Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Píšťalka

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => Pravidla dogtrekkingu => Téma založeno: Jana & smečka Březen 08, 2011, 18:46:25

Název: Píšťalka
Přispěvatel: Jana & smečka Březen 08, 2011, 18:46:25
Měla bych dotaz - dnes jsem v Psích sportech četla, že se projednával návrh přidat do povinné výbavy kartičku pojištěnce a píšťalku. Máte někdo bližší info zda to platí?
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 08, 2011, 19:13:16
to byl doufám blbej ftip... jednak si dovedu představit jak by ta kartička po sezóně vypadala (pokud bych ji neztratila)... jednak i když jsem jela z trati rovnou na pohotovost, tak to šlo i bez kartičky. Jedině až někdo najde v lese ohlodanou mrtvolu tak by možná šla podle kartičky identifikovat  >:D
A píšťalka? To jako kdyby nás přepadla trudomyslnost?

Nic proti povinné výbavě, ale nemělo by se to přehánět. Když jdu na výlet s turistama, jdu 50 a nesu akorát jídlo, žrádlo a pití. Dobrá, trek je 2x 50, proto máme spacáky a karimatky a baterky. Cokoliv navíc už je na zvážení každého jednotlivce. Jsme dospělí a mapy máme  ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Jana & smečka Březen 08, 2011, 19:22:39
Tak pardon, čtu znova a je to jen rozšíření doporučené povinné výbavy. Cituju "Se všeobecným souhlasem se setkal i návrh na rozšíření doporučené povinné výbavy o kartičku pojištěnce a píšťalku pro přivolání první pomoci v nouzi. To spolu s důsledným dodržováním povinné výbavy může jen přispět ke zvýšení bezpečnosti účastníků v exponovaných terénech a za nepříznivého počasí."
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 08, 2011, 19:49:09
tak buď je doporučovaná nebo povinná. Doporučovaná povinná je blbost

Moc horší terény než Sedlo potmě (Krušky 2010) nebo Pulčíny (Fryšták 2010) a nepříznivější počasí než loňskou Stezku už si u nás snad ani nedovedu představit
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Erája1 Březen 08, 2011, 20:58:47
No tak já osobně kartičku nosím pořád u sebe - v peněžence a nést píštalku taky snad nikoho nezabije. Naopak si i myslím, že je to dobrý nápad. A vůbec, nepovažuji nic z povinné výbavy za zbytečné (jak jsem na svém prvním treku děkovala za izoremickou folii, kdy mě na bivaku zastihnul déšť takovým stylem, že jsem měla komplet promočený spacák. Zbytek noci jsem prospala v sedě pod nataženou celtou zabalená ve folii (Ano mohla jsem jít, ale byla jsem hotová, ospalá, puchejře že jsem další den nedošla, než bych si zabalila a převlékla se, bylo by mokré úplně vše a ne jen spacák....) Stát se může cokoli... a píšťalka už byla, pokud se nepletu, loni povinná na Jizerkách.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Jana & smečka Březen 08, 2011, 21:12:27
Kartičku mám u sebe v peněžence taky pořád - stejně jako občanku, řidičák... Klasická povinná výbava peněženky... Ale právě teda nevím, jestli je to v povinné nebo doporučené?? Či zda se to jen projednávalo? V propozicích na Šlapanice jsem tohle třeba nenašla, tak bych ráda věděla, zda přihodit do lékárničky i píšťalku :)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 08, 2011, 21:37:00
Kartičku mám taky v peněžence se vším ostatním a peněženku na trať neberu (prachy teda většinou jo). Ono nejde o to že by se to neuneslo, ale nějak nevidím smysl každý rok přidat 2-3 pitomosti. Co z lékárničky kdy kdo z vás použil? Myslím něco co jste předtím než byla povinná nenosili - kdo potřebuje obinadlo, nosí ho i když ho nést nemusí, kdo ho nepotřebuje, nese ho proč? Evo mě folie nepomohla a to jsem měla spacák suchý (ale o mně se ví že v noci mrznu furt). Za chvíli fakt budem nosit jetě lavinový vyhledávač a hasicí přístroj  >:(
Sakra nejsme v Himalájích!
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: marian Březen 08, 2011, 22:52:35
No ta karticka a pistalka ma aspon nejaky vyznam...
Mavam ich v horach so sebou lebo karticka nic nevazi (a ta moja je laminatovana, t.j. neznici sa, a dostavam novu kazdy rok) a pistalka je posledna poistka keby bolo fakt zle.
Ale aj tak sa mi pozdavaju skor v odporucanej vybave, nie v povinnej. Som na dogtreku zodpovedny sam za seba, tak by ma mohli nechat sa aj rozhodovat.

Ale su aj lepsie vychytavky.
Napr. karimatka a spacak ako povinna vybava na MID (Slapanice) ::)
To si uz logicky zdovodnit neviem.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Erája1 Březen 09, 2011, 09:25:50
Na trekui naštěstí nic - krom mastičky, náplastí, pinzety na klíšťata.. prostě nic závažnéhho. Ale mnohem vybavenější lékárničku s sebou nosím neustále a věř, že už jí bylo občas sakra potřeba. Bohužel. Mnohem raši bych se s tím "tahala" celé roky zbytečně, než z ní občas něco použila. A lékárnička zachárnila kámošce psa, kdy si v parku, pár metrů od baráku rozřezal packu tak, že přeťal tepny a málem vykrvácel. Stejně tak běžně nosím u sebe nůž - zvyk ze stáje - už několika zvířátkům zachránil život nebo nohu, a třeba v Albertu se už taky hodil.
Kdyby se jednalo o něco, co je naprosto zbytečné.... ale nepřeju to nikomu, ale dost dobře si umím představit situaci, kdy ti píšťalka zachrání život - jdeš někde po vrstevnici, zatočí se ti hlava a spadneš - otevřená zlomenina, ty jdeš do šoku, občas omdlíš, vyškrábat se nahoru na cestu - na to nemáš, na křičení taky ne. Nebo: spousta trekařů se bojí krav, když se musí jít přes ohrady. Píšťalka je dokáže udržet k krizi od tebe - pokud nepískáš preventivně a ony si po chvilce řeknou, že se nemusej bát a naopak se přijdou podívat co to tam děláš, Jsou děsně zvědavé.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: tombru Březen 09, 2011, 09:27:07
Píšťalka a karta pojištěnce je jen jako doporučená výbava.
Kartička pojištěnce je snad skoro samozřejmost jako třeba občanka kterou by jste měli mít u sebe i v běžném životě.

Píšťalka je doporučená u akcí které se konají v oblastech působnosti horské služby. Horská služba obecně píšťalku doporučuje jako výbavu do hor.

citace ze zápisu schůzky pořadatelů:
Citace
Doporučená výbava
Prosím doplňte si do doporučené výbavy plastovou píšťalku a průkaz pojištěnce. Plastovou píšťalku zejména pokud se akce koná v oblastech kde působí horská služba která ji doporučuje jako výbavu do hor. Píšťalka se velmi hodí v případě zabloudění, nebo přivolání pomoci v složitém terénu.

