Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Erája
« kdy: Květen 17, 2013, 22:07:32 »

Já samonafukovačku nosila na vandry a spala na ní v kempu na DT. Na bivaku mám (no, vzhledem k mým absencím- měla) alu. Ted nafukovačku nemám, protože nejsem schopná si zalepit propálenou dirku.  Jinak vydržela hodně, i psí drápy.
Poslal: Vojta s Bertou
« kdy: Květen 16, 2013, 21:45:54 »

Na DT jsem měl samonafukovačku jen jednou, byla ale těžká cca 1200 g. Pěnová má 300g. Té životnosti bych se nebál, první dva-tři roky mi neutíkala, až jednou si na ní Čili dělala pelíšek a prodrápla ji. Šlo to zalepit, ale trochu to utíká, takže přesně jak píšeš: ráno spím na zemi. Takže samonafukovačku bych doporučil tam, kde ji vezeš autem, to spaní je pohodlnější. Hlídat před psími drápy. Ale na dogtrek pěnovou pokud plánuješ psát nebo radši alumatku 150 g, pokud nespíš.
Poslal: Ef. a Rass
« kdy: Květen 13, 2013, 12:43:32 »

zdravím a taky prosím o radu :)
uvažuji o koupi samonafukovací karimatky, líbí se mi tyto dvě, mají dobrý poměr tloušťka a váha, a líbí se mi tam ten protiskluz:
http://karimatky.heureka.cz/pacific-outdoor-peak-oyl-pew66/specifikace/#section

http://karimatky.heureka.cz/pinguin-peak-38-zelena/specifikace/#section

slyšela jsem ale také špatné recenze na samonafukovačky, že prý se stává, že se lehko píchnou (samozřejmě počítám s tím, že kdybych si koupila nějakou levnou, že se to stát může, ale dražší a kvalitnější by měla být pevnější) a pak co mě děsí víc, že prý i z kvalitních utíká vzduch (jedna známá to má vyzkoušené, v podstatě celá jejich parta, co jezdí po čundrech i mimo čr. radši chodí s klasickou pěnovkou, protože i když měla kvalitní, upouštěla se a ráno ležela na zemi)
takže tedy nevím...s jakými máte zkušensoti vy?
díky za tipy
Poslal: Pája and Ája
« kdy: Duben 16, 2013, 10:52:47 »

Ahojky, nemáte někdo zkušenost s tímto spacákem http://www.warmpeace.cz/cs/warmpeace/spaci-pytle/viking/viking-300-1099 ? Váha 575g při velikosti 170cm, se mi opravdu hodně líbí  ;)
Poslal: Kara
« kdy: Leden 28, 2013, 08:50:36 »

Aha ;D

právě si myslím, že vzhledem k ceně je to určitě zajímavá koupě, ta evazotka, moje stávající karimatka má cca 0,9mm po letech používání, takže 14mm eva by rozhodně byla vylepšením, o té 10mm ani neuvažuji, tam už by to podle mě bylo skoro jedno... Tak děkuji
Poslal: zbynek
« kdy: Leden 27, 2013, 23:39:13 »

Ehm, nerad bych tě mystifikoval. Vzhledem k tomu, že jsi tu nová, asi bych měl upozornit, že můj příspěvek se týkal skutečně Evy, ne karimatek EVAzote. O:-)
S těma bohužel zkušenosti nemám, vím jen, že vlastníci je chválí. Sám používám v teple obyčejnou alumatku, v chladu holandskou armádní nafukovačku (ne SAMOnafukovačku) a v kose obě dvě - alumatku pod žďárák, nafukovačku do něj.
A pokud se ptáš na smysl  investice - oproti lepším karimatkám i vzhledem k budoucnosti tvejch zad a ledvin je evazotka investice minimální.
Poslal: Kara
« kdy: Leden 27, 2013, 18:50:01 »

Děkuji,
nebyla jsem si jistá, zda ty EVA karimatky mohou být oproti klasice opravdu takový rozdíl, ale údajně po nich ani tolik neklouže spacák.
Poslal: zbynek
« kdy: Leden 25, 2013, 18:53:35 »

Já mám s sebou na treku rozhodně radši Evu. :-X  ;)
Poslal: Kara
« kdy: Leden 23, 2013, 10:08:43 »

Dobrý den,

chci zkusit šlapanického vlka koncem března, ale mám strach ohledně nočních teplot - průměr snad kolem 0°C. Mám spacák, který je jakž takž pohodlný kolem 10°C a chci se zeptat, zda doporučujete radši spacák do spacáku (jako vnější vrstu použít tenký letní) nebo se radši hodně obléct (bavlněné tepláky a mikina či dvě). Taky bych se ráda zeptala, zda má někdo zkušenosti s rozdílným komfortem spaní na klasické dvouvrstvé karimatce (taková ta jakože levná s tenkou vrstvou PVC) proti karimatkám EVA? (asi 14mm), jestli by mělo smysl investovat do takové karimatky. Děkuji
Poslal: Rassí
« kdy: Listopad 30, 2012, 20:31:49 »

nakonec jsem koncem prázdnin koupila od Primičky Classic Horala a jsem maximálně spokojená...zatim jsem ho neměla bohužel možnost vyzkoušet při teplotách kolem nuly, spala jsem v něm v deseti stupních, a bylo mi vedro jako blázen :D a hlavně jeho super vlastnost-ráno jsem se probudila a kapky rosy stékaly po spacáku a já byla krásně v suchu :) paráda....jen to chce protiskluzovou karimatku, protože narozdíl od spacáků od Husky nemají Primácký ty protiskluzový pruhy, tak jsem sjížděla mimo...
Poslal: P. & G. N. R. J.
« kdy: Listopad 30, 2012, 19:25:04 »

Poslal: Ef. a Rassík
« kdy: Srpen 23, 2012, 09:40:18 »

:D tak něco mé vlastní izolace taky bude :D no, chtěla jsem původně spacák do 1,5kg, pak si řikám, že radši teplo a váhu našetřim jinde...ale kilo šede neni zas tak strašný...na spacák kilo dvacet max a do mínus deseti jsem neměla,no tak uvidíme...snad v němu bude opravdu teplo i kolem tý nuly, těšim se, až ho vyzkoušim :) co jsem zatim mohla vypozorovat, absolutně vůebc nevsakuje vodu, jsem v něm pořád v suchu a v teple...kapky vody po něm stékají dolů.
a tak mě napadá, je možný tenhle efekt nepromokavosti podpořit nějakým sprejem? mám doma Colonill, stříkám s ním goretexovýbotky, mám salomonky? nerada bych ten spacák nějak zničila....
Poslal: ježura
« kdy: Srpen 22, 2012, 18:59:03 »

Mám taky lehčí a při teplotách nad nulou mi v něm není zima neb mám izolaci vlastní a s tou se tahám furt....tak nevím co je lepší ;D ;D ;D
Poslal: Monika+bágl
« kdy: Srpen 22, 2012, 18:55:16 »

mě osobně by se s ním nechtělo tahat :) mám lehčí, ale zase zjara a na pozdim je mi v něm kosa :( tak ti nevím co je lepší :)
Poslal: Ef. a Rassík
« kdy: Srpen 22, 2012, 16:38:17 »

tak jsem nakonec koupila tento:

http://spacaky-stany-batohy.cz/prima-classic-horal-200/

byl v akci za hodně dobrý peníze, spala jsem v něm zatim jen jednou v 12ti stupních a bylo mi vedro...první velkou premiéru bude mít na Máchovi, tak uvidíme...