Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: ježura
« kdy: Březen 20, 2009, 11:03:48 »

Rukavičky určitě, mě třeba dost otíkají ruce, když celej den jdu, takže je mívám odřený i od hadrovýho vodítka a to nemám právě jemnou dámskou ručku (motyka, lopata, sekyrka...)
Poslal: Šárka
« kdy: Březen 20, 2009, 08:59:30 »

K pritahování psů je  určnej ten červeno zelenej kratkej popruh.Lanka nehodlám držet v ruce vůbec. Napadly me cyklorukavice-

jasně, jsem přihášená na Šumavskou vlčici
Poslal: Vojta s Bertou
« kdy: Březen 20, 2009, 08:55:07 »

Ahoj Šárko, to jsi neřekla, že jsi vyučený jeřábník - vazač :P
Těším se až vyrazíte, kdy to bude? Šumava?
Před tím to určitě vyzkoušej, vidím problém v přitahování psů na kratší vzdálenost, to abys měla furt rukavice. Vojta+B
Poslal: Šárka
« kdy: Březen 20, 2009, 08:46:57 »

Tak jsem vyrobila vodítka nepřekousatelná.. Lanka jsem zakoupila v prodejně se zemědělskými potřebami.

http://mikolaska.rajce.idnes.cz/ukazka_voditek_2009/

To rozdělení asi v polovině je kvuli tomu, že když bude třeba aby psi netáhli, provleču těma očkama ten popruh si vemu do ruky.

Uz jsem to zkoušela v praxi a zatím se to osvedčilo. Zvlášt se mi líbilo to, že dřive jsem na svy ruce pocitila každy cuknuti- ten je začuchanej vzadejc, tenhle zas do strany, další tahne dopředu a to všechno se projevovalo utahováním okolo mojí ruky. Ted tyhle ,,malé bitky,, mají psi mezi sebou a i připadné cuknuti z mojí strany je mnohem efektivnější.

Ne že by teda se mnou psi nějak moc orali, ale kdyz je mam na voditku celej den, tak je znat každý popotáhnutí.

tyhle vodítka se mnohem hůře rozmotávají, to ty klasický popruhový na to byly lepší, zas ty kovovy není třeba rozmotávat tak často, protože neudělají tak dlouhý copánek.

Bylo by lepší, kdyby byly vodítka od sebe barevně odlišeny. Nevím kolik vydrží na oděr ta uměla hmota v zahybech oček.

Na kolik me to vyšlo? Bez karabinek- 650,-   18 metrů lanka a 52 ks objímek na spojení.

Dopsáno po několika vycházkách- už ted vidím, v čem jsem udělala chybu, ty lanka mají tvarovou pamět, i po rozmotání jsou zkroucená. Dále mi dost překáží ty volné konce za sponkama, odstávají a zasekávají se do sebe. .přidám ještě fotky na to samé album, jak jsem se pokusila vyřešit.  Zašila jsem to do mých oblíbených popruhů na sánky. Takže ted voditka vypadají jako obyčejna trochu placatá látková vodítka. Kdyby se našel nějaký šílenec, který by si chtěl podobná vodítka vyrobit, at dá vědět a ráda mu objasnim nějake zaludnosti.



Poslal: ježura
« kdy: Březen 11, 2009, 12:47:34 »

Tak na něco zaklepej...Vikina už to naučila i Jetíčka. Můra!
Poslal: milena a mufinci
« kdy: Březen 11, 2009, 12:32:04 »

  No mufini mají všechny možné neřesti, ale neukusujou se, to je fakt :)
Poslal: ježura
« kdy: Březen 10, 2009, 17:32:11 »

Šárko podle toho cos mi psala, tak se ti ukusujou akorát dvě, takže bych je všechny vedla tak jak chodíte normálně a jsi zvyklá a na ty dvě ukusovačky bych vzala lanko nebo řetízek do batohu. A na noc si prostě místo břízky najdeš březový hájek ;D
Mě se ukusuje Vikina, takže řetízek nosím s sebou taky.
Poslal: vencan+3
« kdy: Březen 10, 2009, 16:35:07 »

