Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Boudicka
« kdy: Listopad 15, 2013, 09:32:35 »

vejde se mi gronidlo. nějak to časově rozvrhnu, pošlu tabulku přes FB těm kdo chtěli  a akorát se dopíšeš k času, kde bude volno. Se vás schází celkem záživná kombinace - zádíčka, dysplazky, vykloubený ramena, epileptický ESP...
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Listopad 14, 2013, 15:46:10 »

Barčí, už máš plno, nebo se ti do rozvrhu vejde gróňátko?
Budu tam celý víkend.
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 14, 2013, 08:12:30 »

OK, díky!
Poslal: Boudicka
« kdy: Listopad 13, 2013, 22:33:34 »

já hlavně olomoucký, pardubický a královéhradecký kraj, ale mrkni se www.dornovametoda-zvirata.cz , je tam seznam dalších terapeutů, určitě u vás někdo bude, a nebo napiš přímo Áje Dunové, zda neví o někom poblíž tebe, je to lektorka DM.
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 13, 2013, 21:59:34 »

nee, analgetika + biolampa + klid a za pár dní se zlepšil (prakticky kvůli tomu nechodil, jednu chvíli dokonce nezvládal stát)
Ty se asi vyskytuješ jen na závodech a v kopcích, co?
Poslal: Boudicka
« kdy: Listopad 13, 2013, 20:51:45 »

tady dornovka nevadí. tu plotýnku má operovanou? Jestli ano, tak už se zrovna s tím obratlem už moc nehnem, ale s tím okolo se pracovat dá.
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 13, 2013, 20:29:44 »

jasně že pamatuju... Barda má spondylozu v oblasti kohoutku + měl vyhozenou plotýnku v krční páteři
Poslal: Boudicka
« kdy: Listopad 13, 2013, 19:48:03 »

klidně pošli. srůsty asi takhle - pokud s tím má pes problémy už od štěněte (srůstání obratlů, stavy podobné jako u Bechtěrevova onemocnění = zánětlivé stavy), je to kontraindikace a dornovku nelze provést. Pokud se mu začaly dělat později - většinou v důsledku nestability páteře - třeba právě spondyloza -  (většinou problémy od kyčlí), pak nevadí, ale přímo se srůsty DM nic nesvede, to už je prostě srostlé. dornovkou srovnáš klouby, páteř dostane lepší stabilitu a pomáhá pak zamezit tvorbě dalších srůstů. Byla jsem v týdnu na ostravsku, přespávali jsme s Helou Levíčkovou u Wami - zrovna tam měla dornovkou ošetřenou holanďačku se spondylkou. teda, myslím, že Wami si ještě pamatuješ.
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 13, 2013, 18:03:36 »

Báro, můžu poslat dál?
Co tato metoda a srůsty na páteři?
Poslal: Boudicka
« kdy: Listopad 13, 2013, 13:25:12 »

V rámci rozšíření povědomí o této metodě nabízím možnost ošetření Dornovou metodou - varianta pro zvířata na závodech na Bělči.
Pouze pro psy, kteří nepoběží!!! - je zde pak nutné, aby po ošetření pes pár dní neběhal.
Psy, kteří budou závodit lze prohlédnout a domluvit se např. na jiném termínu ošetření, případně na jiném terapeutovi DM - zvířata, který je pro dotyčného dostupnější

O co jde:
- jemně mechanicky navracíme kosti a klouby do fyziologické polohy za aktivního pohybu zvířete
- např:  usazují se kyčle a ramena do správných poloh, srovnávají se rotace obratlů na páteři, ústřely plotének, rotace pánve, blokády krku atd.

A čemu to pomůže:
- pomáhá při DKK, DKL a následné artroze .- díky schopnosti obnovy chrupavky, pokud se kloub usadí do fyziologické polohy a neodírá se o sebe.
- při ústřelech meziobratlových plotének
- kulhání
- při zrotované páteři - např. u psů, kteří rádi běhají jen na jedné straně v lajnách
- uleví při bolestivosti pohybového aparátu
- vhodná i jako prevence pro zvířata v tréninku.

Kontraindikace: rakovina, infekční onemocnění, zlomeniny kostí, jiné akutní stavy, nervové poruchy, kalcifikace měkkých tkání, březost

Předevčírem jsem si sahala na několik Heliných psů, začínám docházet k názoru, že typickým znakem dřoucích alaskánů je rotace pánve, propadlé a zrotované obratle a hnutý 1. krční obratel, bo úplně to samé bylo u těch našich... zajímavé výsledky bývají u epileptiků - v Anglii přišli na to, že většina epileptiků má zablokovaný krk, zkoušela jsem akima při tréninku , před a po lehce promasírovat - zlepšení pohybu krku a záchvatů bylo vidět. Teď má srovnaný krk Dornovkou, uvidíme, jak bude pokračovat, ale dynamika pohybu se zatím zlepšuje a záchvat "klepu" zatím nebyl. Obecně se pozoruje po srovnání u některých pacientů snížení četnosti záchvatů. Bylo by zajímavé to sledovat právě u pracovních psů...
Pro zvířata je to metoda většinou nebolestivá - až na výjimky (např. ve stavu ochrnutí, kdy zvíře bylo ještě před terapií paralyzováno bolestí)

Běžné ošetření trvá cca 1h a je nutné, aby se zvířetem byl po dobu ošetření majitel

Koho by metoda zajímala, napište na: Boudova.Barbora@email.cz nebo tel: 774 638 689