Ideálně použít tzv. alpský nouzový signál:

Nouzové signály na horách – citace z webu horské služby            
PÍŠŤALKA -Dostanete-li se do míst, kde se nedovoláte telefonem, tak jednou z mála možností, jak na sebe upozornit v případě nehody bude pískání na píšťalku. Volání o pomoc  je také řešením, ale je značně vysilující  a stačí aby trochu foukal vítr a již mu není rozumět.

V horách je v případě nouze používán tzv. ALPSKÝ NOUZOVÝ SIGNÁL. Jedná se o zvukový nebo světelný signál (písknutí nebo bliknutí) vyslaný šestkrát za minutu. Pak následuje jednu minutu pauza – posloucháme, jestli někdo neodpovídá. Pokud takový signál zachytíme, tak odpovědí je signál vyslaný třikrát za minutu. Pak opět následuje jednu minutu pauza – snažíme se zjistit odkud signál přichází a případně s postiženým (-mi) navázat kontakt. Z tohoto důvodu je nutné, aby postižená osoba vysílala nouzový signál až do příchodu zachránců. Značně to zjednoduší a urychlí její nalezení.

Píšťalka nemusí být použita pouze k vysílání nouzového signálu, ale může značně usnadnit i komunikaci ve skupině, např. při spouštění zachránce se zraněnou osobou v členitém terénu nebo za špatných povětrnostních podmínek. Je vhodné, aby píšťalka byla z plastu – kovová v zimě přimrzá ke rtům.

Omlouvám se, ale vidím že se nějak nepodařilo korektně dát na web zápis ze schůzky pořadatelů, což se pokusím co nejrychleji napravit, ale nebojte se, pro účastníky se nejedná o žádné zásadní změny, nebo novinky.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: TomM Březen 09, 2011, 10:20:27
Píšťalka mě přijde vcelku logická, kartička pojištěnce je samozřejmost, nelogické mi přijde kontrola žrádla a vody pro psy v cíli.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Charles Březen 09, 2011, 14:23:51
jen nazor:
pistalka je vhodna do extremu a na Slovensku na medvedy
karticka pojistence se da pouzit u doktora a na skrabani ledu (ta moje moc ne - je prokousnuta)

pistalku jako doporuceni chvalim

Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 09, 2011, 18:08:06
Jako doporučení ok.
Evo, chodím po světě bez nože, to prý se nemože, to prý jsem cvok... a zatím jsem ho nepotřebovala, ani u koní.
To taky můžeš doporučit chodit jen s přilbou - když se ti zamotá hlava a spadneš, tak si nerozbiješ hlavu  ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: ŽufrikTeam Březen 09, 2011, 20:14:36
Já s píšťalkou i kartičkou pojištěnce chodím léta.  8) Píšťalka se může hodit na cokoli, jak píše Erája. Ale takový extrém na dogtrekku jsem ještě nezažila  >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: ŽufrikTeam Březen 09, 2011, 20:17:34
Jenže pro tyhle eventuelní nouzové případy by neměla být píšťalka dole v batohu  ;) ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Šárka Březen 09, 2011, 22:15:41
My jsme jako děcka musely mit pistalku privazanou v kapse bundy, když jsme chodili na tury po Krkonosich a bylo nas asi 6 deti na jedineho dospelyho.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: ježura Březen 23, 2011, 07:25:35
http://www.svethor.cz/inshop/outdoorove-vybaveni/svitilny/
pistalka-s-kompasem-teplomerem-svitilnou-zrcatkem
Prosím zařadit na příští rok do povinné výbavy! >:D
Hlavně to zrcátko...konec neupraveným trekařům....kdo se má na ty ksichty dívat ;D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: honza khp Březen 23, 2011, 08:54:20
http://www.svethor.cz/inshop/outdoorove-vybaveni/svitilny/
pistalka-s-kompasem-teplomerem-svitilnou-zrcatkem
Prosím zařadit na příští rok do povinné výbavy! >:D
Hlavně to zrcátko...konec neupraveným trekařům....kdo se má na ty ksichty dívat ;D
tak to je fakt síla   :o 
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: TomM Březen 23, 2011, 09:31:20
http://www.svethor.cz/inshop/outdoorove-vybaveni/svitilny/
pistalka-s-kompasem-teplomerem-svitilnou-zrcatkem
Prosím zařadit na příští rok do povinné výbavy! >:D
Hlavně to zrcátko...konec neupraveným trekařům....kdo se má na ty ksichty dívat ;D

..zrcátko je na prasátka :-))
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Bára B. Březen 23, 2011, 10:01:50
Ale i PRO  prasátka  ;D >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: vencan+3 Březen 23, 2011, 14:53:13
ještě chybí LUPA na rozdělání signálního ohně, voe  ;)
a duté dřevo s dýmající houbičkou (pro rozdělání signálního ohně v noci, kdy je ti lupa na 3 věci  ;) )
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Biluska Březen 23, 2011, 15:12:58
Loni jsem šla mid na Šlapkách. Se čtyřma psama. Byla mezi nimi fenka borderky, která se panicky bojí bouřky. Doslova strašlivě. V domácích podmínkách jsme už hromy a blesky měli jakžtakž zmáknuté. Na treku, po nějakých cca 30 kilometrech jsem zjistila, že zmáklé máme houbeles. Přišla bouřka a Megy šla do hysterického oblouku. Doslova. Ze začátku se plížila "přískokem vpřed" od jednoho křoví k druhému. Potom to zabalila úplně, ležela na zemi, klepala se a odmítla udělat byť jeden jediný krok. Byli jsme kousek před Bukovinkou, v tom hlubokém údolí. Volala jsem přítelovi, volala jsem pořadatelům, volala jsem hasičům a policajtům...nedovolala jsem vůbec nikam. Nebyl signál. Borderku, která byla strachy prakticky v bezvědomí jsem musela vzít do náruče a odnést až do Bukovinky. Moje fyzička není zrovna bůhvíjaká. Spíš není než je. Navíc jsem dost podcenila boty a v té době už jsem na nohách prakticky neměla místo, na kterém by nebyl puchýř. Během chvilinky jsme byli durch mokří (já, psi i všechny věci v batohu). Bylo to do kopce. Co dva kroky jsem pořád dokola zkoušela signál...pořád nebyl. Teď, v teple a suchu od počítače to zní skoro neuvěřitelně, ale tenkrát jsem fakt byla na kraji sil. Možná i za tím krajem. Brečela jsem. Megy chvilkama omdlívala. Byla jsem přesvědčená, že tam umře. V půlce kopce už jsem byla přesvědčená, že tam umřu i já :D . Volala jsem o pomoc. Všichni trekaři byli někde zalezlí před deštěm. Nikdo mě neslyšel. (Teda chci věřit, že neslyšel, nevěřím tomu, že by mezi trekařema byli takové sfině, že by slyšeli a nepomohli...) . Možná, kdybych tehdy měla tu diskutovanou píšťalku tak by slyšeli...
Ono by taky mohlo jít o život člověka....
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 15:34:33
Skoro bych řekla, že midaře (většinu, vím, že ne všichni jsou takoví "midaři" :) ) by nenapadlo, že pískání může něco znamenat..
(aneb "najdi pět rozdílů mezi trekařem a midařem"..)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: marian Březen 23, 2011, 15:58:09
OffTopic:
Joj, ste vy LONGari ale frajeri  ;)
Ako ste si sprivatizovali pojem "trekking" - MIDar je nimand, LONGar je trekar  ;D
Trapne...

Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: JanaR a smecka Březen 23, 2011, 16:26:59
to nikdo nerika, jen pokud jdes na LONG, musis o te vybave prece jenom vic premyslet... ovsem pokud takovy nazor mezi LONGarema panuje, muzou si za to vetsinou MIDari sami - kolikrat odjedou jeste pred vyhlasenim, na trati neodpovi na pozdrav...
a zrovna v takovem pripade bych asi dost zvazovala, zda nutne brat 4 psy - Slapanice jsou vetsinou v terminu, kdy nejaka bourka hrozi, zatim byla snad pokazde...
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 16:43:51
Přesně, ten rozdíl bohužel neni o počtu kilometrů, to nikdy nikdo neřekl, dost longařů chodí někdy midy, ale ten rozdíl bývá v chování..
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: marian Březen 23, 2011, 16:57:24
A ja som zase stretol LONGarov ktori mali na trati hodne vypite a psi im behali navolno.
Podla mna podstatne vacsi prehresok ako nepozdravit.
Tiez si to mam zovseobecnit na vsetkych LONGarov?

Reagoval som na tvoj prispevok ale na podobne degradujuce prispevky na MIDarov som narazil na viacerych miestach na tomto fore.
Pride mi to hlupe. Rovnako ako mi pridu hlupe veci typu "karimatka a spacak v povinnej vybave na MID v slapaniciach".
Ako keby si niekto potreboval nieco dokazovat.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 17:16:48
Pití neni proti pravidlům ;) Psi na volno jednoznačně ano, nicméně i to je snad trochu diskutabilní - kdo nikdy nepustil na treku psa na volno u vody nebo na louce? Nikoho neobhajuju, když neznám situaci, a právě protože jsme snad lidi, tak ale nemusíme nikoho obviňovat "šmahem". Ale ano, samozřejmě pravidlo je pravidlo.

Nikdo nikdy neřekl "všichni midaři" ;)

A ještě jedna věc - k pořadatelům : Nechápu proč se ještě plošně nezavedlo označení "doghiking" místo "mid"? "Dogtrekking" je na 80 a více km, víme všichni, pak bychom mohli říkat "(dog)trekaři" a "(dog)hikeři", znělo by to trochu líp a nikdo by se za "doghikera" neurazil ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Biluska Březen 23, 2011, 17:22:13
Zlatko - holt mezi námi nejsou všichni vrcholoví sportovci. Existují i nemocné,obézní dámy středního věku, které mají treky přesto rádi. Long už bych prostě nezvládla. Jsem ráda když občas zvládnu ten mid a i při něm si dost často sáhnu na dno sil.

Nikdy jsem si nevšimla, že by midaři nezdravili na trati, nebo se vůbec chovali nějak jinak než longaři. Ani z hlediska pořadatele, ani z hlediska trekaře (tedy midaře).

Co se týče toho odjezdu dříve - máš pravdu. Odjíždějí prakticky hned poté co dojdou. Nevím jak to mají ostatní, ale když budu mluvit za sebe - mám doma sedmnáct psů, koně, kozu...mám děti,které v tu dobu hlídá babička, nebo některá kamarádka. Musím je po cestě vyzvednout, dojet domů, postarat se o ty zvířata, které zůstaly celý den sami.... Moc ráda bych zůstala v kempu, pokecala s ostatníma, popila, pobavila se....Fakt ráda, ale prostě nemůžu. Mám možnost poprosit kamarádku, aby mi tu smečku pohlídala. Ale nemůže to být moc často. Ona má taky svoji rodinu a svoje koníčky. TAkže si tuhle možnost šetřím na případy, kdy ji opravdu budu potřebovat. Alkoholický dýchánek s přáteli holt tahle krajní možnost není.

Na posledních Lvech si mi jeden midař stěžoval, že ho moc mrzí, že jsou midaři z hlediska pořadatelů takoví "zanedbávaní". Nepořádají se pro ně "živé kontroly na brodu" (nakonec tys tam byla tak víš, kterou myslím) ani různé sedánky před zahájením akce a tak podobně. Vím, že většina longařů řekne, že to je jejich věc, že si mají přijet ve čtvrtek když ten dýchánek je. Ale je fakt dost na hlavu postavené brát si dva dny dovolené, přijet někam ve čtvrtek, dva dny proflákat v kempu a v sobotu se konečně dostat na trať. Pro většinu lidí je to prostě neuskutečnitelné. A pokud z různých důvodů nemají na long... :-(
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 17:49:34
Líbo, tady ale opravdu nikdo nemluví o počtu kilometrů!
Co se týče zdravení, nejen já tu mám evidentně zkušenost zcela opačnou.
A k tomu, že pro midaře je míň srandy... Co brání midařům kolektivně popít v pátek? Na většině treků se nějaká zábava (oheň apod.) dělá snad v sobotu, živé kontroly pro midaře - to znamená další lidi nebo trasu přes živou kontrolu pro long, což ne vždy asi jde. Krom toho to souvisí i s tím odjezdem před vyhlášením, nepřebráním si nějakého toho účastnického listu apod. - pořadatel má asi pocit, že "midaři" o to prostě tolik nestojí. Řekla bych.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Biluska Březen 23, 2011, 18:23:41
Nemůžu mluvit za všechny midaře, jenom sama za sebe. Já teda na trati zdravím (longaře i midaře) a jediný kdo mi kdy neodpověděl byla jedna longařka. Na její obhajobu musím uvést, že měla asi kilák do cíle a vypadala víc mrtvá než živá :D . Asi už prostě neměla sílu. Což zcela chápu. Nevšimla jsem si mezi midaři jakékoliv nesnášenlivosti, nebo separace, nebo jak to nazvat.
Z hlediska pořadatele - ze Lvů skutečně odjíždějí předčasně. Nemám pocit, že by to bylo proto, že se jim u nás nelíbí, nebo že se jim celkově nelíbí někde v kempu. Spíš to asi berou tak, že jsou např. v pět hodin v cíli, stihnou to v pohodě domů tak proč by nejeli. Alespoň na mě to tím dojmem působí. Prostě ty midy berou jako jednodenní akce. Já vím, že si pak nemůžou stěžovat, že pro ně nejsou pořádány tématické dýchánky. Jenže když jich většina chce odjet tak těch pár to prostě nevytrhne. A longaři je pořád berou jako něco, co našel jejich pes pod kamenem u cesty :-(
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 18:38:05
Vidíš, s tou jednodenní akcí jsi to vysthila. Asi by bylo lepší dělat pro mid vyhlášení v sobotu (všude, vždyť někde je i pro long..), kdo chce, zůstat déle přece může..
O tom zbytku se mi dohadovat nechce. Nemyslím, že "longaři" koukají na všechny "midaře" skrz prsty, tak jak to podáváš.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: ježura Březen 23, 2011, 18:53:24
A ja som zase stretol LONGarov ktori mali na trati hodne vypite

