Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: P. & G. N. R. J.
« kdy: Prosinec 30, 2013, 20:44:38 »

OMG, už nechlastejte a radši jděte někam se psem  >:D
Poslal: Žábová
« kdy: Prosinec 30, 2013, 13:19:02 »

Tak já nevim, on to asi nevymýšlel češtinář, ale angličtinář... když už máme anglickej název, tak ať je aspoň gramaticky správně, ne?
Což dogtrekking je...
z trek uděláme trekking, stejně jako třeba ze swim uděláme swimming, a né swiming...
takže jsem teda chytrou poznámku Petra moc nepobrala :-D!
Pokud to chce mít česky, tak si z toho může udělat třeba PSOTREKING
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Prosinec 30, 2013, 11:46:12 »

Petr: asi otec dogtekkingu (neříkej, že neznas  :D) a pak ten, co založil první diskuzi na mujpes.cz  :P byl to kluk, co běhal s oharem a diskuzi takto pojmenoval s dvěma k. Až pak se vytvořil web a následně inovovala diskuze. Ale to je hmmmm hodně velký pravek...

Ty jo, diskuse na mujpsovi, to už je kus historie....  O:-)
Poslal: tombru
« kdy: Prosinec 30, 2013, 11:31:57 »

Když pravidla, tak ať to má hlavu a patu ne?
Mimochodem, který češtinář vymyslel dog-trek-king?

Nooo asi proto, že to není česky... a podle mě je to správně: DOG=pes TREK=cesta KING=král  >:D Takže nějak furt nechápu co tu řešíte, prostě královská (velká) cesta se psem ne?  ^-^  >:D
Takže je to furt to samé, tedy ať už rozporcované dog-trekking, tedy trekking se psem v geografických možnostech naší středoevropské země, nebo dog-trek-king tedy zase velké cestování-šlapání se psem  ;D

No řek bych, že to má Monte dobře vychytané, i když pochybuji, že to byl jeho záměr, když na přelomu tohoto století toto pojmenování vytvářel.
Ono je to teď jednoduché po víc jak třinácti letech vcelku úspěšného provozování tohle s pomocí google překladače a s tím co se o trekkingu "tady" teď ví, cupovat tento název ve jménu pravidel anglického, nebo českého jazyka...

Začínám mít pocit, že s tím zapíjením konce roku začínáte nějak brzo...  O:-) >:D
Poslal: Boudicka z mobilu
« kdy: Prosinec 30, 2013, 11:19:14 »

Petr: asi otec dogtekkingu (neříkej, že neznas  :D) a pak ten, co založil první diskuzi na mujpes.cz  :P byl to kluk, co běhal s oharem a diskuzi takto pojmenoval s dvěma k. Až pak se vytvořil web a následně inovovala diskuze. Ale to je hmmmm hodně velký pravek...
Poslal: petr.
« kdy: Prosinec 30, 2013, 05:03:22 »

Když pravidla, tak ať to má hlavu a patu ne?
Mimochodem, který češtinář vymyslel dog-trek-king?
Poslal: tombru
« kdy: Prosinec 29, 2013, 19:14:29 »

Tomuto dogtrekking nezodpoveda. Tak "long" ako aj "mid" je v anglicek turistickej terminologii "hiking".

Jo jo... A vůbec! Mě se nelíbí jakési anglické pojmenování něčeho co vlastně vzniklo u nás.
Takže navrhuji čistě národní česko-moravské pojmenování:

"PsékoDálkoSamošlapink" zkráceně "PDSš" s neoficiální variantou "SPD"  >:D  >:D  >:D

Jasné a výstižné, jen pravda trochu delší...

Další možností je jít cestou třeba jako Cibulkova politická strana nebo co to je, tedy že název bude celá doslovná citace pravidel.

No to bude příští rok na schůzce zase veselo  ;D   ;)
Poslal: marian
« kdy: Prosinec 29, 2013, 16:49:32 »

Len maly komentar pre zastancov presneho nazvoslovia (POŘÁDÁNÍ KRATŠÍCH TRAS V RÁMCI KONÁNÍ DOGTREKKINGOVÝCH AKCÍ):

Trekking je viacdnova aktivita zvycajne po neoznacenych tratiach, v oblastiach kde nie su ine moznosti dopravy, vyhybajuc sa ludskym usadlostiam, s nutnostou bivaku, vyzaduje schopnost prezit v prirode...

