Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Ef. a Rassík
« kdy: Duben 17, 2009, 09:42:47 »

tak jsem mluvila s panem Soumarem, a dohodli jsme se, že pošlu zpátky tenhle Guardovskej a vyměníme ho za Soft universal-XL(58cm), díky tý vyrvaný srsti okolo kroužku, tak to dneska posílám, a po neděli by mi to mělo přijít. Výšlap na Šternberk posuneme. Jsem zvědavá, jak mu bude sedět, snad OK. Ještě ty botičky...co jsem si měla možnost pročíst tady na diskuzích, chválíte Trixie...chodím kupovat granulky k jedný moc milý paní do Benešova a ona říkala že by mi je objednala, kdybych chtěla, ale nevím, jestli mi je dá vyzkoušet...jak by se to mělo změřít? s tím papírem jak se to tam popisovalo...nevim, asi jsem moc nechápavá, ale nějak si to neumim představit. Zas tak zručná, abych si je ušila doma, to nejsem, radši si koupim pořádný, aby něco vydržely...a vezmu rovnou čtyři, páč mi jsme teakový smolaři, a to moje střeštěndo má každuo chvíli pořezanou packu díky zbrklosti, že kdyby nááhodou, čtyři se možná budou hodit (ťuk ťuk ťuk-doufám že ne :D)
Poslal: TerCedrici
« kdy: Duben 16, 2009, 21:49:52 »

Ještě otázky k postrojům, vidím že SLED chválíte, ale je o pro psa výšky 50cm? nebude ten tah špatný? Bylo mi řečeno že ano. A co Faster od Zera?
Ahoj! Lucka od kokra Benjíka si taky nechala ušít faster, Benji ho měl nekolikrát a jsem svěděk, že mu padnul a za celý výlet hodně tahal a ani náznak nepohodlí ze strany psa:) Nevim, kolik má Benji přesně v kohoutku, ale faster mu v tahu sedí dokonale!
Poslal: TerCedrici
« kdy: Duben 16, 2009, 21:46:36 »

no vidíš!!on je děsnej míčkař...to mě nenapadlo!!!děkuju moc za nápad  :) my jsme teď ušli zhruba 2,5 a uběhli taky 2,5km, ale zapoměla jsem při tom na to, že jak poběžím, tak ho neuslyším :o takže půjdu vyzkoušet to s tim míčkem :) při chůzi moc netáhnul, při běhu to bylo lepší, ale jak říkám, to jsem zase nic neslyšela, takže jdu na ten míček :D
To bys slyšela i při běhu, kdyby  se nějak dusil:) aspoň ty zvuky, co dělá můj pes, tak ty přeslechnou nejdou:)
Poslal: Ef. a Rassík
« kdy: Duben 16, 2009, 19:46:50 »

ahooj!!konečně jsem přihlášená :D takže, s tím postrojem...nakonec jsem to s míčkem ani nemusela zkoušet...vzala jsem ho ještě na pár kilometříků prochajdy a ke konci jsme potkali nějaké lidi se psem...ten můj zatáhla, a ozvalo se jakési CHRRRLHHHGRRRR takže je to jasný, postroj potřebujeme větší...ten rozdíál mezi M, což máme teď a L, za který bych to ráda vyměnila, je čtyři centimetry, tudíž dva cenťáky na každé straně popruhu kolem krku, myslím, že pak to bude akorát...jen když jsem psovi ten postroj sundavala-mmch,ani to moc dobře nešlo- tak jsem mu s tím postrojem vytrhla i pár chlupů, které se mu zachytly za ty kroužky...nevadí to?nemůže mu to nějak vadit taky při pohybu, když ho to asi tahá?
ještě k tý velikosti...kamarádce jsem objednávala taky guard k vánocům na NO,velikost XL a tomu sedí perfektně,tak mě napadlo, mrknout na jejího psa, kde on má přesně ten kroužek, jak má správně sedět, a rozhodnout se podle toho...moc se v tom nevyznám, jsem z toho paf...bojím se abych to napodruhé už opravdu trefila...navíc budu muset objednat i botičky, no a toho se děsim uplně nejvíc, protože jak změřim tohleto...no, potěš pánbu :o
Poslal: ježura
« kdy: Duben 16, 2009, 18:41:54 »

Já nevím, nějaký úhly a tak. Já používám na DT oboje sled i guard (guardů doma tolik nemám, takže pokud rozpůjčuji zvěř jako např teď na Chřibech tak se oblíká do čehokoliv podle toho jak je kterej pes slušňák a kdo ho vede) a jediný rozdíl vidím v tom, že na guardu je pes ovladatelnější...když se motáme po silnici atd. nemusím přepínat na obojek, na guardu nehrozí, že když se něčeho lekne nebo zahaltuje, že se vysleče a prchne do nejbližší drůbežárny.
Vikinka má v kohoutku s bídou 53 cm v kohoutku  (nasraná, zježená a s neobroušenými drápky by prošla bonitací ...min 55 cm ;D) a na Chřibech ji měl Marek kterej má minimálně 185 cm a ve sledu táhla jako kráva aniž by řešila úhly vodítek, dusila se nebo se jí postroj nějak kroutil a dřel.
Poslal: Kristýna, Aranka a Žižla
« kdy: Duben 16, 2009, 18:36:59 »