No bodejť, protože:
(http://www.eprdel.cz/obrazky/priroda.jpg)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Biluska Březen 23, 2011, 19:35:11
Zlatko, já neříkám, že longaři koukají na midaře skrz prsty. Tenhle názor tady padnul odjinud. Já se jen snažím vysvětlit, že midaři můžou mít své důvody proč odjíždějí z akcí dřív. S averzí "longař versus midař" jsem se osobně setkala jen jednou (vůči mé osobě) a tam za tím byla spíš osobní averze, kterou dotyčná maskovala za "dyť je to jenom midař". Pro mě je člověk jako člověk, všichni stejně postižení :p
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: TomM Březen 23, 2011, 20:12:21
 :o :o :o :'(
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 23, 2011, 20:53:58
Húúúústý  >:D  >:D Holky neblbněte, já mám taky absťák, ale energii vybíjím, že se jdu projít, nebo proběhnout a vy se tu dohadujete o nějaké píšťalce  ;D

Sportu zdar a dogtrekkingu zvlašť  :P ;D >:D :)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 20:54:40
Ok, uznávám, že "najdi rozdíl" zní možná mnohem hůř, než jsem to myslela. Možná i to s tou píšťalkou, pitvat už to nebudu.. Jana mojí myšlenku přesně rozvedla..

Líbo - "jenom midař"? to jedině že ta osobní averze.. jinak nikdo nekouká na midaře jako na něco míň, protože jdou kratší trasu - fakt nechápu, jak jsi na tuhle myšlenku přišla. Nevšimla jsem si ani žádný reálný averze, jde spíš o legraci - vždyť midařům nic nebrání dělat si srandu z longařů.. vždyť by stačilo už jen "nojo, ti cvoci.." :)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Bára B Březen 23, 2011, 20:56:14
Zlatko, neumím si dost dobře představit z organizačního hlediska dělat dvě extra vyhlašování. Málo treků vyhlašuje už v sobotu a pokud, bývá to v pozdních hodinách - pamatuju Stezku, kdy to probíhalo v době, kdy by žádný z midařů už domů neodjel... Toto by byla jen další zátěž pro pořadatele. Navíc v současné době je už i dost akcí, kde se jde jen mid (vím cca o třech, ale bude jich víc), tudíž ti co stojí o extra mido-dýchánek mají možnost realizovat se tam >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 21:12:40
Báro, já nevím, jen si myslím, že by to vyhovovalo víc, že by na to vyhlášení těch lidí víc zůstalo. Myslím, že vyhlášení midu by nemuselo být v až tak pozdních hodinách. Kdybych dělala trek, asi bych se to tak pokusila udělat.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 23, 2011, 21:15:56
Zlatuško nikdo ti nebrání... já kdybych dělala trek, MID bych vůbec nedělala.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Jitka Březen 23, 2011, 21:38:29
To je zas diskuze...  >:D
Já jsem zřejmě doživotní midař a nestydím se za to. Prostě na to nemám... ani psa, ani vůli... A kdyby MĚ potkala v noci bouřka, tak umřu strachy dřív, než by do mě uhodil blesk  ;D Píšťalku bych asi v puse ani neudržela :-)))
Midy bych určitě nezatracovala, to je jako kdybychom přestali pořádat neofiko závody agility a kategorii začátečníků vůbec... Je to hezký sport, tak ať si to lidi vyzkouší. Však i longaře vidím na trati midové... Někdy mají mladé psy, někdy nemají kondici oni sami, tak co by ne. Hlavně je to o setkání lidí, které spojuje jedna velká věc... a to nezaleží na tom, kolik mají ušlapáno km.
Tak tůůristice zdar! O:-)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Kuželka Březen 23, 2011, 21:59:58
podle mne se vyhlášení dělá pro "účastníky zájezdu" :) Pokud si to chtějí užít a přivézt si něco na památku, rádi zůstanou. Jestli o to nestojí, odjedou stejně dřív, než dojdou ti poslední, tak by sobotní vyhlášení nemělo větší efekt.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 23, 2011, 22:13:10
Navíc většina pořadatelů je z řad longařů a v sobotu bývají tito pěkně na kaši,případně na šrot, tudíž by vyvstal problémek  >:D
Chlastu zdar  >:D HUHUHUHUHUHU
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 22:19:20
Chlastu zdar  >:D HUHUHUHUHUHU
Prej že si vybíjíš energii procházkou  ;D ;D ;D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 23, 2011, 22:31:17
Chlastu zdar  >:D HUHUHUHUHUHU
Prej že si vybíjíš energii procházkou  ;D ;D ;D

Au, to byla podpásovka :D

Raději zpět k píšťalkám...
Já bych teda raději pískal .../---/... neboli tytytytátátátytyty, to je podle mě známější :D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 22:40:08
Já myslim, že to obecně málokoho napadne, že nějaký pískání může být pískání o pomoc, a pokud to někdo pochopí, pak je jedno jestli pískáš morseovku nebo ten nouzový signál ;) S morseovkou dneska ale už stejně asi moc nepochodíš :)

(V každém případě dobrá věc píšťalku mít - už jen kdyby člověk zůstal z jakéhokoliv důvodu nehybný někde v lese, i když s funkčním mobilem, lepší pískat, než říkat do mobilu "hele ležim u takovýho velkýho buku..")
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 23, 2011, 23:03:20
v nouzi aktivuješ štěkátora, ne? Nehledě k tomu že na treku bys měla ležet pod bukem na trase...
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 23, 2011, 23:12:01
Když budu ležet na trase - ve smyslu na cestě, asi nebude velkej problém mě najít a nějaký trekař jdoucí za mnou o mě dřív nebo později zakopne.. Ale když třeba polezu na nějakou vyhlídku - na trase - a zřítim se do údolí, nebo se třeba potmě - na trase - půjdu vyčůrat do křoví, bude tam svah, blbě na něj uvidim, blbě šlápnu a už jsem někde v rokli - to se snad smí  ;D  
Samozřejmě pak je taky předpoklad, že musím mít tu píšťalku u sebe a ne v batohu..
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Biluska Březen 24, 2011, 06:59:23
Zlatko, já jsem fakt nikdy neřekla, že longaři mají vůči midařům nějakou averzi. Od samého začátku tvrdím akorát, že midařům je líto, že jsou vůči longařům takoví opomíjení a zanedbávaní. Něco podobného jsme zažívali svého času v agility když "ti opravdoví" běhali standart a "ti ostatní" mini. Naštěstí už jsou ty časy pryč. S tím vyhlašováním extra pro mid je to výborný nápad, asi to do Lefů nějak začlením.

Mimochodem, loni z Lefů odjelo předčasně i pár longařů. Jedna jela kvůli zranění psa, druhá protože to měla domů hrozně moc daleko a chtěla po cestě kdesi přespat a třetí, protože byla naštvaná, že nevyhrála :p
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: ježura Březen 24, 2011, 07:18:19
Od samého začátku tvrdím akorát, že midařům je líto, že jsou vůči longařům takoví opomíjení a zanedbávaní.

