Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: bypetka
« kdy: Leden 10, 2012, 16:23:12 »

Já mám doma berňáka (fenu) a dogtreky chodíme, sice jenom midy, ale začly jsme později, dřív byl tento sport pro nás zapovězen  ;D Určitě bych ale také počkala do těch dvou let věku, přece jenom pořád to není dospělý pes a vyvíjí se. Moje fenka váží jen 25 kg, takže nějaké nadměrné přetěžování nebo zátěž já neřeším ani v její dospělosti  ;D
Poslal: gatawa
« kdy: Listopad 30, 2011, 13:46:55 »

Moc všem děkuju za rady. Tlusťocha doma nemám, žebra mu jsou nahmátnout snadno, stehna má tvrdý jak šutr, ale žádný tintítko zase není, teď v tom roce váží 43 kg, takže příští sezónu potrénujeme na těch midech, než si pak něco vyčítat, jak psala JoJo & Uzi & Tara.
Ještě jednou děkuju!
Poslal: Hannnz & Pedy Coober
« kdy: Listopad 11, 2011, 23:02:56 »

Rok jsem chodila se psem midy, long šel až v jeho 28 měsících a myslím, že ten midový trénink mu jedině prospěl  ;) ... a teď je s ním k nevydržení  :-X
A jak si na ty Šlapanice a bloudění kolem hájovny pamatuju, když byl Žufra ještě špunt... :)
Poslal: ŽufrikTeam
« kdy: Listopad 11, 2011, 20:18:10 »

Rok jsem chodila se psem midy, long šel až v jeho 28 měsících a myslím, že ten midový trénink mu jedině prospěl  ;) ... a teď je s ním k nevydržení  :-X
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Listopad 11, 2011, 17:32:03 »

Souhlasím. S velkým plemenem vydrž do dvou let.
Poslal: JoJo & Uzi & Chucky
« kdy: Listopad 11, 2011, 12:28:08 »

Ahoj,
já si dovolím s Gwen nesouhlasit, aspoň pokud máš berňáka, jaký jsou dnes vidět - tj. slušně řečeno hodně udělané mohutné zvíře, kterému se i ve výstavní kondici převalují špeky na hřbetě sem a tam (a ve skutečnosti to nejsou špeky, ale jenom srst!!!) :)
Počkala bych s trekkama až na další sezónu, příští rok bych zkusila midy. Já osobně bych se bála přetížení zvířete. Ostatně, můj první trekk jsem šla až s tříletou ovčandou, která má cca 28 kg. Když počkáš rok, nic neztratíte, a není nic horšího, než si za dva tři roky vyčítat, že pes má klouby v háji a kdybych byla bývala počkala o rok déle, mohl být třeba v pořádku . . .
A co se běžek týče, asi bych psisko letos nezapřahala, a výlety bych volila přiměřeně dlouhé (takže ne třeba 50 km).
Ale pokud máš psí vyžle, které je samý sval a žádný špek, tak bych asi až tak opatrná nebyla.
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Listopad 10, 2011, 16:07:54 »

Za dva týdny mu bude rok, to znamená, že v době prvního dogtrekku mu bude ještě minimálně o 4 měsíce víc, takže toho bych se nebála. :) Ostatně už minimálně dva berňáci, pokud mě paměť neklame, si nějaký ten trek prošli.
Co se týče běžek, tak já už jsem v roce vesele zapřahala, ale je fakt, že mám trochu lehčí zvířátko, ale i tak si myslím, že by to nemusel být problém.
Poslal: gatawa
« kdy: Listopad 10, 2011, 15:08:35 »

Ahoj všici,

už pár měsíců koukám po tom pravém sportu, aby to vyhovovalo mně i divochovi a výběr padl na váš spolek a vypadá to že to bude zábava :). Mladýmu bude za dva týdny 1 rok, myslíte, že by bylo rozumný takhle ho zapřáhnout už sezónu 2012? Kondici má výbornou, spíš mám strach, abych mu neublížila do budoucna (DKK apod). Máte prosím někdo zkušenost s berňákem nebo podobným psem na DT? V zimě chci zkusit běžky, není to něj moc brzy?
Moc díky za rady.