 ;) zdravím Mufiny, to jde , pokud se ti psi neodkusujou (mě vyjma trekovejch Olinky a Apolenky se všichni ostatní SH i Sanča i Andula umí odkousnout   :( ) tak proto ta lanka...
udělal bych je s karabinama na obou koncích a můžeš to zapnout za kdejakej stromek a nepotřebuješ středovou stake - outovou lajnu, stejně se chrní vždycky někde v lese  ;) a u hospy je zábradlí či plot  :D ;)
Poslal: milena a mufinci
« kdy: Březen 10, 2009, 14:43:21 »

 Něco podobného řeším pro tři psy, pro letošní treky jsem vymyslela tento model:
Tři vodítka cca 80 - 90 cm s karabinkou na každém konci. K tomu příslušenství pro chůzi: krátká šňůra (40 cm) karabinkou připnutá na opasek se třemi očky pro připnutí vodítek.
Pro úvaz: šňůra cca 4m, na každém konci karabinka (omotám a připnu k čemukoli), mezi tím asi v metrových rozestupech tři očka pro vodítka. Tu šňůru už do batohu vždycky nacpu, navíc se může hodit, třeba coby záchranné lano O:-). Pro víc psů by jen byla delší.
Tento experiment se chystáme prověřit na Chřibech  ^-^
Poslal: Šárka
« kdy: Březen 10, 2009, 13:50:13 »

No to by šlo,dvakrat cca trictvrte metru placatyho spagi, do ruky, pak ocko a odtamtud uz ty kulaty. Jen mam pocit, že tohle jsem uz kdysi zkousela s 3plus 1 a vadil mi tam ten ustrední uzel v prostredku,

Jinak Bahul mi slibila že me tady nikdo nesezere ^-^, at se klido ptam >:D.
 tak teda jen dalsi napady, musim to mit brzo hotovy, at vychytam mouchy!
Poslal: vencan+3
« kdy: Březen 10, 2009, 13:24:34 »

 ;) ty voe, Šari, ty máš starosti  :D placatý x kulatý  :P , já na tvým místě bych
udělal jen dvě vodítka (třeba placatý) a na nich na konci 2 trojky do mini vějíře (z lanka). Jedno delší(cca 3m,), druhý kratší,(1,5m -2m)  aby v exponovanej uzounkejch pěšinkách např na skalách se mohli v poho seřadit za sebou a je jedno jestli za tebou či před tebou . Tož bys měla v ruce( v případě potřeby) jen DVA špagáty a ne 6 . Předpokládám, že nebudou v postrojích , páč 6tka je tě schopna vytáhnout kamkoli i za obojky... :D . Já když jsem začínal ,tak jsem holky furt přepínal obojek(netáhnout) x postroj (táhnout), ale pak jsem s tím přestal a naučil je za jedno odpoledne k noze a za mně(po rovinách a z kopce) a před sebe je pouštím jen do kopce, když chci aby mě vytáhly nahoru  ;) povel POMA (pro nelyžaře tj VLEK)   ;) :D ;)
PS . a funguje to  :D ;) ale jsem zvědavej co vymyslíš, páč ženská fantazie
dokáže neuvěřitelný věci (někdy  :-X:D ;)
Poslal: Šárka
« kdy: Březen 10, 2009, 12:32:22 »

Zamýšlím se nad tím, jak vyřešit ukotvení psů na dogtreku. Koupila jsem si kovové lanko, zalité do umělé hmoty, že z toho vyrobíme stejk, No ale protože každý ušetřený deko je dobrý, napadlo mě to použít i jako  vodítka.

Problém je v tom, že vodítka mám mnohem delší než je třeba k uvazování, protože když není třeba aby psi táhli, vemu si změť vodítek do ruky a zároveň je mám stále upoutané k pasu.Psy si v té chvíli seřadím k noze. No a takové lanko je do ruky dost nepohodlné, je lepší mít v ruce něco s placatým profilem. Zároveň jakýkoli výstupek na vodítku by byl zdrojem motanic.

Ještě bych uvedla, že mám 6 vodítek jednotlivých, navlečených na pásu, to proto že je čas od času vodítka rozmotat a přitom mít psy stále na vodítku, rozmotávám je od pasu.

Potřebovala bych poradit v tomto
??jak vymyslet, aby ta část vodítka, co budu držet v ruce, byla plochá na ne kutalá, když je kutalá celá délka vodítka?? Když to vodítko nebudu mít v ruce, ale jen u pasu, tak ta zmíněná část vodítka bude někde v polovině délky.
 
Teda nevim, jestli se v tom někdo vyzná, no zkusím to >:D