Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Pavel
« kdy: Květen 12, 2011, 21:02:58 »

... Střechu nějak pořeším, když bude bouda pod střechou :-).

Anďo když máš boudu pod střechou jako já, nepotřebuješ plech ani lepenku.
A střechu do sklonu mám jen na jedné boudě, je to zbytečně pracný, pokud ti tam tedy opravdu nemá kudy pršet. Nebo pokud ti ji na déšť nevytáhne tornádo  ;)
Poslal: ježura
« kdy: Květen 11, 2011, 18:14:38 »

To mi ani nepřipomínej :o
Poslal: tombru
« kdy: Květen 11, 2011, 17:22:37 »


Ovšem pokud potřebuje boudu co vydrží i tornádo, inspirujte se u Ježury a její boudičky pro Jetíčka  >:D



Poslal: Anďa a Ben
« kdy: Květen 10, 2011, 18:23:30 »

Ahoj,

právě dřevo bude na to nejhorší splašit.:-( Ben boudu má, ale není to ono tak potřebuji vyrobit novou..

Po zkušenostech vím že fakt nestavět boudu podle výšky psa... S těmi pomocníky, taky to tak budu řešit.. I když i mě baví zatloukat hřebíky... Střechu nějak pořeším, když bude bouda pod střechou :-).

Boudičky máte krásný ^-^, jedna lepší než druhá :-D
Poslal: Bára B.
« kdy: Květen 10, 2011, 13:22:58 »

Což takhle to nazvat "chaloupka pro psa" ...motá se mi z té spousty "rodinných příslušníků" hlava >:D
Poslal: marian
« kdy: Květen 10, 2011, 07:34:17 »

Ja som Zare urobil "luxusnu" budu, izolacia 5cm polystyrenu, drevene latovanie zvnutra, tatransky profil zvonku, otvaracia strecha, ...
Psica do nej za rok vosla snad tak 2x, este aj v 17st mrazoch spavala vonku. Buda uz je podarovana, aby bola aspon k niecomu.
Poslal: Charles
« kdy: Květen 09, 2011, 23:30:03 »

no to ja mam s boudou jen ty nejlepsi zkusenosti  >:D

Mel sem krasnou otviraci bednu.
Dvere slouzi jako viko, zevnitr jsem zateplil 2cm polystyren deskou a jeste oblozil hladkym "sololitem" (aby to vydrzelo)
Samozrejme nezapomel jsem na predsinku, aby dovnitr nefoukalo.

Bohuzel, zapomel jsem na okno - nastesti mam sikovne psice, a vse dodelaly k obrazu svemu

Vysledek k nahlednuti a inspiraci... (navod a feny k testu rad zapujcim)  ;D
Poslal: noris
« kdy: Květen 09, 2011, 22:46:45 »

Tak jsem to s pomoci zvladla...  ;D
Poslal: noris
« kdy: Květen 09, 2011, 22:06:47 »

My mame boudu udelanou ze stareho koupelnoveho "jadra". Jestli nekdo vyrostl v panelaku, urcite v koupelne a na zachode pamatuje ten sileny umakart :)
Material nas nic nestal, jen to chce nejspis znameho, ktery se chysta demolovat bytove jadro :) Jinak nevim, kde se da sehnat. Velikost jsem take volila, aby se oba psi mohli rozvalit. Bracha ji udelal i fasadu  ;D
Co mi vadi, ze je dost vysoka, a pripleskla k zemi. Zkritizovat jsem to vsak moc nemohla, pac by se na me mistr kutil priste vyprd. Mela jsem si jeji vyrobu vice pohlidat... 
Pod podlahou v "loznici" je polystyren, na ni v zime dam vrstvu kartonu a vrstvu slamy, tak se to vice priblizi stropu.

