akorát únor - cca půlka dubna, kdy beru, že jsou mláďata, tak aby se přes nějaký nepřehnal :-)
Poslal: Petrs01
« kdy: Červen 23, 2009, 14:35:58 »

ono to zatím vypadá že vám tam naložím co se vejde (až po strop) a pojedu v pátek vlakem... fakt ještě nevím, objevuju čím dál víc věcí!
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Červen 23, 2009, 14:34:15 »

neboj Peti, ono ti sklapne..ve ctvrtek se das i na modleni  :P jinak zatim to vypada tak, ze te naberem v Plzni, at mas na to modleni vic casu  :P
Poslal: Petrs01
« kdy: Červen 23, 2009, 13:27:31 »

když se mezi to vklíní další psí akce, jde to přežít  ;D
Poslal: ježura
« kdy: Červen 23, 2009, 13:06:35 »

jednou za dva týdny už to mám a jak vidíš...  >:D

jestli ono to nebude spíš naopak - bolí mě kyčel, tak abych na ni nemyslela, vymýšlím kraviny  O:-)

Jednou za dva týdny? To je sakra málo ;)...ale mnohé to vysvětluje... >:D
Poslal: Petrs01
« kdy: Červen 22, 2009, 22:28:41 »

jednou za dva týdny už to mám a jak vidíš...  >:D

jestli ono to nebude spíš naopak - bolí mě kyčel, tak abych na ni nemyslela, vymýšlím kraviny  O:-)
Poslal: P. & G. N. R. J.
« kdy: Červen 22, 2009, 21:54:16 »

Petro!!! Speciálně Tobě, bych naložil povinných 100 kiláků minimálně jednou týdně, když máš tolik energie vymýšlet kraviny. ;) ;)
Poslal: tombru
« kdy: Červen 22, 2009, 15:44:15 »

Citace
Co se stalo? Někdo se totálně vykašlal na pravidlo, které bylo tentokrát opravdu silně zdůrazňováno v propozicích i na mítinku, protože se jednalo o novou oblast a byly problémy s povoleními, na bezproblémovém průběhu údajně závisely povolení pro další rok... a najednou to asi zas tak zlé nebylo, když dotyčný dokonce ani nebyl diskvalifikován...

A nebyla to nakonec jen třeba chyba ve zpracování výsledků? Zkrátka komunikační šum mezi pořadateli?  To se stává, mě se jednou podařilo zase omylem naopak diskvalifikovat nevinné... Nebo prostě ředitel akce řekl že je to OK a že k porušení pravidel nedošlo?

Poslal: Laďa_Esi
« kdy: Červen 22, 2009, 15:42:14 »

O porušení pravidel nediskutuju, k tomu opravdu není co dodat. Snad jen že každý sám za sebe ví jak chodí.
Poslal: Petrs01
« kdy: Červen 22, 2009, 15:25:05 »

Jenže Láďo, citace z propozic (tučně, podtrženě):
Citace
Po celou dobu závodu musí být psi připoutaní na vodítku či can. šňůře. Porušení tohoto pravidla se trestá okamžitou diskvalifikací.
Důležité!!! V prostoru základního tábora se mohou psi pohybovat jen na vodítku. Pokud bude některý pes „přistižen“ na volno, bude jeho majitel diskvalifikován ze závodu a vykázán z prostoru konání závodu.

... a přitom ten dotyčný diskvalifikován nebyl, přestože toto porušil více než zjevně a více než hodně. Proto rýpu do toho, že když projde takovýhle průšvih, nevidím důvod netolerovat podstatně menší "prohřešky", stejně jako se toleruje pravidlo o skupinách. Nehledě k tomu, že co jsem slyšela, dotyčný to pravidlo porušoval prakticky hned po startu a pořád, přičemž pes se motal po silnici atd.

Tombru, on snad někdo chtěl zpřísňování?  :o

Co se stalo? Někdo se totálně vykašlal na pravidlo, které bylo tentokrát opravdu silně zdůrazňováno v propozicích i na mítinku, protože se jednalo o novou oblast a byly problémy s povoleními, na bezproblémovém průběhu údajně závisely povolení pro další rok... a najednou to asi zas tak zlé nebylo, když dotyčný dokonce ani nebyl diskvalifikován...