Tomuto dogtrekking nezodpoveda. Tak "long" ako aj "mid" je v anglicek turistickej terminologii "hiking".
Poslal: tombru
« kdy: Prosinec 27, 2013, 16:48:30 »

Informace ze schůzky pořadatelů dogtrekkingů
14. 12. 2014 Šlapanice u Brna


ÚČASTNÍCI – VÝBOR TVDT
Po stopách Toulovce: Petra Plisková, Petr Dvořák, Míša Plisková, Monika Mundilová
Šlapanický dogtrekking: Zdeněk Velan
Krušnohorský dogtrekking: Jaroslav Fabiánek
Jednooký vlk: Petr Žižka
Zde jsou lvi: Libuše Kulawiak, Tomáš Kulawiak
Stopou strejdy Šeráka: Gejza Sóky
Fryštácký dogtrekking: Bronislav Růčka
Krkonošská tlapka: Jan Prášil, Bára Vlčková, Lucie Matrková
Krajem Hynka Máchy: Alena Kohlová

Čestní hosté: Vladimír Páral, Jana Gwen Ondrášková

Dogtrekking.info: Tomáš Soural


TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ
Pro nepřítomnost zástupců akce Se psy se syp a pro nedostatek dalších informací k této akci ji nebylo možné ji pro rok 2014 do seriálu MČR zařadit.

Pořadatelé akce PO STOPÁCH TOULOVCE podrobně seznámili všechny přítomné o plánované akci a jejím zajištění. Následně byla tato akce schválena přítomnými jako akce MČR s podmínkou, že ji co do dodržování pravidel a jako pomoc při řešení případných sporů na místě konání osobně zaštítí Petr Dvořák.

Byly schváleny tyto akce a termíny MČR pro rok 2014:

1:  27.-30.3. 2014    PO STOPÁCH TOULOVCE (Železné hory)
2: 10.-13.4. 2014   ŠLAPANICKÝ DOGTREKKING
3: 24.-27.4. 2014    KRUŠNOHORSKÝ DOGTREKKING
4: 9.-11.5. 2014    JEDNOOKÝ VLK
5: 5.-8.6. 2014    ZDE JSOU LVI
6: 25-27.7. 2014    STOPOU STREJDY ŠERÁKA
7: 11.-14.9. 2014    FRYŠTÁCKÝ DOGTREKKING
8: 25.-28.9. 2014    KRKONOŠSKÁ TLAPKA
9:   9.-12.10. 2014    KRAJEM HYNKA MÁCHY

ORGANIZACE POŘÁDÁNÍ MČR
Systém pořádání a způsob bodování zůstává nezměněn. Vyhlášení výsledků bude na poslední MČR akci v sezóně. Pořadatelé akcí MČR přispívají dohodnutou částkou na diplomy a poháry MČR. Tuto částku posílají nejpozději do čtrnácti dnů po skončení své akce pořadateli poslední MČR akce v sezóně, který se stará o zajištění cen a vyhlášení vítězů MČR.

VYMEZENÍ ZPŮSOBU STARTU U KATEGORII MČR
Bylo dohodnuto a většinou přítomných odhlasováno, že nově bude v pravidlech opět upřesněn způsob provádění startů u akcí MČR tak, že počínaje dogtrekkingovou sezónou 2014 dochází k přesnějšímu definování způsobů startování na akcích zařazených do bodování MČR v dogtrekkingu. Toto upřesnění se zavádí, respektive obnovuje (takto to již v minulosti v pravidlech velmi podobně bylo definováno) zejména z důvodů vytvoření rovnějších podmínek pro účastníky soutěžících v rámci bodování MČR.
Zde je nové znění článku pravidel ohledně startů:
Článek 3.10 Start: Účastníci v kategoriích MČR DTM1-2 a DTW1-2 startují v časovém okně, které může mít maximální délku 120 minut. Čas zahájení startovního okna a způsob startování v něm si určuje každý pořadatel individuálně. Účastníkům, kterým pořadatel umožní start po uplynutí startovního okna, se v těchto případech počítá čas od konce startovního okna, nebo od přiděleného času na startovní listině.
Z toho vyplývá, že je možné startovat i po ukončení startovního okna, pokud to pořadatel umožní a pokud účastníkovi nejde o umístění v MČR.

NÁMĚT NA SJEDNOCENÍ VĚKOVÉ HRANICE DTW2 S DTM2
Pro sjednocení věkové hranice kategorii žen a mužů nebyly mezi pořadateli nalezeny takové důvody, kvůli kterým by byla taková změna potřeba. Věkové hranice kategorii tedy zůstávají beze změn.