Leni, protože mi kdosi vtloukal do hlavy,m že je na to malá, že je to spíš k saním, káře, aby tah byl spíš rovný nebo dolů. Teď zkusím Faster a kdyžtak budeme mít tři, a budu je střídat, aby se nestihla odřít. Stejně teď má v boku dírku (řádila a větvička se připletla) tak aspoň budu i v tomto variabilní :-D
To že to musí být na míru, je mi naprosto jasný, když jsem koukala na míry u těch "konfekčních" :-D
Poslal: Šera
« kdy: Duben 16, 2009, 18:18:33 »

Myslím, že záleží i na výšce člověka a délce vodítka. Zkrátka o ten úhel vodítka (teď si přesně nevybavuju tu hodnotu). Důležité je, aby měl pes ten správný tah.
Poslal: ježura
« kdy: Duben 16, 2009, 18:17:25 »

Maličký haskounky mají taky kolem těch 50 cm, tak proč by to měl být problém?
Akorát tvoje "polobulice" bude mít asi víc "přes prsa" tak by se asi muselo šít na míru.
Poslal: Kristýna, Aranka a Žižla
« kdy: Duben 16, 2009, 17:41:27 »

Ještě otázky k postrojům, vidím že SLED chválíte, ale je o pro psa výšky 50cm? nebude ten tah špatný? Bylo mi řečeno že ano. A co Faster od Zera?
Poslal: ef a Rusty
« kdy: Duben 16, 2009, 17:38:42 »

no vidíš!!on je děsnej míčkař...to mě nenapadlo!!!děkuju moc za nápad  :) my jsme teď ušli zhruba 2,5 a uběhli taky 2,5km, ale zapoměla jsem při tom na to, že jak poběžím, tak ho neuslyším :o takže půjdu vyzkoušet to s tim míčkem :) při chůzi moc netáhnul, při běhu to bylo lepší, ale jak říkám, to jsem zase nic neslyšela, takže jdu na ten míček :D
Poslal: Kristýna, Aranka a Žižla
« kdy: Duben 16, 2009, 17:37:53 »

Postroj má být těsný kolem krku aby se neposouval, aspoň tak mi to povídal pan Soumar loni na Jednookém když jsem u něj kupovala postroj a doufala že nebude dřít (dře, nad 50km dře). Ale opravdu to má být těsné.
Poslal: TerCedrici
« kdy: Duben 16, 2009, 17:06:11 »

Ahoj! Zkus ho nějak vydrážtit, je míčkovej? hodila bych mu před čumák míček, odtáhla ho 20 metrů a pořááádně ho vyhecovala, když vyletí vpřed za míčkem a nebude u toho dělat zvuky jako CHRRRRRRRGRRRREEEEEEBLE! Tak je to ok:) , to hned poznáš, jestli mu sedí.
A nebo bych byla venku tak dlouho, dokuď něpotkáme kočičku >:D
Poslal: Ef a Rusty
« kdy: Duben 16, 2009, 16:26:56 »

ahojka,(nějak se mi nejde přihlásit)
dnes mi přišel od manmatu postroj, guard ve velikosti M-54cm. po jeho nasazení psovi jsem zjistila, že je mu menší, alespoň z toho mám ten pocit. Nevím totiž, kde přesně má sedět??? to očko, co je mezi předníma nohama je jakoby na spodní straně krku, přitom jsem si myslela, že jsem tipla dobře, obvod obojku-používáme stahovací kovák s velkými oky má 50 cm...mám Australského ovčáka (59cm, 25kg) postroj jsme ještě nezkoušeli v tahu(můj pejsan není zrovna dvakrát tahací, občas teda zatáhne slušně a pomůže, ale není to nic souvislého. Jdu ho vzít ven, abych zjistila, jestli se nedusí...když jsem mu zpod totho postroje kolem krku vytáhla všechnu srst nad něj, zdá se to lepší,ale i tak postroj sedí těsně nad ramenní(nebo klíční???) kostí...má to tak být, nebo je to špatně? prosím, poraďtě...nevím, jestli ho vrátit a nechat si poslat větší, máme na neděli naplánovanej vejšlap...jdu to teď vyzkoušet, a dám vědět...díky
Poslal: Han.cca a Romy
« kdy: Duben 03, 2009, 20:22:28 »

nám se choďák dusí na guardu, na sledovém typu je ok
Naše choďačka je v novém postroji ok - nedusí se, hodně jsem při objednávání váhala jakou velikost, ale zdá se, že jsem se trefila.
Poslal: TerCedrici
« kdy: Duben 01, 2009, 14:35:25 »

Ano, přesně tak, ve větším tahu se mu guard "vyhrne" těsně pod krk, pes toho ovšem nedbá a ještě přidá a už to jede...Nejdřív jsem na něj měla guard větší velikosti v obvodu krku a chodit se na něm nedalo:( Myslela jsem si, že je to právě tou velikostí a objednala mu přesně tu jeho. Máme long distance, s odrazkama a je perfektní, nádherně mu sedí, jako by ho ušili přesně na něj...jen se do toho pes nesmí opravdu opřít...ale při lehčím tahu je to ok.
Sled jsem zkoušela...nezachrčel, i když táhnul sebevíc:) A tu šňůru mám 2,5 m, nevim, jestli i ta k tomu přispěla, ale jsem moc ráda, že už jsem našla řešení!!! a myslim, že cedroňka taky ;D