Prisahám bohu...hned jak potkám midára, začnu už z dálky obdivně křičet a jásat nad jeho odvahou a drsností se kterou se (obtěžkán chlebníkem se sváčou a pláštěnkou) vydal hrdinně vyvenčit svého Bóbika. A do batůžku si přibalím loutkový divadlo či hodnotnou literaturu, abych ubohému zanedbávanému midaři v kempu plném těch nepřátelských longařů zpříjemnila pobyt a postarala se o pobavení. ;D

Vole Biluše, nenapadlo tě někdy, že pokud nás serou midáry, tak hlavně pro tady ty ublíženecký kecy zneuznaných drsoňů?

PS: Jelikož se mi vyrojily nějaký zdravotní problémy, budu letos ráda jak rádio, když budu aspoň midár.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Biluska Březen 24, 2011, 07:47:36


Prisahám bohu...hned jak potkám midára, začnu už z dálky obdivně křičet a jásat nad jeho odvahou a drsností se kterou se (obtěžkán chlebníkem se sváčou a pláštěnkou) vydal hrdinně vyvenčit svého Bóbika. A do batůžku si přibalím loutkový divadlo či hodnotnou literaturu, abych ubohému zanedbávanému midaři v kempu plném těch nepřátelských longařů zpříjemnila pobyt a postarala se o pobavení. ;D

Vole Biluše, nenapadlo tě někdy, že pokud nás serou midáry, tak hlavně pro tady ty ublíženecký kecy zneuznaných drsoňů?

PS: Jelikož se mi vyrojily nějaký zdravotní problémy, budu letos ráda jak rádio, když budu aspoň midár.
[/quote]

Zlati tak to vidíš jo?

Ježuro můžeš mi, prosím, citovat alespoň dva "ublížené kecy zneuznaných drsoňů"?
Anebo radši ne, to by pak bylo nekonečné. Odjebávám se odtialto a jdu makat, moje saň má vysoké stravovací nároky :D

Za mě prostě hlasuju pro píšťalku a já ji nosit budu (když ji nezapomenu koupit :D ) a kartičku pojištěnce, občanku a řidičák nosím stejně pořád.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: tombru Březen 24, 2011, 09:17:35
Tedy koukám co tady dokáže vyvolat obyčejná píšťalka  >:D  >:D  >:D  >:D

Nevraživost - je to hlavně o lidech ne o tom jestli je "midař, longař, běžec, plazič, nebo HU-HU". Myslím že drtivá většina lidí to neřeší, ale bohužel si každej s každým nemusí sednout a pak je každé vysvětlení které je po ruce dobré i když důvod bývá jaksi v něčem jiném...

výbava na kratší trasy - právem každého pořadatele je si určit i na doplňkové akce podmínky a rozsah povinné výbavy. Důvodů může být spousta a dalo by se o nich donekonečna diskutovat. Pro někoho to vždy bude zbytečná zátěž, pro jiného větší motivace si to opravdu zkusit s větší zátěží i na kratší trase a dalším to bude zase jedno.

píšťalka - znovu opakuji, že to není povinná věc. Berte to tak, že je to třeba snaha o to zvětšit povědomí o tom, že jsou i takové relativně velmi triviální, ale velmi účinné možnosti jak se v terénu dovolat pomoci, případně umožnit lepší navigaci záchrany. Dnes je velkým fenoménem mobilní telefon na který se drtivá většina spoléhá, že jim v krizové situaci vždy pomůže zařídit pomoc. To je bohužel dost krutý omyl. Několik dogtrekových akcí jsem měl na starosti podporu pro lidi na trase kteří bloudili, nebo měli nějaký problém. Není to vůbec jednoduché i když jsem místní prostředí dobře znal po telefonu zjistit kde dotyčný opravdu přesně je, nasměrovat ho směrem odkud přijde pomoc a poslat ji tam v podstatě naslepo. Ono v lese je dohledání se i na pár desítek metrů problém, zvláště pokud fouká vítr, to pak musíte hodně řvát a doufat, že k vám pomoc nejde "po větru". 

Tím nechci říct že to píšťalka spasí, ale jen upozornit že na mobil neradno příliš spoléhat. Proto třeba i ta výbava atd... Pokud se vám něco nedejbože stane, není to jako ve městě kdy k vám pomoc dorazí za pár minut, v přírodě počítejte spíše s hodinama a za různého počasí a bez úkrytu.

Jistě teď několik lidí namítne, že se jim to nemůže stát, nebo jim to stejně nepomůže. To je pravda, ale neznamená to že je to zase všechno zbytečné. To co nemusí pomoct nám, může pomoci někomu jinému, třeba i tím, že mu to poskytneme sami. Je samozřejmě nesmysl sebou tahat celou sanitku i s defibrilátorem, ale zrovna tak je nesmysl vyrazit do přírody úplně bez ničeho a spoléhat na to, že se nám nemůže nic stát a i kdyby jo, tak nám někdo hned přiběhne na pomoc.

Berte to jako můj osobní názor, neočekávám že se na tomto všichni shodneme  >:D Zkrátka takto jsem o tom přemýšlel když přišly náměty na rozšíření výbavy jak povinné, tak doporučené. A vězte že námětů bylo v průběhu let hodně, jak na přidávání, tak na ubírání výbavy.

Na závěr bych byl rád kdyby jste se tady drželi tématu, tedy problematiky píšťalky a pro vztahy mezi účastníky si založte jiné téma, nebo ještě lépe si najděte téma kde už se to tady probíralo a můžete si to vyříkat tam  >:(   
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zbynek Březen 24, 2011, 09:57:42
...ale zrovna tak je nesmysl vyrazit do přírody úplně bez ničeho a spoléhat na to, že se nám nemůže nic stát...
Viz filmy 127 hodin a Utek do divociny (ten i jako kniha), jejichz smutny hrdiny tolik "outdooristu" romanticky obdivuje - pro me jsou to oboji pribehy nezodpovednejch blbecku, co nekam vyrazeji bez zakladniho vybaveni a ostatne i vubec zakladnich znalosti...
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Honza & Wendýsek & Pan Eki Březen 24, 2011, 11:10:15
Mě by nevadilo kdyby píšťalka byla v poviný výbavě, nic to neváží místo nezabere a pomoct to může, osobně jí nosím od vlčí stopy (Polana) kde byla povinná.
Další věc že je vcelku hodně velké štěstí že se dosud nikomu z nás nic vážného nestalo. Je to myslím jen hodně velká náhoda  O:-).
Rád vzpomínám na pana X v DTM1 na předloňské Hanácké jeho prvním treku  ;D, jak se na startu holedbal že to vidí tak na třetí místo na bedně a místo toho byl spíš málem v bedně. Odvoz myslím z 27 Km kdy už kus předtím neměl vůbec zdravou barvu, odvoz mu tenkrát volala Šárka neměl ani telefon.
S tím jak se dogtrekking stává více profláklím sportem bude určitě přibívat lidí kteří nemají zdraví ůsudek čeho jsou či nejsou schopni a pak bude ta píšťalka ještě výborná věc  O:-).
Kartičku pojištěnce beru jako naprostou samozřejmost.
Pro Bilušku: nikdy bych nevěřil že loňský zde jsou Lvy vezmeš tak doslovně ;D často si vzpomenu na kraví horu a to co se mi honilo hlavou a x krát bylo velmi hlasitě vysloveno  ::).
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Biluska Březen 24, 2011, 11:34:19
Honzo, za chyby se kajem a postupně vychytáváme, doufám, že další rok jich bude míň. Ale slovo "zelená" jsem se ještě od května neodvážila vyslovit  ;D . Před trekařema ho už asi nevyslovím nikdy  :-X . Mimochodem, letos nemůžu sehnat mapu, která by tu blbou značku měla zakreslenou správně, pořád ji všechny mají postaru  :'( .