POŘÁDÁNÍ KRATŠÍCH TRAS V RÁMCI KONÁNÍ DOGTREKKINGOVÝCH AKCÍ
Pokud jsou v rámci dogtrekkingových akcí pořádány i pochody na kratší vzdálenosti než určují pravidla, musí být jednoznačně v propozicích označeny, že se jedná o doprovodný program, ne o dogtrekking. To platí i pro zveřejňování výsledků těchto doprovodných akcí na webových stránkách. Tedy vždy by měla minimálně předcházet věta, že se jedná o doprovodnou akci. Pojmenování těchto doprovodných akcí (mid, turistická, kočárková, pro plaziče…) je na pořadateli.

NÁSLEDNÉ STARTY V RÁMCI JEDNÉ AKCE
Bylo dohodnuto, že pokud se účastník přihlásí a odstartuje v kategorii zařazené do MČR, nebude mu v tomto termínu konání akce povolen start s tím samým psem na jiné doplňkové akci a naopak. Například pokud po startu odstoupí, nebo absolvuje trasu tak rychle, že by mohl odstartovat i v doplňkové doprovodné akci. Pokud účastník chce absolvovat i další doprovodnou akci, musí mít jiného psa, který se neúčastnil jiné varianty akce v daném termínu. Toto omezení bylo přijato pro lepší kontrolu a omezení přetěžování psů.
 
POMOC POŘADATELŮ ÚČASTNÍKŮM NA TRATI
Pokud si vyžádá účastník od pořadatele pomoc s orientací na trati nad rámec pomoci definované pořadatelem a ten mu ji poskytne poté, co již účastník vystartoval, bude to považováno za porušení pravidla o pohybu účastníků na trati (pomoc od třetích osob).
Pořadatel může s orientací účastníku v nouzi pomoci, ale tento účastník už nebude pro tuto akci zařazen do klasifikace MČR.
Pořadatel na rozpravě k trati může upřesnit, kde a za jakých podmínek lze tuto pomoc využít, například v pořadatelem určených (orientačně složitých) oblastech.

Není zkrátka možné pořadatele neustále opakovaně žádat o pomoc s navigací na trati, respektive pořadatel může usoudit, že se účastník nedokáže samostatně pohybovat po trati a účastníka z akce vyřadit.


Zapsal Tomáš Soural – dogtrekking.info
Poslal: tombru
« kdy: Prosinec 15, 2013, 21:46:00 »

No mě teda přijdou zásadní dost, ale jak myslíš.

Já to beru více v kontextu změn, které se dělaly v pravidlech v minulosti.

Pro Petru:
Srnky tu máme také, ale kolem jejich krmníku vede i kabel s internetem... Ale škytat budeš Ty pokaždé když si na Tebe závistivě vzpomenu.  >:D   
Poslal: Petrs01
« kdy: Prosinec 15, 2013, 21:24:32 »

dobře ti tak, škytej! (teda telefony tam fungují, no... ale zase se nám pod okny pasou srnky a daňci)
škytej prosím 21.12.-1.1.  >:D
Poslal: Biluska
« kdy: Prosinec 15, 2013, 20:56:05 »

No mě teda přijdou zásadní dost, ale jak myslíš.
Poslal: Šárka
« kdy: Prosinec 15, 2013, 20:55:33 »

Jenže my jsme zvědaví a nedočkaví a stejně nedáme pokoj.
Poslal: tombru
« kdy: Prosinec 15, 2013, 20:47:34 »

sakra, co my co budem přes svátky mimo net? dyť půjdem do nového roku úplně neinformovaní!

Tak když si můžeš dovolit takový v dnešní době nadstandardní luxus být přes svátky internetově offline  :) tak musíš přesvědčit nějakého dobrého kamaráda, aby ti poslal informace poštou  >:D  O:-)

A pokud budeš v místech kam nechodí pošta, ani nejde telefon, tak budeš celou dobu škytat, protože ti budu nepokrytě závidět!

Ale vážně k těm změnám.
Nemusíte se bát, ty změny nejsou zásadní, rozhodně ne co se týče počtu psů, nebo změny v délkách tratí, nebo v časových limitech.

Do odsouhlasení zápisu ze schůzky nemohu ani naznačovat  ;)
Poslal: Šárka
« kdy: Prosinec 15, 2013, 20:28:06 »

Že jste to tema vubec otvirali, ted budu pres tyden napnuta,jestli budu mit vsechny treky vic jak 200 km od domu, jako to bylo letos..Nebo se budu bat že je nove v pravidlech omezen pocet psů.