Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Boudicka
« kdy: Leden 11, 2013, 11:16:58 »

JJ, u granulí máš zhruba odměřený, kolik psovi dávaš, ale když krmím smečku, tak dostanou takový kus masa a loje, jaký se mi podaří zrovna ukrojit. A jednou je to hodně svaloviny, jindy křídla, skelety..... + plus někdy snídaně, jindy ne, přidané minerály a vitamíny,   občas příloha  ::) Takže u psů používaných závodně na CC a Skj - hodně se jich krmí masem - bude těžší to odhadnout. Ale tak když mi popíšeš, co přesně mají psi dělat a co k tomu budeš potřebovat, tak se pokusím pomoct. Z plemen můžeme do "výzkumu" zapůjčit haskouna, alaskána víc chlupatýho a míň chlupatýho, novoskotského retrívra a chesapeake bay retrívra. ;)
Poslal: noris.
« kdy: Leden 10, 2013, 09:52:56 »

Tak na výzkum je třeba právě min. 6 jedinců, aby to moh být výzkum. Je to myslím i nějak oficiálně daný, čím víc, tím líp samozřejmě. Já bych to zas tak neřešila, diplomka není vědecká práce.
Asi bych si zvolila spíš takovou, aby mi do života něco přinesla, ale tak proč ne, třeba to bude zajímavý. Ale stejně - kdo nekrmí krágule, nebude pak těžké spočítat přesné množství živin v KD?
Také si neumím moc představit, že bude mít pes celou dobu nějaký měřák, jak je to velký, nemůže mu to vadit?
Poslal: Kristyna_PJbl
« kdy: Leden 10, 2013, 09:26:00 »

Ohledně počtu jedinců mi toto bylo sděleno, sama jsem si to nevymyslela. :)
Ohledně toho, co jsem zde psala vycházím z toho, co mi poradili na fakultě (předpokládám, že tomu páni profesoři rozumí více než já). :)
Poslal: vencan+3
« kdy: Leden 09, 2013, 22:03:00 »

"výzkum" na 6ti jedincích, hm - vypovídající hodnota "úžasná"  :)
Poslal: TerCedrici
« kdy: Leden 09, 2013, 21:55:19 »

no tak bude mít diplomka jinej závěr výzkumu, no :-)
Poslal: Boudicka
« kdy: Leden 09, 2013, 17:39:38 »

Nojo, jenže zrovna u SH a AH to snad bude i jinak nastavený metabolismus. Myslím, že to nepůjde zprůměrovat. Jsou psi úsporní a jsou psi stylu hummer - dávají hodně, ale hodně to žere.
Poslal: Kristyna_PJbl
« kdy: Leden 09, 2013, 16:15:17 »

To byla první otázka, která mě zajímala, když jsem to s panem profesorem řešila.  :)
Prý to nevadí, že budou různá plemena - potřeba se počítá podle určitého vzorce, kde se zohledňuje věk, aktivita, délka srsti, zda je ve smečce a hmotnost konkrétního jedince.
V případě zájmu se ještě z pana profesora budu snažit vypáčit víc informací. :)
Poslal: Bara B
« kdy: Leden 09, 2013, 07:56:19 »

Já bych do toho i šla, ale problém bych viděla ve specificnosti plemen. Ono to totiž neoujde unifikovat. Když si vezmu, co tu mám za psy, tak haskounci úbytek na váze během DT a CC nezaregistruji, alaskani mi po tvrdsim tréninku hubnou a je nutné jim dávat častěji jídlo a hlavně viiiiiic....  Takže ta krmna dávka je u obou plemen při stejně zátěží o dost jiná.
Poslal: Kristyna_PJbl
« kdy: Leden 08, 2013, 08:42:42 »

Ahoj, mám na Vás možná hodně velkou prosbu o pomoc.

 Studuji na ČZU v Praze obor výživa a dietetika zvířat a sháním pár lidí, kteří by se byli ochotni se svými psy účastnit na výzkumu v rámci mé diplomové práce = DP - konkrétně účastníky doktrekkingu a canicrossu (případně skijöringu). Měření bych ráda zvládla během jara nebo podzimu.

 Jedná se o stanovení potřeby psů v při tomto typu zátěže a porovnání se skutečnými hodnotami a mezi sebou.

 Pro majitele by to znamenalo mi poskytnout hmotnost psa a jakou krmnou dávku = KD (a množství) psovi poskytují. Dále by se během zátěže (spíš v rámci tréninku ) změřila tepová frekvence psa pomocí měřáku, který by měl celou dobu zátěže pes na sobě (psi s delšíma chlupama by se museli zřejmě trochu ostříhat na hrudníku  nebo alespoň navlhčit, aby se měřák dostal na kůži a měřil).
 Vůbec ideální by bylo, kdyby se pár lidí sešlo v jeden den na jednom místě (kvůli stejným klimatickým podmínkám a terénu), což samozřejmě záleží na domluvě. :-) Na dogtrekking plánuji trasu cca 20 až 30 km (pardubický kraj) a canicross/skijöring cca 10 km (Praha).

 Hodnoty by se pak porovnaly se spočítanou potřebou (vypočítanou dle hmotnosti) a případně by se navrhla nová KD (majitelé se jí řídit nemusí, je to pouze pro účely užití v DP).

 Je možné, že se ještě trochu výzkum změní, ale podle mého názoru to nebudou markantní změny.

 Potřebuji minimálně 3 a 3 jedince (celkem tedy min. 6). Pár lidí už mám (ale do zálohy se někdo určitě bude hodit) a čím víc lidiček, tím lépe. :-) tak pokud o někom víte, nebo byste měli zájem a čas se taky podílet na výzkumu, dejte prosím vědět - budu jen ráda. :-)
k.prokopcova@seznam.cz

 Moc děkuji. Kristýna