Tombru, se omlouvám, už to tu nebudu zaplácavat.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: vencan+3 Březen 24, 2011, 13:34:56
...ale zrovna tak je nesmysl vyrazit do přírody úplně bez ničeho a spoléhat na to, že se nám nemůže nic stát...
Viz filmy 127 hodin a Utek do divociny (ten i jako kniha), jejichz smutny hrdiny tolik "outdooristu" romanticky obdivuje - pro me jsou to oboji pribehy nezodpovednejch blbecku, co nekam vyrazeji bez zakladniho vybaveni a ostatne i vubec zakladnich znalosti...
pro mne taky  :D  ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: TerCedrici Březen 24, 2011, 13:43:36
Honzo, za chyby se kajem a postupně vychytáváme, doufám, že další rok jich bude míň. Ale slovo "zelená" jsem se ještě od května neodvážila vyslovit  ;D . Před trekařema ho už asi nevyslovím nikdy  :-X . Mimochodem, letos nemůžu sehnat mapu, která by tu blbou značku měla zakreslenou správně, pořád ji všechny mají postaru  :'( .

Tombru, se omlouvám, už to tu nebudu zaplácavat.

Jestli je v mapě na Lvy chyba, stačí napsat  mejla na adresu KČT. Myslím, že na jejich webu je rovnou rubrika "chyby v mapách" a nesrovnalosti se tam dají nahlásit, aby mohly být v další edici opraveny ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 24, 2011, 13:51:34
Ta turistická trasa tam je přeznačená. Jedině že by to přeznačili až po vydání té nejnovější v r.2009, mně osobně to přijde divný, ale možný asi to je.. (I když skoro mám pocit, že někdo tu mapu měl a ta zelená tam správně byla, ale nejsem si jistá, těch přeznačených tras tam bylo víc, ovšem u ostatních to skoro nebylo poznat, protože se šlo furt po stejné značce, jen vedla jinudy, na tu zelenou se ze žádný značky neuhybalo). Prostě je nutný mít mapu nejnovější (KČT) a projít trasu, jestli značení souhlasí, nic jiného se s tím dělat asi nedá.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Biluska Březen 24, 2011, 14:32:08
Zlatko, je to přeznačené někdy mezi podzimem 2009 a květnem 2010. Na mapách je prostě ta stará značka. Ale teď už je to fuk, letos tama trasa nepovede, nemám odvahu :D :D :D

TerCedrici - díky za info, podívám se na ty stránky a zkusím jim dát vědět.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 24, 2011, 15:36:56
Teď už je to fuk, ale je aspoň vidět, proč je dobré zkontrolovat trasu co nejblíže před závodem ;) Prostě poučení..
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 24, 2011, 15:57:49
Tombru - v Krkonoších je píšťalka v povinné - jak sám píšeš, pořadatel si tam může přidat co chce (třeba i ten defibrilátor).

Chlapi, asi budu divná, když se"okolo" chaty courám i bez mobilu a v kapse mám opravdu jen kapesník. Případně GPSku, kterou ale pomoc nezavolám. A courání = do 30ti km (to není urážka midařů, to je fakt). Je fakt že kdybych si něco zlomila, tak mám fakt smůlu, protože doma nehlásím často ani směr kterým jdu (protože se často rozhoduju až když vyjdu), občas jsem mimo značené trasy... je to divný, ale žiju a zatím jsem se vždycky dokázala vrátit po svých (i když to občas bolelo a párkrát jsem si slušně zašla. Jako trénink na treky ideální)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: marian Březen 24, 2011, 19:56:45
Boli casy ked mobily, GPS a podobne blbosti neexistovali a prezili sme.
Prezil som bez akejkovek elektroniky napr. 3-tyzdnovy trek v oblastiach kde bola civilizacia 2-3 dni chodze daleko (ano, aj MIDari idu obcas longy :P).
Ked clovek vie co robi tak riziko nie je velke.
Ale na dogtrek moze prist ktokolvek, moze precenit svoje sily, t.j. ta "bezpecnostna" cast povinnej vybavy podla mna ma vyznam (vcetne pistalky).
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 24, 2011, 20:11:14
Jenže mě se právě tohle preventivní nařizování nelíbí, prostě asi jako kdybych v bazénu všem povinně nařídila plavací kruh, protože co kdyby tam byl nějaký neplavec.

To že se někdo sesype z bouřky, to nezachrání ani 30 píšťalek - stejně pro něj doprostřed lesa nikdo nepojede. Holt buď svého psa zvládneš, nebo si sedneš na pařízek a počkáš až ho to přejde.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Březen 24, 2011, 20:21:37
Boli casy ked mobily, GPS a podobne blbosti neexistovali a prezili sme.
Prezil som bez akejkovek elektroniky napr. 3-tyzdnovy trek v oblastiach kde bola civilizacia 2-3 dni chodze daleko (ano, aj MIDari idu obcas longy :P).

No samozřejmě, že jsme přežili, kdyby ne, tak si tu teď těžko budem žvatlat na fóru  >:D

Hurá zpátky na stromy, přece bez ohně, pazourku a podobnejch blbostí jsme taky přežili  ;D ;D ;D >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Březen 24, 2011, 20:23:23
To že se někdo sesype z bouřky, to nezachrání ani 30 píšťalek - stejně pro něj doprostřed lesa nikdo nepojede. Holt buď svého psa zvládneš, nebo si sedneš na pařízek a počkáš až ho to přejde.

