Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Lucka a Innés
« kdy: Červenec 25, 2010, 09:45:07 »

Ta vesta nechladí vůbec, ale jen brání zahřátí. Nejde z ní vůbec chlad, má takovou tu tělesnou teplotu, zatimco ty místa, který nejsou vestou zakrytý, sou na dotyk daleko teplejší, ale neni to tak, že z míst vesty de na tělo něco studenýho - pokud nemluvim o prvních pár minutách, kdy tji mokrou psovi navlečem, ale to je to samý, jako kdyby hupsnul do vody nebo byl politej. Něco jako když máte na sobě černý triko a paříte se a pak si ho namočíte a pomalu na vás schne - každýmu je hned líp.
Povelovat do vody jí nechci, protože má z vody doslova fobii.  Nehledě na to, že když jdeme někam na 2 h, zdaleka ne vždy tam je k dispozici voda na namočení jak psa nebo obleku...zatimco 2 h to vlhký - funkční vydrží.
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Červenec 21, 2010, 17:40:39 »

Jinak s chrněním pod stromem (teda u nás vede chodba)ve vedru naprosto souhlasím.
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Červenec 21, 2010, 17:35:09 »

Ta vesta nechladí v oblasti páteře, ledvin..., ale hrudník, boky.
To maj vymakaný... ;)
Poslal: TerCedrici
« kdy: Červenec 21, 2010, 17:12:39 »

Ale Cedrik plave, nemá problém skočit do vody za nějakou kládou, ale nedělá to  v létě, to si raději prohrabe listí a lehne si na zem, to mu stačí, soudě dle jeho spokojenýho válení se v písku nebo hlíně , ale když to udělá každých deset minut, tak nikam nedojdeme. On skočí do vody šipku, pokud je 15 stupňů, když je 30, tak ho to ani nenapadne a já jsem mu za to dost vděčná, že mi neskáče rozpařenej  do vody. Sám si počká, až se trošku zchladí a až po 5 min. si vleze namočit packy ...násilným polejváním jsem jen  několikrát zradila jeho důvěru a ještě mu stihla vypěstovat nechuť ke kašnám, zahradním hadicím, konvím a zlým miskám, které ho polily a podobně.  Raději ho oblíknu do hulahula vestičky s květinovým havajským vzorem, která mu bude chladit bříško cestou v autě a cestou přes nezalesněný úseky, třeba.... a když mu to nesedne, tak jí zase sundám  :-)

A pracovní a výstavní ambice??? ;D ;D ;D ;D tak ty nemám, cvičit jdem, když chcem, když je nálada a chuť , je-li vedro, chuť neni a nikdy nebude, na výstavy kašlu úplně... Jde mi jen o to , pokusit se psovi zajistit jakýsi komfort, který mu dovolí užít si výlet i v případě, že během dne teplota vystoupá na dýlku kompletně vystrčenýho jazyku. Chci mít obleček v báglu a v případě, že uvidim, že pes má slinty u huby a stejně odmítá vodu, tak ho nechat vychladnout, vyválet, počkat, oblíknout a dojít v pohodě dom. Chci mu jen dopřát pohodu - a k té pohodě pro něj patří i pohyb (holt to ještě není úplný degene boxer gaučák) , to jest vše.
Poslal: ježura
« kdy: Červenec 21, 2010, 15:50:43 »

Žádnou zkušenost s tím nemám, ale spíš bych měla u dlouhodobého používání strach co na to řekne páteř, klouby, ledviny a tak.
Brala bych to u psa co opravdu PRACOVAT ve vedru, nebo nutný transport, ale pokud se jedná výcvik a "hraní si na práci", jestli není lepší ho nechat v klídku chrnět pod stromem s aktivitou začít, až se začne ochlazovat a pes o ni začne sám jevit zájem...ráno, večer nebo prostě až se ochladí definitivně...páč čoklovi jsou naše výcvikářský ambice, nabitej kalendář výstav či jiný nesmysly co "nutně" musíme páchat v červenci v poledne totálně ukradený a lebedí si pod svým smrčkem.
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Červenec 21, 2010, 14:16:12 »

Když u placatých tlam "je všechno jinak", co se týká přehřátí.
A deka ani vesta nejsou mokré na omak. Jen chladí. Zase ne tak, aby pes nastydnul.
Poslal: Erája z ranče
« kdy: Červenec 21, 2010, 13:42:58 »

