Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: dav
« kdy: Prosinec 19, 2011, 18:20:15 »

Jelikož jsem zvyklej běhat delší štreky na polívky,  vymyslel jsem tohle řešení:
http://www.mall.cz/termosky-outdoor/esbit-termonadoba-750ml?gclid=CPmH7-XQjq0CFUJItAodBzEqnA
...prosím nebrat jako reklamu. Vejde si i do docela malého báglíku, nejdřív se najím já, pak nechám nalemcat i čubinu, rychle nachystáno, rychle sbaleno a jde se dál:-)
Poslal: Lenka a Ginni
« kdy: Listopad 26, 2011, 19:23:09 »

Dvacka v tomhle počasí není moc, takže bych nechala řádně napít tak hodinku před začátkem (lepší rozdělit, ne velkou mísu najednou) a pak zase doma v teple. Pokud to bude delší a se zastávkama, tak asi opravdu v hospodě polívku a naředit, nebo poprosit o odraženou vodu. A pokud se celou dobu nepohybuje, tak i dečku přes záda.
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Listopad 25, 2011, 21:16:30 »

Zimni vylety/zavody/bivaky u psu resim tak, ze v momente, kdy prestane fyzicka aktivita, tak dostanou vestu (ZeroDC) nebo je na zavodech zabalim do deky. Je to to same jako u lidi - pokud budes behat a pak si v zime sednes a nic si neobliknes, tak to na druhy den hodne poznas...
Co se tyka piti - na zavody vozim v termosce teplou vodu a delam "polivku" ze susenyho masa. V pripade jednodenniho vyletu si myslim, ze neni problem, aby se v termosce udrzela tepla voda. Nebo pokud cestou sednes do hospody, tak objednat psovi vyvar a naredit vodou... Nechavat psa bez vody - to bych nepodcenovala, kor pokud bude hodne behat, tak bych vzdycky nejakou vodu s sebou vzala.
Poslal: Šárka
« kdy: Listopad 25, 2011, 18:32:16 »

Napajeni bch řesila bud termoskou s hermankovym čajem, kus sobě, kus psovi, dolit něčím studenejsim na schlazeni. Nebo bych před vyletem napojila psa tak 0,5-1 litr jeste doma a po navratu domu zas napojila.Mezi tim nic k piti.
Poslal: dav
« kdy: Listopad 25, 2011, 17:28:45 »

 Tak máme další zkušenost, bohužel negativní. Trošku jsme pobíhali se psy, něco málo přes dvacku, teploty kol nuly, celkem tři zastávky cca po deseti minutách, děláme geocaching,psy jsme na tu chvíli nechali uvázané, aby se nám nemotali pod nohama. Pití asi dvakrát z přírodních zdrojů.
 Výsledek: jeden ze psů, právě ten, který odvádí více práce v postroj,i má nastydlá záda, bolest, že se téměř odmítal pohybovat a ještě k tomu zánět hltanu, jak se napájel ledovou vodou.  Druhá čubina naprosto v pořádku.
Závěr: jasně že jsme blbci, příště při zastávkách nechat psům pokud možno volný pohyb, pokud nelze, jeden z nás je bude mít na vodítko, aby byli v pohybu.
 Ale víc mě trápí to pití. Psům ani nám by asi v tomhle počasí neškodilo něco teplého za žebra, já jsem polívkovej, snáším tuto formu stravy i na dlouhých běžeckých štrekách, napadlo mne, že bych se tím možná i zavděčil psům. Jenže kam s tím? Máte někdo ozkoušený nějaký dobrý termos či nádobu. Za všechny typy moc dík.
P.S. jednalo se o labradora, psa sice domácího, bytového, ale otužilého a zvyklého na delší pobyt venku. Jo a už je vcelku OK.
Poslal: vencan+3
« kdy: Únor 01, 2010, 06:56:42 »