Máš bod. :D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Bára B Březen 24, 2011, 20:50:28
Píšťalka plastová na Krkonoších doufám nikomu čas neubere díky svojí váze. Vzhledem k tomu, že se nebudeme courat od dědiny k dědině, ale polezeme nahoru, považovali jsme za dost podstatné tam tuhle malinkou věcičku vložit. Za chvilku budem diskutovat, zda je potřebný spacák a karimatka, když někdo přeci nebivakuje a nebo je schopen se vyspat v bundě.  ;) Není to preventivní buzerace, ale normální nutnost. I školy když jdou u nás na tůru, tak u sebe aspoň jednu mají a nikomu to zatím psychyckou újmu nepřineslo.
Ano, žijeme všichni dotěď. Ovšem pamatuju si trek, kdy holčina volala do telefonu "nevím kde su a bojím se" a pořadatelé ji pak hodně dlouho odlovovali ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 24, 2011, 21:41:10
Báro, popravdě si kvůli každé blbé návštěvě jakéhokoliv obchodu musím brát volno, takže konkrétně mě na tom štve hlavně to zbytečné lítání po obchodech. A těším se že další trek si zas někdo nějakou ptákovinu vymyslí.
Nikdy jsem neměla nic proti standartní výbavě, naprosto souhlasím s přidáním botiček, které jsou praktické a nosím víc než dvě. ALE přidala se lékárnička, z které jsem nikdy nic nepoužila, nosím pár SOS brufenů a pár speciálních náplastí na puchýře - ty normální spíš puchýře přidělají. Přidala se fólie, kterou jsem sice nosila předtím než byla povinná, ale jen do té doby než jsem ji vyzkoušela a zjistila že tepelný rozdíl s fólií a bez ní byl nula. Pak jsem ji teda zase koupila a přibalila, ale s vědomím, že tohle mě fakt nezachrání. Píšťalka mi zlomenou nohu neslepí, nehodlám se ztrácet a nemyslím si že Krkonoše jsou amazonský prales. Ostatně když budu "někde v lese a nevím kde", těžko budete dělat rojnice po Krkonoších a hledat kde si pískám. Jsem dospělá a mapu mám   O:-) . Jasně, nechci přijít o trek kvůli takové pitomosti, takže ji někde seženu, budu doufat že ji cestou neztratím, ale pořád jsem přesvědčená že je to pitomost.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 24, 2011, 21:57:48
Tak to bychmísto píšťalky preferoval nějakou dýmovnici, to bych byl myslím, daleko víc dohledatelnější  >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 24, 2011, 22:11:13
P.S.  Občas jen zírám, co dokáže člověk, který mi přijde při osobním setkání "normální a rozumný" , kterého osobně znám, napsat do diskuse za nesmysly  ;D A  to se netýká jen tohoto tématu  >:D >:D

Tím samozřejmě nechci říct, že nenapíšu občas nějký nesmysl :D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: tombru Březen 25, 2011, 00:28:59
Tak to bychmísto píšťalky preferoval nějakou dýmovnici, to bych byl myslím, daleko víc dohledatelnější  >:D

To už raději signální pistoli  ;D Hodí se i na medvěda, nebo příliš vilného myslivce  >:D

A pro fajnšmekry nouzový lokátor ELT. Do hodiny vás mají skoro kdekoli. Baterky v tom vydrží několik let a je to uzpůsobené pro případ pádu letadla, takže by to mohlo splňovat outdoorové požadavky na dogtreky. Dělají i takové relativně kapesní provedení  >:D Ti rychlejší se budou identifikovat jako letadla, ti pomalejší jako lodě a příznivci HU-HU stylu jako tankery  ;D
První pomoc vám poskytne reportér TV NOVA, který bude určitě na místě určitě dřív jak záchranáři v očekávání nějakého krvavého leteckého neštěstí. Případně mu můžete LIVE nadiktovat závěť pokud nemáte sebou ani tužku a papír (fixku a kartičku pojištěnce na kterou to můžete napsat).

(http://www.aeroweb.cz/Obrazky/Image/Mode%20S/satellitesfireworksno1215.jpg) 

No nic, už asi raději půjdu spát  :-[
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Bára B Březen 25, 2011, 10:11:11
Tome, to je fak dobrý  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
btw: píšťalka bude v každé hračkárně ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Bára B Březen 25, 2011, 10:21:19
a k tomu ztrácení - každý večer přecházím od dolní boudy Grizzly na horní boudu Satelit do bytu (cca 100m). Před rokem padla mlha, že sem si neviděla ani na boty a místo k baráku jsem došla na druhou stranu lesa. Pokud terén neznáš, dost blbá situace...
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: TerCedrici Březen 25, 2011, 10:43:25
Tak já mám klid, já mám píšťalek jak ******* a úplně nejlepší je, že jí mám i na čelovce!!!! Jakožto infiltrovanou vychytávku jinak nesvítící svítilny  8) heč!  ;D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: ŽufrikTeam Březen 25, 2011, 11:02:34
Tak já mám klid, já mám píšťalek jak ******* a úplně nejlepší je, že jí mám i na čelovce!!!! Jakožto infiltrovanou vychytávku jinak nesvítící svítilny  8) heč!  ;D

Já myslela, že jí tam máš jako vysokofrekvenční plašič zvěře, jako se dává na auta :)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: TerCedrici Březen 25, 2011, 11:20:11
Co??? to existuje??? a já myslela, že jí tam mám pro případ nouze!!!! plašení zvěře zvládám bez píšťalky, stačí zvířátkům zazpívat nějaký duet z muzikálu:-)))

....Tím si z toho nechci dělat legraci, jsem ráda, že tam tu píšťalku mám, přesto doufám, že nebude potřeba!
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 25, 2011, 11:46:30
Hele Petro a co ti brání někoho poprosit, jestli nemá píšťalek víc nebo jestli si někdo nebude kupovat a nemohl by ti vzít taky? zvlášť když jde jen o takovou maličkost..
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: TomM Březen 25, 2011, 11:50:06
Tak já mám klid, já mám píšťalek jak ******* a úplně nejlepší je, že jí mám i na čelovce!!!! Jakožto infiltrovanou vychytávku jinak nesvítící svítilny  8) heč!  ;D

..a nepíská, když jdete rychle? :-))
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: TerCedrici Březen 25, 2011, 12:19:35
To nevim, já rychle nechodim, ona jak moc nesvítí, tak ani nemůžu:-)))
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 25, 2011, 14:54:30
Báro, když padne mlha že nevidím kam šlapu, tak udělám úkrok do strany ať nechrápu uprostřed cesty, vytáhnu spacák a bivakuju, nebo ti přijde rozumnější jít dál, někam se zřítit a pak pískat? Ono i k tomu aby šel někdo ty blbce s píšťalkama hledat se ta mlha nejdřív musí zvednout, jinak by asi měli dost problém i záchranáři. Takže furt mi vychází rozumnější sednout na pozadí, počkat až se mlha zvedne a pak pokračovat bez bloudění a bez záchranářů. A bez píšťalky. Sorry, ale vy to zas podáváte jako by okamžitě po zapískání na píšťalku zpoza stromu vyskočil zdatný záchranář. Píšťalka mozek nenahradí.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Bára B Březen 25, 2011, 15:26:54
OK, vzdávám to, nevysvětlitelné holt nevysvětlím... ???
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Čada Březen 25, 2011, 15:35:56
Trochu nechápu, co se tady řeší :-) Když jedu na trek, prostě mrknu do propozic, co je povinná výbava, to si narvu do krosny, přiberu psa a jedu. A neřešim to, protože se těšim jak šílenou trasu si pořadatel tentokrát vymyslel a myslim, že má právo si do povinné výbavy napsat i píšťalku :-)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 25, 2011, 15:50:51
Pořadatel má právo si tam napsat (a požadovat) třeba i ten vyhledávač co sem dal Tombru   >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Čada Březen 25, 2011, 15:57:37
Je vidět, že už dlouho žádnej trek nebyl a některým to zjevně chybí  >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 25, 2011, 16:13:08
Povinná výstroj 2008: Spací pytel, karimatka nebo hamaka, baterka (doporučuje se čelová svítilna), strava pro psa a pro člověka, lahve na pitnou vodu, miska pro psa, mapa

2011: Bivakovací potřeby (spací pytel a karimatka, hamaka nebo alumatka), mapa, lékárnička (1 x obvaz hotový, 1 x elastické obinadlo, 5 x náplast s polštářkem), 1x izotermická folie, miska pro psa, strava pro psa a pro člověka, lahev na pitnou vodu (min. 1 litr na psa), dvě botičky pro každého psa, funkční svítílna (doporučujeme čelovou), píšťalka a průkaz zdravotního pojištění.