Mě osobně se tohle moc nelíbí - deku pod psa ano, může si vybrat, ale obleček ne. Tím, že má pes něco na sobě namočenýho..., voda se odpařuje proto, že se ohřívá - proto není dobré máčet si na přímém slunci čepici nebo klobouk - velice snadno si uženeš úpal/úžeh. Mam doma taky jednoho psa, co do vody nestrčí ani packu - do vody šel povinně a je mi fuk, co si o mě myslel. Dneska, na stará kolena, už tam chodí jenom na povel, bez fyzického "násilí". Stejně tak mam u Bonyho, když je na treku už přehřátej a unavenej, že nechce ani pít, i když potřebuje, povel na pití, aby si alespoň namočil jazyk - to stačí prozatím. Před týdnem jsem brala do vody a učila po 4 letech plavat SAO, co nebyl v životě ve vodě víc jak po kotníky a jednu výmaračku, ani jeden do vody ne a radši se uvařej - a taky to přežili a bylo jim líp. Bony jako štěně a puberťák do vody ano, ale jenom brodit se, plavat ani za prase - naučil se to taky, ale nikdy si nelehl dobrovolně do louže nebo potoka. Zase když hrozilo přehřátí, MUSEL si lehnout no a po jednom létě "nucení" si lehá sám a okamžitě do každé louže, potoka a bohužel i jenom bláta, protože prostě ví, že je to fajn a že ho to neukousne.
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Červenec 21, 2010, 12:44:33 »

Ať si ho užije!  :)
Poslal: TerCedrici
« kdy: Červenec 21, 2010, 12:34:40 »

No to je aktuální i u nás, přesuny na tábory a podobně, většinou na druhý konec republiky... ;)
Koukala jsem na ten web a nestačim se divit, kolik mají typů. Myslím, že Cedrika už od aktivně stráveného léta dělí jen velice málo >:D :D
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Červenec 21, 2010, 12:25:03 »

Nemáš zač. :) Je to fakt bezva věc. Vezla jsem v těchto vedrech dva psy na tábor, dvě a půl hodiny bez klimatizace. Já byla hotová, mazánkové ani neměli otevřené huby. Kamarád používá pro buldočky už léta, v pohodě zvládá i letní výstavy.
Poslal: TerCedrici
« kdy: Červenec 21, 2010, 12:08:41 »

Ahoj Lucko a Lenko! Moc děkuju za podělení se o  zkušenosti!
To jsem přesně potřebovala, ten časový údaj i s přímym sluníčkem nebo autem :-)  Dík!!! Vím, že cena je , v případě Ruff. šílená, ale pokud to opravdu funguje, bude mi to stát za to...A  s máčením se počítá. Na chladicí textilie se podívám, hned , jak odešlu tohleto ;D
 Jsem moc ráda, že jste mi potvrdily, že to funguje :) Dík Terka
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Červenec 21, 2010, 11:59:58 »

Chladící vesty za přijatelnější ceny najdete na www.chladicitextilie.cz. Máme od nich dečku, je výborná, používáme hlavně do auta. Po namočení vydrží chladit řadu hodin.
Poslal: Lucka a Innés
« kdy: Červenec 21, 2010, 07:44:06 »

TerCedrici:

My ten obleček máme. U nás je ten samej problém - mám RR a do vody nevleze, kdyby měla zhynout horkem. Chodíme spolu obden tak na 90 minut běhat a jelikož se v lese docela bojim, tak chodim nejradši přes den a to je takhle v létě na padnutí, tak sem to vyřešila právě tim oblečkem. Oproti utěrce nebo jinýmu hadru vydrží vlhkej i na přímym polednim slunci tak dvě hodiny. Pokud ho má mít na sobě pes celej den, je nutný počítat s tim, že ho občas někde promáchneš a zas nasadíš. Teď sme zrovna strávily odpoledne u vody, kde se nedalo kam schovat, tak skvěle posloužil.
Za mě určitě dobrá věc, cena ale hrozná. Ale z Ebay seženeš za třetinu, pokud budeš mít štěstí a narazíš na něj - já tam takhle objednávala zimní oblečky od Ruff. a z 2 tis sem se dostala i s poštovnym na třetinu.

L.
Poslal: TerCedrici
« kdy: Červenec 13, 2010, 22:38:25 »

No právě :( a já jsem taková hodná  ;D, hned bych si to nechala vnutit, to raději neee...Asi si kopupím ten šloufek na pití a budu po psovi v nestřežených chvílích plivat vodu ;)
Poslal: ŽufrikTeam
« kdy: Červenec 13, 2010, 22:29:44 »

Já ho zas nemůžu dostat z vody  :D Me to bylo jasný, no každý plemeno je jiný  O:-) natož pak jedinec  :D

Leda že by sis zajela do Stodůlek, nebo bych to domluvila na cvičáku (obch. zastoupení má HafBO), že by ti to ukázali... ale jsou to prodejci, takže to budou vychvalovat a vychvalovat ...  :P a zkušenosti z terénu žádné  ::)