Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Offca
« kdy: Červen 01, 2009, 19:01:05 »

Veverka, nikdy som nikomu plavanie neordinovala :) ale myslím, že počet hodín a dní v týždni nie je podstatný. Čím častejšie, tým lepšie. Tam ide o nasvalovanie okolia klbu, aby samotnému dysplatickému klbu svalstvo pomahalo držať sa v správnej polohe.
Ja mám mladú 11-mesačnú sučku dosť zaťažovanú trekkingom, bikejoringom, agilitami...a chodím s nou plávať minimálne raz do týždňa. Či to stači, uvidíme o pol roka, ked dáme spraviť rtg.
Poslal: ježura
« kdy: Květen 29, 2009, 07:37:21 »

Já dávám syrový...výborný prostředek na "zavření huby" (Vikina bude hárat, je potřeba se předzásobit. )Stárnoucím psům a nebo rostoucímu mládí vařím (rozvařím na úplnou padrť, vyberu kosti, nechám ztuhnout na sulc a dávkuju "přiměřeně, přiměřeně..." do žrádla.) Nikdy jsem nekupovala žádný Alavisy apod a problémy ve smyslu klouby, kulhání...jsme nikdy neměli, takže to určitě funguje...a navíc chutná ;)
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Květen 28, 2009, 22:11:50 »

ještě k těm nožičkám... Syrový nebo vařený?

Tak i tak.  :) Pokud žere syrový, tak ji naservíruj celou, jen bych podle velikosti psiska případně zabavila některé kosti.
Nebo to hoď do kastrolu, nejlíp ještě s nějakýma vnitřnostma a uvař sulcík.  :) Doporučuju v žádném případě neochucovat, nebo na psa nezbude  >:D
Poslal: Kuželka
« kdy: Květen 28, 2009, 21:28:36 »

ještě k těm nožičkám... Syrový nebo vařený?
Poslal: veverka
« kdy: Květen 28, 2009, 19:30:25 »

Offca, hodne jsem slysela, ze plavani pomuze a pritom nezatezuje klouby. Ona mi bohuzel jeste nechce do vody, ale o vikendu zkusim, jestli pujde za mnou:-). Jak caste plavani by melo byt a na jak dlouho, aby to bylo znat a pritom jsem ji uplne neznicila? Myslis tim aporty do vody, nebo plavani se psem?
Poslal: veverka
« kdy: Květen 28, 2009, 19:23:57 »

Jazzinko, dekuju za odpoved. Myslim, ze mas pravdu a ze neni treba spechat. Pockam na rentgeny a podle nich zacnu zatezovat na podzim. Ono je to preci jen asi narocnejsi nez celodenni venceni. Treba se na podzim nekde uvidime :-)
Poslal: Offca
« kdy: Květen 22, 2009, 16:08:58 »

K Veverkiným otázkam (hrudník, svaly, klby, vek) je jediná univerzálna a najúčinnejšia odpoveď - plávanie!
Poslal: Jazzinka z práce
« kdy: Květen 22, 2009, 16:08:32 »

quote author=veverka link=topic=538.msg13444#msg13444 date=1242896659]
 Vencime dlouhymi prochazkami a je tedy zvykla a myslim si, ze pro ni to problem nebude;-). 40 km behem vikendu urcite nabeha uz ted. Nejspis se tedy prihlasime na ten Podboransky dogtrek. [/quote]

Veverko, asi bych ještě chvíli počkala -  na MIDu se těch 40 km jde za 1 den, ne za víkend. A hlavně pes je nonstop připoutaný - ono se to nezdá, ale psa to unaví obvykle mnohem víc, než když jde na volno,  protože se musí přizpůsobit tvému tempu. Asi bych i  na MId šla opravdu až po tom roce, tj. vybrala bych si některý podzimní termín. Myslím, že za to riziko to nestojí.  
Poslal: Olina+Aiken
« kdy: Květen 21, 2009, 12:14:07 »