V čem jsou treky za těch pár let tak jiné že se musí furt něco přidávat? V čem jsou dnešní nováčci jinými nováčky než jsme kdysi byli my všichni? Dosah mobilů, přístup k informacím na webech, všechno se zlepšuje, tak proč?
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: tombru Březen 25, 2011, 16:34:04
Petro ony ty treky nejsou až tak jiné, jen jsou zkrátka jiné zkušenosti a poznatky.
Věřte že tam nikdo nic nepřidává jen tak z plezíru a jen proto aby to účastníkům nějak ztížil nebo jinak "osladil" a vždy je to po důkladném zvážení a diskuzích.

Je naprosto jasné, že pro někoho jsou prostě některé věci zbytečnost, třeba že jen z principu. Tak to je a tak to vždy bude.
Když se nic nestane, tak to bude zbytečnost, když ano tak se zase bude diskutovat o tom proč třeba taková drobnost nebyla ve výbavě.

Mezi tím nelze najít mezi všemi shodu, ale snad jen nějaký rozumný kompromis.

Pořadatelé, potažmo i Já z toho vyjdeme tak jako tak s "psí hlavou", buďto za to že to je zbytečnost, nebo za to že to tam nebylo.

No co už...  :(   
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Laďa+Esi Březen 25, 2011, 16:35:16
sečteno podtrženo - přibyla lékárnička s izotermickou folií a nepovině píšťalka s kartičkou pojištěnce. To je teda nářez, nevím jak to dostanu do batohu a jestli to vůbec unesu  ;D Takže mi asi nějak uniká podstata problému. Chci se účastnit organizované akce - respektuju pravidla. Asi tak.
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: zlá-tužka Březen 25, 2011, 16:45:31
Bacha, přibyly taky botičky  ;D  >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Březen 25, 2011, 17:02:59
Bacha, přibyly taky botičky  ;D  >:D

Tak tak, a někdo si nosí i náhradní (SUCHÉ!!!) nad rámec povinné výbavy a je pak za to bit  >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: ježura Březen 25, 2011, 17:05:23

Tak tak, a někdo si nosí i náhradní (SUCHÉ!!!) nad rámec povinné výbavy a je pak za to bit  >:D

Kdyby byl býval zbyl zbytek sil, já bych tě tak bila >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Laďa+Esi Březen 25, 2011, 17:31:33
botičky - na ty jsem zapomněl. Tak to už fakt nedám, sbohem treky  :'(
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Šárka Březen 25, 2011, 18:13:28
Když jsem se chystala na svuj prvni trek, byla jsem prijemne prekvapena, že povinne vybavy neni tolik a neni tak prisne dana jako na Sedivackove longu. Tam se musi do cile dovest 0,5 kg granuli na psa, musis mit sebou hrnec a varic( ale propozice dale nevyzaduji topivo do varice a sirky) jidlo pro cloveka. To na treku se ty zasoby aspon muzou snist. Tak lidi nebrlejte a piskejte :P
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: marian Březen 25, 2011, 19:04:06
Pozerajuc sa na to "ideologicky", povinna vybava by sa mala zaoberat iba psom, kvoli jeho ochrane.
Dogtrekar je svojpravny dospely clovek, ktory ide na trek na vlastne riziko a chybajucimi vecami neohrozi nikoho okrem seba, t.j. by malo byt na nom co si vezme. Nemam rad ten "socialisticky" pohlad na vec kde za mna niekto rozhoduje co je pre mna najlepsie.
V praktickej rovine, terajsia povinna vybava je rozumna a nie je problem ju nosit.
(odmysliac si individualne vystrelky na niektorych trekoch - ale tie sa daju riesit tak ze tam nepojdem ak si myslim ze tam vymyslaju kraviny)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: mařenka Březen 25, 2011, 19:14:53
prosim vás chtěl bych poprosit všechny kteří se cítí dogtrekingem nějak zneuctěni a buzerováni aby nejezdili na treky bude to pro vás lepší nemusíte se rotčilovat nad blbostma a budete doma, mezi svýma kamarádama může te si smima udělat nějakou tu oslavu když vám ju nikdo cizí nechce nachystat, druhý den si uděláte vyhlášení rozdáte si hodnotné ceny a budete šťastní že ste neviděli někoho cizího pod vlivem alkoholu nebo nějaké jiné drogy co má psa navolno a nedej bože má ztoho větší radost než vy a nemusí si potom stěžovat na internetu jak to bylo strašné ;)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 25, 2011, 19:17:43
Mařenko, od toho je tady přece mistrovství světa, ne?  >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: mařenka Březen 25, 2011, 19:21:26
no právě roman taky chtěl mněnit dogtreking ale pak si radsi zalozil svoje si myslim že to je dobrý postup. hele tys byla na těch jizerkách? loni?
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Petrs01 Březen 25, 2011, 19:30:58
nebyla, dyť jsi jel na moje startovné
no a kdo to tady mění a kdo je proti změnám?  O:-)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: mařenka Březen 25, 2011, 19:42:30
aha sem hlava děravá tak já ti teda za to věnuju píštalku co sme dostávali aby sis nemusela brát volno a mohla si spokojeně pískat ;) nikdo nic nechce mněnit jenom mi přišlo že někteří lidi musí jezdit na treky a tak trpět ty hloupé lidi co si to užívají a umí si nějakou zábavu udělat i bez pořadatele viz. nějací lidi co psali na začátku
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: marian Březen 25, 2011, 20:31:34
marenka, tak trochu (znacne) prehanas.
Mame tu rozlicne nazory na veci a (podla mna) civilizovane o tom diskutujeme.
To snad mozeme ;)
Pokial sa ti ta diskusia nepaci naco ju citas?
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: mařenka Březen 25, 2011, 20:48:18
protoze se nudim a takhle delam to uz nejaky ten patek civilizovane diskutujeme sak jo akorat se mi nelibi ze se vyhlasuje 50 lidi kteri uz tam nejsou atd. tak pisu co si myslim ale to zas nepatri do zalozky pistalka tak snad mně zlý admin nesmaže  O:-)
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: Bára B Březen 25, 2011, 22:25:42
Máňo, on tě Tombru nesmaže, jen tě VYPÍSKÁ  ;D ;D
Taková malá věcička, a jak dokáže lidi nas..t  ^-^
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 26, 2011, 00:20:54
 :) :) Cháchá srandy kopec  >:D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2011, 06:55:11
Mařena, šel jsi loni Krušky? Jak tam byla ta zavřená hospoda s nápisem: "Otevřeno na požádání, volejte, pískejte"? Víš jak by se hodila píšťalka? Hrozila smrt žízní, než hospodskej uslyšel naše pokusy o pískání, mohli jsme mít minimálně 2 HU ;D
Název: Re: Píšťalka
Přispěvatel: mařenka Březen 26, 2011, 11:21:10
šel ale asi v uplně jinou dobu/den když si kolem ní šla ty ;) ale už se mi párkrát neosvědčilo na obsluhu pískat tak nevim........... :-X