Jo, co ještě nechápu - když už mi teda pes zdrhne a je jasné že čekání nemá smysl, tak sednu na vlak a do kempu dojedu, kašlu na závod, fakt ho nedocházím... holt mám asi jiné priority...
Poslal: tombru
« kdy: Červen 22, 2009, 15:23:30 »

Takže co se tu vlastně řeší?

Utekl pes, nic se mu nestalo, nic nikde neprovedl, našel se v pořádku.

Pravidla není nuné zpřísňovat.

Takže suma sumárum nejde o problematiku vedení psa na vodítku, ale že asi nebyl daný účastník za porušení pravidel, byť možná neúmysným (to jistě nikoho neomlouvá tak jako třeba neznalost zákonů) diskvalifikován.

Tedy řešení kde je ta hranice mezi tolerováním a diskvalifikací. To tady asi nikdy nevyřešíme...

Poslal: Laďa+Esi
« kdy: Červen 22, 2009, 15:07:04 »

k tomu co se stalo Š111. V dané situaci se dotyčný zachoval nejrozumněji jak to podle mě šlo. Vím o čem píšu. Kam bys Petro v lese volala ? Pro psa to byl neznámý terén, v kterém se prostě ztratil a nebyl schopný najít cestu zpět. Takže sice hledám, volám, zdržuju se co nejdelší dobu na místě, kde se mi ztratil, ale od určitého okamžiku je to již k ničemu a musím "rozjet" pátrací akci. Tzn. obvolat obecní úřady v oblasti, lesní správu, obecní policii, psí útulky a to uznej z lesa moc dobře nejde. A koneckonců kde hledat pomoc když ne v základním táboře u "domorodců", kteří nejlépe ví, kam je možné se obrátit. Nic nezatajoval a do tábora určitě "nedošel v klidu". Ano máš pravdu, bylo to porušení pravidel a dotyčný si toho byl plně vědom. Víc k tomu nemám. Snad jen to, že snad všichni si oddychli, když se hafan "našel". Právě proto, že jak píšeš, "Vím jak bych se na jeho místě cítila já"
Poslal: Petrs01
« kdy: Červen 22, 2009, 15:02:53 »

tombru - pokud dotyčného "bonznu", budu trvat na jeho diskvalifikaci atd. dočkám se jen toho, že pořadatelé budou v tomto směru přísnější, což je pravý opak toho o co mi jde. Použiju citaci z tématu o chození max. ve dvojici:
Citace
Slouží to opravdu k tomu, aby se lesem netáhl houf dvaceti lidí naráz, nepamatuju si, že by byl někdo disknutý, protože je právě předchází kamarád a zakecají se
Já osobně bych diskvalifikaci na základě tohoto pravidla uplatňila v případě nějakého problému...větší tlupa trekařů někde udělá průšvih (hromadný bivak kde se nesmí, rušení nočního klidu, atd...)
- tedy ráda bych aby se na vodítkové pravidlo koukalo podobně, ne aby pořadatelé každou druhou větou připomínali že koho uvidí bez vodítka, toho diskvalifikují... nebo ještě jinak - pokud mne pořadatel bude chtít disknout za to že bude můj pes v base-campu vedle mne bez vodítka (pod vlivem) nebo že psa pustím v krkolomném terénu (opět pod vlivem) a na druhou stranu někomu dovolí TOHLE, tak se mi to prostě líbit nebude.

Šárko, k vodě pouští hodně lidí a i mimo vodu se občas někdo najde. A opět za sebe - pokud se pes drží u mne, nikde nikdo, proč se u toho klepat strachy jestli někde nevykoukne pořadatel. Fakt se nebavím o tom psa pustit a půl treku nevědět kde ho mám! Nehledě na to, že pouštění k vodě se opravdu obecně toleruje - no vidíš a na Šlapanicích jsem málem poslala psa přímo na srnu co se chladila v potoce. Stejně tak hned na prvním treku jsem psa na bivaku poctivě uvázala... on chtěl do spacáku, tak jsem ho odvázala... za chvíli chtěl ven, tak jsem ho přivázala... potřetí už jsem ho nepřivázala, už jsem prostě spala. A ráno se vedle nás pásli srnci, pes chrněl kousek od nich. Na druhou stranu půjčenou haskounku jsem nepustila ani na vteřinu, ani k té vodě... ale o tom to je, musíš vědět co od psa čekat a podle toho se chovat.