zdravim vsechny,
ad 1, ) dkk rozhodne neni o psychice majitele ale o tom, jak je schopen dany doktor vysvetlit co vlastne DKK je a jak to vlastne s kloubama vypada v realu. Pak se da vsemu prizpusobit uplne normalni zivot a pohyb psa
ad 2) mam 11 mesicni fenu ESP, klouby vypadaji dobre, ale ani tak ji nijak nepretezuju a dbam na to, abych kdyz taha, mela dobry postroj a tim i spravne zatizene svalove partie (bohuzel je takova atypicka a postroje si budu muset nechat sit namiru
ad 3) strava - jak pisi holky - nozicky a sulc jsou naprosto super (taky me obcas mrzi, ze na me nezbude) + davam tvaroh s necim ochuceny
ad 4) plavani - vrele doprucuji (muj byvaly pejsek si tak udrzel v poho klouby az skoro do 15 let)
Jinak preji mnoho zdaru pri vychazkach, trecich a vsem, co si usmyslite podniknout :-)
Olina
Poslal: veverka
« kdy: Květen 21, 2009, 11:04:19 »

Petro diky za odpoved. Vencime dlouhymi prochazkami a je tedy zvykla a myslim si, ze pro ni to problem nebude;-). 40 km behem vikendu urcite nabeha uz ted. Nejspis se tedy prihlasime na ten Podboransky dogtrek. Chtela jsem jeste poprosit o radu co se tyce postroje. Videla jsem ruzne, ale nejvice se mi libi od Manmatu, ktery ma pro tyhle ohare spec. s podlozenim. Co se tyce boticek, tak to bude orisek.
Poslal: Petrs01
« kdy: Květen 19, 2009, 20:34:17 »

od konce - tahání rozlišuješ postrojem - na postroji se tahá, na obojku ne. příprava - záleží jak chodíte teď- pokud venčíte 3x denně okolo paneláku, pak by 40km fence dalo zabrat. Pokud je zvyklá lítat se psama, několikahodinové procházky,..., tak  MID dá. Na LONG je minimální věk psa 12 měsíců, u velkého plemene bych to nehrotila a začala až příští sezónu, letos raději jen ty MIDy. Co se týká osvalení, pak by dogtrek měl pomoct, hrudník by snad taky mohl. Samozřejmě čím víc bude fenka makat, típ líp bude nasvalená.
Poslal: veverka
« kdy: Květen 19, 2009, 16:36:17 »

Ahoj, mam 11ti mesicni fenku MOK a jelikoz je hodne ziva jako vsichni madari a potrebuje nabrat trochu svalu a hrudnik, premyslim o dogtreku. Myslite, ze to co se tyce osvaleni a objemu hrudniku pomuze? Dale nevim, jestli se dogtrek hodi pro takhle mlade zvire, kde se klouby jeste vyviji? Rentgeny jeste nemame. Je zapotrebi nejaka priprava, nebo ihned jit dogtrek, kde min. trasa je 40 km? Posledni otazka...kdyz je naucena netahat na voditku a na dogtreku tahat muze, nebude pak tahat i pri normalni prochazce?
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Březen 28, 2009, 20:08:20 »

tak tak, mnohem větší zlo, než dogtrekking by bylo, kdyby čuba ležela doma na gauči a nedělala vůbec nic...
Poslal: indian
« kdy: Březen 28, 2009, 19:12:29 »

já si osobně myslím že DKK je většinou spíš psychický problém majitele.
jestli psiska běhají skáčou prostě jsou dostatečně temperamentní tak je hlavně nebrzděte  a hurá na dogtrek budou s nim mít menší potíž než majitel :D
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Březen 28, 2009, 18:26:47 »

Mám podobnej problém...dogtrekking mě zaujal, ale mám fenku hovawarta, 3 roky s DKK 3/2. Tak nevím, zda by pro ni i kratší trať (30-50 km) nebyla velká zátěž. Jinak ale fenka nemá žádný problémy, běhá v pohodě, je v kondici. Co myslíte?

nejdřív s ní vyzkoušej ujít třeba 15km, pokud bude v pohodě, tak můžeš zkusit postupně chodit víc. pokud bude bez problémů, tak midovou trasu zvládne. píšeš, že je v dobré kondici, takže jestliže je osvalená, neměla by ji dysplazka vůbec nějak omezovat :)