Vrátím se k metabolismu psa -
- nemáte někdo nějaké podklady, popřípadě netušíte kde nějaké sehnat, co se týče právě metabolismu psů?
Na jednu stranu je to taky savec, ale přece jen masožravec.
Pro člověka jde výborně aplikovat vymakaný systém cyklistů (jak trénink tak strava), nakonec je to taky přísně vytrvalostní, ale pro pejsany?
Z toho by se pak dalo výborně odvodit krmení.
Díky.
pro normálního psa to (dgt) žádná extra zátěž není (50- 80km/den)chůzí, či klusem - tak netřeba  dělat extra"vědu" z krmení...
tam jsou pesi spíš jen NEVYSPALÍ...a více je třeba dávat bacha  na přehřátí etc. ;) :D
Poslal: MartinaM
« kdy: Leden 30, 2010, 19:16:16 »

Vrátím se k metabolismu psa -
- nemáte někdo nějaké podklady, popřípadě netušíte kde nějaké sehnat, co se týče právě metabolismu psů?
Na jednu stranu je to taky savec, ale přece jen masožravec.
Pro člověka jde výborně aplikovat vymakaný systém cyklistů (jak trénink tak strava), nakonec je to taky přísně vytrvalostní, ale pro pejsany?
Z toho by se pak dalo výborně odvodit krmení.
Díky.
Poslal: radek
« kdy: Leden 24, 2010, 19:12:15 »

V tesco supermarketu už prodávají golden syrup a kupodivu je levnější než v Anglii .
V plechovce 454g za 29kč.
Poslal: Šera
« kdy: Červenec 18, 2009, 14:16:31 »

Díky Hyenko. Ale já už chci domů, za svou Šerinkou :'( :'(
No právě jsem snědla jednoho flapjacka a vyrážím vzhůru do hor!  ;D papáá
Poslal: Hyena
« kdy: Červenec 17, 2009, 22:22:27 »

OK, všechno zjistím  ;)
Fuj...Tady chčije a chčije už od včera :( Asi začíná konečně to pravé anglické počasí.... :o
No můžu tě uklidnit, tady to nejni o moc lepší. Asi nám právě zkkončilo čtyřdenní léto :-( Jinak fotečky jsou mocinky hezký.
Poslal: Šera
« kdy: Červenec 17, 2009, 13:42:35 »

OK, všechno zjistím  ;)
Fuj...Tady chčije a chčije už od včera :( Asi začíná konečně to pravé anglické počasí.... :o
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Červenec 17, 2009, 13:02:28 »

Tak sirup by mel byti k sehnani v Makru, tady jsem nasla recept:

Golden Syrup
(Substitute for Lyle's Golden Syrup)
Put 1/4 cup sugar in a small heavy saucepan and shake pan so the sugar is in an even layer. Sprinkle it with 1/2 tsp vinegar and 1 tsp water. Cook over low heat, without stirring, for 5 minutes. Increase heat to medium and cook until syrup has taken on a light caramel colour, 5 to 6 minutes. Immediately remove from heat and pour in 1/3 cup light corn syrup. Do not stir, but let it bubble for 2 to 3 minutes. When the bubbling stops, stir well. It can be stored at room temperature for several months.

co jsem se docetla, melo by to jit nahradit javorovym sirupem a snad i melasou...
Poslal: ježura
« kdy: Červenec 17, 2009, 12:30:45 »

Bezva, tak vyšpionuj přímo originál a pokud tam patří nějaký ten sirup, tak ho když tak dovez, tady k sehnání není. Jediný co jsem vypátrala je, že by to snad měl být svařený třtinový cukr...přinejhorším by se to dalo udělat.
Ale já nic sladkýho stejně nebudu chtít dlouho vidět, právě vyrábím meruňkovou marmeládu a mám strach vylízt na dvůr, ať mě nesežerou vosy ;D
Poslal: Šera
« kdy: Červenec 17, 2009, 12:01:42 »

No asi to bude ono, Lenko. Hele, já recept zjistím, myslím, že od příštího týdne budu pracovat v kuchyni, tak ten flapjack snad i budu muset vyrábět :o. Ale ten, co se tady dělá mi moc chutná.
Poslal: ježura
« kdy: Červenec 16, 2009, 22:56:36 »

Mě se ten původní recept taky líbí víc (ten vlevo, bez vajec) V podstatě je to jako když vyrábím müsli akorát že toto drží pohromadě.
Ale přiznám se, že zas tak neprožívám to štěpení cukrů, hlavně aby to chutnalo, do Himaláje se nechystám a na dogtreku v hornédolné se vždy dá doplnit energie nějakým tím HU ;D