Ja bych sem dala i fotku, ale neprisla jsem na to, jak se sem vkladaji obrazky. Nemohl by mi to, jako mene vnimavemu, nekdo prozradit? :)

Cado, ta bouda, ktera je na fotce - nefouka do ni vitr?
Poslal: Čada
« kdy: Květen 09, 2011, 18:57:16 »

Já dělám boudy tak, že nechám psa lehnout. Změřím obdelník, do kterého se takto natažený pes vejde, a takový rozměr udělám boudě vevnitř (když chci zateplenou, přičtu 2x šířku desek a 1x šířku polystyrenu a vyjde mi venkovní rozměr). Takže v boudě se může krásně natáhnout a nemusí se tam mačkat.
Co se týká výšky boudy, tu dělám menší, než je kohoutková výška psa. Protože pes nemá v boudě co pochodovat, ale spat :-) Může se tam i tak v pohodě otočit a v zimě si ji líp vyhřeje, než kdyby tam bylo třeba dalších 20 cm navíc. Pak stačí ještě dobře změřit vchod podle velikosti psa a je to.
Na fotce bouda co jsem postavila huskounce, vleze se do ní i výmaračka.
Poslal: tombru
« kdy: Květen 09, 2011, 15:43:43 »

No jo, to je ještě poctivé totalitní lino, 25let na střeše boudy, před tím 20 let doma, tj vyrobené bez nějakého ekologického a kapitalistického omezení :-) Takové lino máme u ovcí na podlaze. Když se vykydá hnůj tak vypadá líp jak to co máme 5 let doma. Teda ne že bychom měli doma horší hnůj jako u ovcí v salaši  >:D.

To je takové to lino co jde blbě probít i hřebíkem... neurčité zelené, nebo hnědavé barvy, tak to pak jo  O:-)
Poslal: ježura
« kdy: Květen 09, 2011, 15:24:18 »

Citace
Lino na střechu se nehodí tam kde bude něj něj svítit slunko, to se pak po dvou letech rozpadne UV zářením a pak mrazem.


Čoveče tak asi není lino jako lino...na staré boudě bylo lino víc jak 25 let (x let u kámoše pro haskouna, když jim ho zastřelili, tak už psa nechtěli, tak si boudu Mirek dovezl pro Broka, ten v ní vegetoval 18 let a pak 6 let Yetti a to tuším mezi Brokem a Jetíkem je snad 2 roky pauza, kdy k boudě chodila akorát Vikiznice když hárala))...na slunci, v mraze...a linu nic nebylo.
Akorát v rohách bylo trochu hlodnutý od nebožtíka Broka. Jetík naštěstí boudy neničí.
Poslal: tombru
« kdy: Květen 09, 2011, 11:58:59 »

A už je to tady  ;) takové krásné boudy, začínám se stydět.

Ale k té velikosti. Záměrem bylo aby pes mohl v boudě ležet i pěkně natažený, aby tam měl dostatečné krytí proti větru a sněhu když se v ní stočí a výška otvoru je taková, aby pohodlně mohl vlézt dovnitř bez nějakého soukání, hrbení (hlavně na stáří) celková výška uvnitř je daná také tím, že v zimě je v boudách 15-20cm slámy.

Na té fotce Růženka vypadá poněkud menší. Ve skutečnosti když stojí tak otvorem proleze tak akorát, zejména se zimní srstí.
Poslal: Šárka
« kdy: Květen 09, 2011, 11:14:35 »

Neni ta bouda moc velka? My jsme ze zacatku delali boudy dost velky, tahle se vyrabela pro jednu starou haskounku a v zime v ni bezne nachazim 3 psy. Foto i s autorem O:-)
Poslal: tombru
« kdy: Květen 09, 2011, 10:53:58 »

Ještě jedno foto jak určujeme proporce pro velikost boudy  ;D



Jo vnitřní zakrytí polyše další vrstvou je většinou nezbytnost, no to je šéfova bouda a ten si ji hýčkal. Na fotce je ale 14letá babička SHxAM.